? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, November 23, 2009

Amanat Terakhir...Cewah....


Hari ni hari terakhir saya kat ofis...
Esok dah kena menyerahkan diri ke hospital..
So, kepada semua, saya mengambik kesempatan ni untuk mintak maaf..
Halalkan makan minum saya..maafkan saya andai ada tersilap kata..
Terkasar bahasa...
Macam hari raya lakss...hahahah...
-
-
Cuak jugak nak menyerah diri ni..ye la...tak rasa sakit pape kan...
Kena induce ke nanti???
Orang kata sakit kalau kena induce ni...
Huhuh...doakan saya boleh erk???
Doakan saya dapat melaluinya dengan tenang...
Aminnn....

Thursday, November 19, 2009

Nothing...

Tiada apa yang nak dibebelkan pada hari ni...
Otak beku untuk berceloteh...seiring dengan kesejukan hari ini...
Daa...

Tuesday, November 17, 2009

38 Minggu....


Assalamualaikum...
Iyer...hari ni dah genap 38 minggu usia kandungan saya...
Wut a long journey...betul ke ejaan nih..confuse..hehehe...
Mmm...takde rasa sakit lagi setakat ni...
Pinggang pun tak lenguh2...
Huhuhu...bile nak bersalin nih...
Orang cakap minum air kelapa mudah bersalin..
Saya dah minum dah...
Selusuh pun saya dah ambik jugak...
Air zam-zam pun saya amalkan jugak..
Belum tiba masanya kot...
Takpe la...duk la kat dalam tu asal sihat walafiat dah la..hehehe...

Monday, November 16, 2009

Curi Masa...

Now dah 5.00 pm...
Actually tengah tunggu encek hubby ambik ni...
Dia bercuti hari ni..semalam pun dia cuti gak...
Huhuhu..jeles i tau...
Sambil tunggu dia, jengah ke blog la dulu...
Wah...wah...wah...maju ke depan sungguh kawan2 ku erk???
Tahniah kat Sutera Batik sebab dah dapat surat confirm...
Makcik kayo la tak lama lagi erk???hahhahha...
To Mama Darwisy and Anak Borhan, sama2 la kita nantikan surat yang ditunggu-tunggu itu..
Kalo dapat awal pun bukan leh wat pe pun...ke gane???hahaha...
-
-
Oh yer...tak nak tahu ke nape encek hubby cuti 2 hari???
Mmm...encek hubby kena menghabiskan misi beliau untuk mengecat umah...
Al-maklum ler, tak lama lagi dah nak pindah sana..mesti la cat dulu..
Cat bahagian dalam dulu...luar lom lagi...sekarang ni kan musim hujan..
Tak leh la nak cat bahagian luar...takpe, yang kemudian...
Nak duk lam umah, bukannyer luar umah...hahaha...
-
-
Hari ni saya ke klinik lagi...esok genap ler 38 minggu usia kandungan saya...
Mak saya dah bising kenapa saya tak deliver lagi...hehehe..
Masing2 tak sabar nak tunggu kelahiran baby boy ni...
Nak2 adik saya yang dua orang tu...hehehe...
Excited betul dorang nak dapat anak sedara...
Padahal dah ada Marissa...mungkin sebab Marissa jauh kot..
Oh yer, sebut pasal Marissa, saya dah info ke belum erk???
Marissa nak balik this 24hb...seronoknyer...rindu giler kat Marissa nih..hehhe...
-
-
Berbalik pasal citer kat klinik tadi...
Saya dah info baru ni kan yang saya tak leh post date...
So, minggu depan, on 24hb jugak, if saya tak deliver lagi saya kena serahkan diri kat spital..
So, baby mama yang disayangi...
Awak ada masa another one week untuk kuar dengan rela hati..
After that awak akan dipaksa untuk keluar dari perut mama ni..
Selesa sangat ke duk kat dalam tu...
Ramai orang tak sabar nak tengok awak tau....
-
-
Dah..dah...membebel panjang pulak saya ni....
Nak jengah blog orang lak...nak tau info terkini..hehehe..
Da....

