? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, June 30, 2009

18 Weeks Inside....


Mama, sekarang baby sudah dapat mendengarkan suara dari luar tubuh mama, baby akan bergerak atau melompat ketika mendengarkan suara yang kuat dan bising. Kacau baby nak titun tau...huhuhu...

Otot baby sudah dapat berkontraksi dan relaks, baby sudah dapat menendang atau meninju. Baby bergerak sangat aktif , dalam minggu ini mungkin mama sudah dapat merasakan gerakan baby untuk pertama kali....Salam perkenalan dari baby..hhehehehe.....
-
-
-
-
Mmm....mama dah mula rasa dah baby bergerak kat dalam perut mama ni...aktif tul baby ni tau...nak2 bila perut mama terhimpit sikit, baby akan gerak kat dalam tu..sempit erk sayang???heheh....tapi bila mama letak tangan mama kat perut, baby terus diam..kadang2 jer baby bagi respon kat mama...nape erk baby???papa nak rasa lagi la tak dapat...takpe..nanti2 papa akan dapat rasa gak baby gerak2 dalam perut mama ni...sabar erk papa???mama doakan baby sihat kat dalam...mama dan papa sayang baby....
Selingan....
Lupa lak nak citer kat korang...biler citer hal mengandung ni baru teringat...this happen last friday...aku ke mydin...mydin ni small branch jer...dekat ngan rumah aku...aku masuk just nak beli bedak baby....pastu aku dukung la marissa bawak masuk lam mydin tu...ma ngan kak long ada dalam kete...after aku masuk mydin, aku terpandang la kat kaunter hujung sekali, aku tengok ramai orang yang berkerumun...aku rasa terpanggil nak tengok sama...ne la tau ada pe yang menarik ker..hehehe...bila sampai dekat, aku tengok ada sorang perempuan terbaring kat atas lantai...perempuan tu mengandung...dia pengsan...terkejut giler aku..aku panik kejap..campur takut...tak tahu nape aku jadi macam tu...aku tak berani nak dekat..pastu aku terus ambik bedak n aku ke kaunter lain beratur untuk bayar...dalam kepala still duk fikir2 sorang2 ke dia???mana suami dia???aku tak terfikir langsung nak call ambulan ke apa ke...tak bertanggungjawab langsung aku ni kan???orang sekeliling perempuan tu pun cuma tengok jer...ada la sorang makcik yang selongkar handbag perempuan tu...cari hp dia...tapi takde pun...susah jugak kan...tak tahu nak hubungi sape...
Lepas tu, masa tengah beratur tu, kak long datang...dia kata lupa nak ambik nestum untuk marissa...aku bagitau kak long, ada orang pengsan...terus dia pergi tengok...berani betul kak long..dia leh g dekat n sentuh perempuan tu...dia longgarkan kain, baju dalam perempuan tu...tapi perempuan tu tak sedar2...kak long bagitau tangan dan kaki perempuan tu sejuk sangat..perut dia pun sejuk....
Lepas bayar2 sume, kitorang pun balik n kitorang tak tahu pe yang jadi kat perempuan tu...harap2 sumenya baik...bahaya jugak ibu mengandung ni jalan sorang2...aku ingatkan kat diri aku jugak...huhuhuh....

1 comments:

Sutera Batik said...

Jaga diri saing...