Thursday, November 12, 2009

Pengesahan Dalam Jawatan...

Petang semalam my boss dah isi borang pengesahan jawatan saya...
Dia bersetuju jer...alhamdulillah...
Sekarang ni borang tu ada kat bilik pengarah lak..untuk sokongan..
Harap2 pengarah pun ok...hehehe...
Lepas tu leh la forward for the next process kat Pejabat Pendaftar lak..
Dah lama tunggu saat2 ni...ye la..dah 2 tahun setengah saya kerja...
Baru la nak confirm...betapa lamanya..huhuh...
Banyak sangat exam yang kena go through bagi S/U ni...
Tapi takpe, sume dah setel dah..
Cuma tinggal BTN jer yang tak pergi lagi...nasib la BTN ni bukan salah satu syarat untuk pengesahan kan???kalau tak niaya la i...heheheh...
-
-
p/s-mama darwisy, camne ngan borang anda..dah setel ke belum????

Wednesday, November 11, 2009

Lega....


Assalamualaikum everyone....heheheh..
Lega tul rasanya dah dapat siapkan filing ni...heheh..
Tu la, sape suh bertangguh, bila dah bertimbun mula la malas nak buat..
Claim bos pun dah siap...
Pe lagi erk??
Oh yer...SKT...dah akhir2 tahun ni mesti la kena isi SKT kan???
Dah buat dah sikit2 tadi...
Nak buat habis camne, lum lagi sampai akhir tahun kan???
Nanti nak kena edit lagi...
SKT saya lak???takpe la dulu..dahulukan yang bos dulu...
Diri sendiri punya kejap jer leh buat...
Wah...wat sumenya macam esok dah confirm cuti bersalin jer..hehehe
Bukan pe, dah namanya tak tahu bila nak meletup, so kena standby la kan???
Tak gitu???hehehehe

Tuesday, November 10, 2009

37 Minggu....


Kembali bersiaran..ehehe...pepetang macam ni baru ada peluang nak bukak blog...heheh..
Orang bz la katakan...bz ker???hehehe...masuk ofis pun dah kul 12.00 tadi...biasalah kalu ke klinik...mesti lama giler...lama menunggu giliran...takpe..sabar...tak lama dah....
-
-
Pe kata cik misi tadi???takde masalah pape...cuma misi kata saya leh beranak anytime jer ni...n dia suh saya alert ngan tanda-tanda nak bersalin...macam sesi temuduga lak tadi..misi tanya saya pe tanda2 nak bersalin...tibai j la jawabnyer...hehehe..misi kata berat saya dah tak meningkat..that mean salah satu dah dekat masa nak deliver...Isnin depan kalu sempatlah kan..kena jumpa doc lak...and if minggu ke 39 saya masih lagi tak sakit...saya kena serah diri kat hospital..saya takleh tunggu sampai 40minggu sebab masalah uri saya ni...doc takut berlaku ketumpahan darah...harap sumenya ok...doakan saya yer...
-
-
Baru je siapkan claim bos untuk bulan Oktober...buat cepat2...kan terberanak, sian lak kat bos saya...kerja memfail pun kena siapkan mana yang patut b4 beranak ni...nanti taklah pening orang yang take over tugas saya nanti...yang lain2 dah takde rasanya...
-
-
Beg baju baby dah siap dah..cuma beg baju saya jer yang belum packing lagi...takpe, yang mamanyer kejap jer...suruh papa pun takpe...hehheh...masa packing beg baby baru2 ni, saya lupa lak nak letak sarung kaki n tangan baby...huhu...takpe lah, papa sila take note yer...nak g spital nanti ambik sepasang sarung tangan n kaki tu...nanti sian lak baby mama ni...sejuk..hehehe...Sekarang ni takleh decide lagi nak deliver kat mana..tengok la keadaannya macam mana...hubby prefer kat Pusat Perubatan Intan jer...dia kata banyak songeh kat spital ni...takpe la..sakit nanti baru fikir...hehehe...

Monday, November 9, 2009

Klinik....


Adalah dengan ini dimaklumkan....

Esok saya ke klinik lagi...

Macam biasa la...rutin check up...

Selagi tak beranak...hahahahh...

Pape update bout the check up akan diceritakan esok...

Daa....


Rinduuuuuuuuuu.....

Tajuk takde kena mengena pun dengan entry sebenarnya...hehehe...
Bukan pe, rasa rindu lak nak post entry kat dalam blog nih..tapi takde idea pulak..
Hanya melawat kat kampung orang jer dua tiga hari ni...
-
-
Pagi ni bangun awal dari biasa, kul 6 dah bangun dah..sebab nak anta abang saya ke airport..
Abang nombor dua saya...dia nak ke KK..huhuhu...best la dia dapat jumpa Marissa...
Sempat gak breakfast kat airport tadi...
-
-
Lama tak citer pasal Marissa kan???gambar Marissa banyak dalam phone saya...yang mama dia kirimkan..tapi takleh nak transfer lak...card reader cannot read my memory card..mengong tul la..huhuu...so tak dapat la nak tempekkan gambo terbaru Marissa..
Marissa semakin nakal sekarang ni...merangkak dah laju dah..pandai merajuk gak sekarang ni..pantang mama dia marah sikit, merajuk la dia...hehehe...rindunya nak peluk budak tuh...huhuhu...Insyaallah...tahun depan leh bawak baby boy terbang ke KK lak...hehehe...
-
-
Bout my baby lak...dah rasa makin berat dah nak membawak perut nih ke hulu ke hilir...esok, cukup2 37 minggu...bila baby mama nak kuar ni sayang...huuhuhu...mama tak sabar nak tengok baby mama ni tau...

Tuesday, November 3, 2009

36 Weeks @ 9 Bulan...


Hari ni genap la usia baby kat dalam perut saya ni 9 bulan...
Orang kata bila dah masuk 9 bulan ni..get ready j la..
Coz saya leh deliver anytime jer..
Mmmm...perasaan saya???takde la berdebar mana..
Tak sabar ada la...heheheh...
Setakat ni takde rasa sakit2 lagi...
-
-
Tadi, pergi check up kat klinik...
Pergi lewat sikit hari ni..almost 10.00 am baru sampai klinik
Sebab saya masuk ofis dulu tadi...setel kerja urgent sikit...
Mmm...pe lagi kalu kat klinik ni...cek nyer tak la lama...
Tapi nak tunggu turn tu yang tensen...
Hari ni kena ambik darah kat lengan sebab HB saya rendah..
Alhamdulillah..lepas check tadi..HB saya naik...dah jadi 11.1..
Sebelum ni 10.6 jer...
Minggu depan kena pergi klinik lagi...letih la...huhuh..
Tadi masa tunggu laporan makmal..
Ada sorang makcik tu..dia cakap saya ni dah tak lama dah..
Dah tak lama nak deliver ok..bukan dah tak lama nak mati ok..hahahahah...
Dia cakap dalam 2,3 hari lagi beranak la saya...
Heheh..pandai pulak dia teka...dia cakap perut saya dah ke bawah sangat dah..hehehe..
-
-
-
Ni baru je masuk ofis...sempat tapau cendol satu tadi..
Tapi perut ni rasa lapar lak...
Nak tapau nasi tadi rasa takde mood lak...
Tengtibe jer mood ni terbang...
-
-
Bos akan terbang ke KL petang nanti...
Wah seronoknya..leh la rehat lama sikit...
Selepas kesibukan yang melampau semenjak dua menjak nih...

Monday, November 2, 2009

Tak Larat...

Dua tiga hari ni badan selalu rasa tak larat...
Nasib baik la selesema ngan sakit tekak dah kurang...
Hubby lak demam...asal malam jer panas betul badan dia...
Tu la...suh g klinik tak nak...
-
-
Pagi tadi takde mood jer nak masuk ofis...
Lepas jer breakfast terus masuk surau...tido kejap...
Tak tahu la..rasa nak tdo jer...
Mungkin dah makin sarat ni...badan pun jadi lemah jer..
Bila la nak meletup nih...tak sabar rasanya...
Tak larat nak bawak perut nih ke hulu ke hilir...hehehe...
-
-
Esok kena check up lak...after this kena ke klinik once a week..
Sebab dah masuk 9 bulan dah...
Kebizian kat ofis dah kurang...bos lak takde hari ni..ke Kenyir...
Mmmm...esok bos nak g KL til 7 November...
Yahoo la iii....heheheh...
-
-
Semalam baru jer terima borang pengesahan dalam jawatan..
Setelah berkhidmat 2 tahun 6 bulan baru la dapat borang ni...
Lambat giler kan???tu pun BTN saya tak attend lagi..
Tahun depan la...dah tiga kali dapat offer BTN tu...
Tapi tak berkesempatan nak pergi...ada jer masalah yang menimpa time tu...
-
-
K la..nak setel hotel bos kejap...esok update lagi...daaa...



Thursday, October 29, 2009

Zaman Muda-Muda Dulu..hehehe...

Petang semalam, mama darwisy YM saya...
Suh tengok blog dia...
Ingat kan ada citer sensasi ke ape...
Tapi memang sensasi bagi saya...
Nak tahu pasal ape???
-
-
-
-
siler la click kat link kat atas tu erk???
bila teringat balik, lawak la pulak..
memang terkena la malam tu...
dengan anak burhan lagi...
memang unexpected tul la...
sebab apa???
sebabnya saya la yang tukang beli bunga...
saya la yang tukang cari trofi tuh...
at last boleh kat saya jugak...mmmm...
tapi ianya satu kenangan yang tak dapat dilupakan la..
satu dinner yang best bagi saya...
-
-
beria tempah baju bagai...tapi masa tu baju saya tak menyerlah pun..
biasa2 jer...mama darwisy pakai baju macam mana masa tu erk???
nanti2...akan ku korek gambar2 lama kat umah...akan ditepekkan dalam blog nih..
sesi membalas dendam lak ni...jaga2 yer mama darwisy...hehehe...
-
-
buat anak burhan...u memang hebat la malam tu...
kenakan sume orang yer...akhirnyer diri sendiri terkena...
rasa macam baru jer sume tu berlaku...
sekarang dah kawen...n nak ada anak dah pun...
-
-
siler2 la bukak link kat atas tu erk???
heheheh...

Wednesday, October 28, 2009

Not Well Lor...

Adalah diumumkan...saya dalam keadaan tidak sihat..
Tekak saya kembali sakit..sangat la perit bila nak telan air liur...
Tengahari semalam dah ke klinik...
Tapi still tak hilang lagi sakit tekak nih...
Air dah berbotol-botol minum...
Akibatnyer...letih duk berulang ke toilet...
-
-
-
Malam tadi kuar shopping sket...
Terapi minda la katakan...
Kuar beli baju tido...
Saya sudah tidak muat untuk pakai t-shirt lagi...
Sendat...so, sangat la tak selesa bila memakainya...
Nak tdo pun susah...huhhu...
-
-
Eh, perasan tak???post saya lately takde gambar la kan???
Saya takde mood nak ambik gambar...
Kamera dah jadi tukun dah kat dalam beg...
Tapi sakit mata lak bila tengok post sendiri tak bergambar...
Doa-doa la aura rajin saya datang yer...
Takpun, tunggu baby lahir nanti la...
Saya ambik pic dia hari2...eheheh...

Tuesday, October 27, 2009

35 Weeks..


Hari ni dah masuk 35 minggu dah...seminggu lagi masuk 9 bulan..
Aduh, saya dah mula berdebar....sekarang ni pun dah rasa lain macam jer...
Sering jer rasa tak selesa kat bawah perut nih....
Adakah itu tanda-tanda awal???
Saya dah lupa dah camne rasa sakit masa nak bersalin tahun lepas...
Manusia mudah lupa...kalau tak lupa, tak ada la orang nak beranak 2,3 dan seterusnya kan???
Heheheh....
Sekarang ni tak decide lagi nak bersalin kat mana...
Rasa nak bersalin kat Intan...tapi ramai yang suggest kat general hospital jer...
Memandangkan dah ada kes tahun lepas...
Huhuhhu....buntu gak nih...
Oh yer..sepupu saya dah selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada hari Jumaat lepas...
Dia nak anak lelaki since anak sulung dia perempuan...
Takpe la...rezeki tu...yang penting sihat dan sempurna..
Malam tadi abah ada mms gambar baby tu...
Tapi saya tak upload ke pc lagi..
Nanti la bila2 free...
Aura sibuk masih lagi mengelilingi diri saya...huhuh..
Sangat letih...now dah dapat selesema...and rasa nak demam nih..
Confirm terjangkit dari encek hubby nih...
Huhuh....

Sunday, October 25, 2009

Little Update....

Waduh...waduh...
Kebizian masih lagi melanda...
Ni curi nafas jap nak update...
Gian kalu takleh update...macam tak dapat makan nasik jer...hehehe...
-
-
Hari minggu????
Saya sibuk memfollow encek hubby ke Sukan Antara PTJ...
Saya pergi sokong PTJ saya jugak...
Hari ni dah dapat sakit tekak...perit giler nak telan air liur...
Malam tadi tak selesa nak tdo...
Padan muka, sape suh g berjemur tengah panas...
Tapi semangat kesukanan tu yang penting walo tengah memboyot..hahah...
Pic untuk seluruh kejadian itu memang takde langsung...
Kameranya bawak..tapi mood nak ambik gambo takde...maleh...
-
-
Oit...oit..dah melalut dah ni..sambung kijer balik..heheheh...
Daaa...
-
-
-
-
p/s - abang...nak strepsils..huhuhu...sakit tekak nih...

Thursday, October 22, 2009

34 Minggu....


Tarik nafas...hembus...
Tarik nafas...hembus...
Tarik nafas...hembus...
-
Huhu...baru la ada peluang nak menjenguk ke blog..
Teramatla sibuk kebelakangan ni..
Tak menang tangan wat kerja...
Padan muka, sebelum ni merungut boring takde kerja..
Ambik, dalam sebulan, 3 acara ofis nak buat...
Sampai terbawak-bawak dalam mimpi...hehehe...
-
Sekarang dah 34 minggu dah kandungan saya...
Alhamdulillah..semuanya ok...baby sihat jer...
Barang baby dah packing dah untuk bawak ke spital...
Baru malam tadi packing...
Tu pun sebab kawan satu ofis saya yang sama2 mengandung tu dah selamat bersalin semalam..
Tahniah kak nor...dapat baby boy...
-
-
Akibat terlalu lama tak update, otak kering nak menaip...
Ok la dulu...nanti2 free update lagi...sambung kijer lak...
Daa...

Tuesday, October 13, 2009

33 Minggu...


Hari ni genap sudah kandungan saya 33 minggu...
Semalam, pergi klinik lagi..jumpa Doc..
Sakit punggung menunggu terlalu lah lama...
Pergi klinik jam 7.45am...setel sume round 12.30pm..
Cuba anda bayangkan...dengan tak makannyer lagi...
Huuhuhu....
So far...baby saya sihat jer...semakin aktif adalah...
Asyik menendang jer kerjanya...
Suka tengok perut saya yang macam ombak bila baby bergerak kat dalam..
Minggu depan kena pergi klinik lagi...
-
-
Persiapan untuk baby...almost done dah...
Mak hubby dah siapkan set tilam untuk baby...alah, lupa lak nak ambik gambar..
Nanti saya ambik dan post kat sini...
Sekarang ni mak hubby nak wat hiasan untuk bakul baju baby lak...
Heheh...tak sabar nak tunggu siap..
Baju2 baby lum basuh lagi...tunggu bakul tu siap dulu la..
Leh terus simpan kat dalam bakul baju baby nanti...
Masih lagi terfikir-fikir samada nak beli ke tak katil untuk baby...
Perlu ke tak???Membazir ke tak???hheheheh...
Pe pendapat korang???

Sunday, October 11, 2009

Happy Besday My Lil Brother...

Hari ni adalah hari lahir yang ke-20 satu-satunya adik lelaki saya...iaitu

AHMAD ISRAR IHSAN....

Dah cecah angka 2 dah erk???kejap jer rasa masa yang berlalu...dah besar dah adik saya..rasa macam dia ni masih budak-budak lagi...
Adik saya ni baik orang nyer...(cewah, kembang la itu budak hari ni...)...
Ok la Is, Kak Irah ucapkan...

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 20...
MOGA SUCCESS SELALU LAM STUDY...
DAH TAK LAMA LAGI DAH..TINGGAL SIKIT JE LAGI TUH...
MOGA SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI...
AMINN....


yang ni pic tahun lepas...tarikh saya kahwin tuh...hehehe...


Thursday, October 8, 2009

Dun Noe Wut To Say...Dun Noe Wut To Do...

Kepala amat berserabut sekarang nih...
Tapi tak tahu apa yang difikirkan...
Nak kata kerja banyak...
Langsung takde kerja sekarang ni..
Bos pun takde...ke KL semalam...
Mmm...adakah akibat tiada kerja telah membuatkan serabut di kepala ini???
Terasa macam tiada perasaan ceria lately...
Apa yang patut saya lakukan untuk kembali ceria...
Adakah ini yang dikatakan orang...
STRESS?????
Oh tidak...saya tak sanggup berkeadaan begini..
Tapi saya tak dapat nak paksa tubuh badan saya...
Dan minda saya agar buat-buat ceria...
Saya letih....minda saya letih berfikir...
Saya tak dapat tido lena setiap malam...
Bila terjaga, saya susah nak lelap balik....
Macam2 benda bermain dalam fikiran saya...
Adakah ini yang orang katakan keresahan di hujung kehamilan...
Bukankah sepatutnya saya rasa happy...
Dah tak lama lagi dah...saya akan bergelar ibu...
Saya akan melahirkan insan yang saya tunggu selama ini...
Entahlah...tiada perasaan teruja dalam diri saya sekarang ini...
Yang saya pasti...saya rasa sangat putus asa...
Saya rasa ingin jauh pergi membawa diri...
Ingin mencari ketenangan walau untuk sementara...
Terasa terlalu hebat tekanan di dalam jiwa saya sekarang ni...
Tapi adakah dengan membawa diri ini...saya akan tenang..????
Oh Tuhan, saya sangat buntu sekarang...
Tolonglah saya...hilangkanlah segala keresahan yang bersarang dalam jiwa saya sekarang...
Saya tak tahu pada siapa lagi saya nak mengadu...
Seakan, tiada seorang insan pun yang sudi dengar luahan saya...
Tapi jika ada pun insan itu...apa yang saya nak luahkan...
Saya tak tahu apa yang saya fikir...
Apa yang pasti fikiran saya sangat SERABUT.....

Wednesday, October 7, 2009

Gegambaran Raya di UMT

Tak nak cakap banyak..
Korang layan je la pic2 nih...


Kat booth ktorang....rendang tak berbuah...
lemang....

ketupat...begitu tradisionalnya makanan yang booth kami kena hidang...


ni masa kat ofis lagi...sebelum berangkat ke dataran..harusler bergambaran di dalam ofis dulu...

anak-anak dara...dan mak-mak dara...

saya dan cik fara...bulan depan akan tukar title jadi puan fara lak...

kak wan...


ni masa kat dataran..


Tuesday, October 6, 2009

32 weeks @ 8 Bulan Sudah...

Pejam celik..pejam celik...dah 8 bulan dah...tak lama lagi dah baby ni akan melihat dunia..hehehe..
Hari ni macam biasa la kena wat check up kat klinik...
Dan hari ni jugak saya kena minum air gula...eeii...nak termuntah tadi tau..
Tapi saya minum 2,3 teguk jer..pastu yang selebihnya saya buang dalam longkang..
Baik punyer usha line...taknak bagi cik misi nampak..hhahahah...
Berat saya telah bertambah lagi 2kg...dah menjadi 71kg...
Agaknya nak tunggu beranak nanti, brp kg lagi yang akan naik erk???
-
-
Setakat ni Alhamdulillah...baby saya dalam keadaan ok...
Saya pun dah scan lagi sekali Sabtu lepas...
Memang confirm saya akan dapat baby boy...
Dah mula berfikir nak bagi nama pe erk???Tapi takde lagi nama yang betul2 melekat ni..
Barang2 baby ada la sikit2 lagi yang belum complete...
Sekarang ni mak hubby tengah bz menyiapkan sarung bantal dan cadar untuk tilam baby...
Terharu sangat sebab mak susah payah tolong jahitkan..
Hehhehee....

Happy Besday Mama Darwisy...

Semalam saya post pasal birthday abang saya...
Hari ni turn mama darwisy lak...wah...berturut-turut birthday orang istimewa lam hidup saya...hehehe...
Ok la..untuk mama darwisy, Puan Norsyamimi Ramli...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO MIMI...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
Moge panjang umur...dilimpahi kebahagiaan dan dimurahkan rezeki..
Aminnn....

Sori yer...saya curi pic ni lam blog beliau..hehehe...


Monday, October 5, 2009

Happy Birthday Along...

Selamat Hari Jadi yang ke 27, Irah ucapkan untuk Along...
Wah..wah...tahun ni celebrate kat Sabah gitu...heheheh..
Semoga Along and family dimurahkan rezeki...

Tak Sabo....

Yeay...yeay...hari ni hubby balik...
Tak tdo sorang2 dah malam ni..heheh
Tak lena tdo sensorang ni tau...asyik terjaga jer..
Macam malam semalam...tetiba jer kaki ni cramp...
Sakitnyer tuhan jer yang tahu...
Nangis sorang2 lam bilik..nak gerakkan kaki tak dapat....huuhuhu...
-
-
Update bout futsal match hubby...
Team hubby dapat naib johan jer..
Tewas di tangan JKR Kelantan...
Takpe la...takde rezeki la tu...
Lain kali cuba lagi erk??
Pape pun, tahniah sayang ucapkan...
Mmuah!!!!

Sunday, October 4, 2009

Marissa Dah Selamat Terbang...

Tepat jam 12.50 tadi...
Marissa dah terbang ke KK...
Huhuhu...nasib baik la saya tak hantar dorang sampai ke LCCT
Kalau tak mahu banjir LCCT tuh nanti..heheh..
Call ma tadi..dari suara dia dah tahu yang dia nangis...
Ngan saya sekali turut sebak...
Tapi saya dah banjir dah petang semalam..
Masa salam ngan Kak Long dan Abang Long..
Ye la..nanti dah susah nak jumpa kan...
Huhuhuhu...

Encek Hubby Tiada..

Oh yer...saya lupa lak nak memaklumkan kepada anda sume...
Yang Encek Hubby takder kat sini...huhuhu..
Encek Hubby telah bercuti pada hari ini dan esok...
Kenape erk???sebab sekarang ni encek hubby ada kat KL...
Dia and the geng ke KL pada malam jumaat yang lepas...
Huhuh..kesian kat saya tdo sensorang...susah nak tdo tau..huhuhu..
Kenapa la sume orang ke KL ni...mentang2 la saya takleh nak jalan jauh...huhuh...
-
-
Oh yer..saya tak bagitau lagi kan nape hubby g sana???
Hubby g sana sebab ada perlawanan futsal..
Pe nama ntah..Acsson Premier League...lebih kurang macam tu la...
Hubby and the geng baru2 ni dah menang peringkat kat Negeri Terengganu ni...
So, layaklah ke peringkat seterusnya...lawan kat One Utama...
Perkembangan setakat artikel ni ditulis, pasukan hubby dah ke peringkat separuh akhir dah..
Tahniah kat dorang...
Moga2 dapat jadi juara...
Nanti leh la abang belanja sayang ngan baby kan???eheheh...
-
-
Pape pun good luck untuk abang and team...
Sayang tak sabar nak tunggu abang balik esok..rindu seh...hehehe...

Johny Sudah Tiada...

Huuhu...sedihnyer tak terkata...dah la dalam mood sedih sebab Marissa dah jauh...Johny jugak telah pergi tinggalkan ktorang...depan mata ktorang sume lak tu...Johny kena gilis ngan tayar kete along...huhuhu...
-
-
Semalam (Sabtu), semasa Along, Kak Long, Marissa, Ma, Abah, Saimah dan Abang Mi dah nak gerak g KL (hari ni Along n family akan berangkat ke KK)...ada la jugak sedara yang datang untuk ucapkan selamat jalan...
-
Dah siap masuk kete sume, (saya bawak Kancil...nak balik umah hubby)...tunggu turn nak gerak...lepas tu Along reverse kan kete, tetiba nampak salah sorang dari sedara saya menjerit...ingatkan tayar kete terpijak kaki ke ape...rupanya Johny yang kena gilis...dia duk lepak kat bawah kete Along...
-
Hairan saya, Johny cukup takut kalau dengar enjin kete..mesti dia lari...mungkin dah ajal dia agaknya...huhhuu...saya tak keluar pun dari kete...saya tunggu jer...saya takut saya menangis..malu la menangis depan sedara mara...huhuh...
-
Tapi akhirnya saya nangis juga bila tengok Along angkat Johny untuk ditanam...mesti badan Johny tak sempat nak sejuk dan mengeras lagi masa tu...ktorang kena segera tanam dia...dah sume nak gerak tinggalkan umah...takkan nak biarkan Johny macam tu jer...sian la kat Johny...tapi saya bersyukur gak Johny terus meninggal lepas kena gilis...taklah dia merana dan ktorang merana sebab sebab tengok dia kesakitan sebab cedera....lagi la kesian kan???
-
Sekarang hanya tinggal pic Johny sebagai kenangan...n kat umah saya sekarang ni tinggal seekor jer lagi..tu pun bukannya niat nak bela, tapi kucing liar...ada orang buang kot...tapi anak kucing tu jahat.,..suka berak merata...tak macam Johny...dia sangat pandai....Adik saya la yang paling sedih..sampai merah dan bengkak hidung dia menangis...
Johny dalam kenangan....
We'll miss you...
Rest in peace!!!!


Thursday, October 1, 2009

Hari Ini Hari Raya.....

Eh..pesal ni???Mabuk ker???
Hehehe...tajuk entry tu tergantung tu...
HARI INI HARI RAYA UMT...
-
-
so, confirm2 la acara makan2 ada kan???
Gambo tak transfer lagi..
So nantikan update seterusnya...tunggu...

Wednesday, September 30, 2009

Marissa Dah Nak 'Terbang'...


Petang semalam...dapat call dari Ma...

Dia kata ada berita baik...

Dengan gelojohnya saya nak tahu...biasala kan...

Ma bagitau Marissa dah nak terbang...

??????

Terbang ke mana???

Marissa nak ikut papa dia ke KK...

Dah nak terbang Ahad nih...

Ayoo....berita baik ke nih???

Huhuhu...jauhnyer Marissa nak pergi...

Susah la nak jumpa Marissa lagi lepas ni..

Berbulan-bulan baru leh jumpa...

Rasa sedih pun ada...

Tapi ada baiknya jugak Mama Marissa dan Marissa ikut papa dia sekali...

Nanti tak la abang aku tu sengsorang kat sana..

Ada la orang yang akan jaga makan minum dia...

Yang pasti, nek dan aki Marissa la yang paling terasa...

Kalau sebelum ni...rindu kat Marissa, dorang drive je ke Rompin..

Ni dah kat KK...nak kena terbang dulu...sosah ler....

Takpe Marissa....tahun depan, Cik Ma, Cik Pa and baby boy leh ler datang jalan2 kat KK...hehehe...




Tuesday, September 29, 2009

Takde Kerja Punya Pasal....

Akibat keboringan...kerja takde..boss pun takder...
So, saya telah menggodek kembali gambar2 lama di dalam pc...
Kebanyakannya gambar belum kahwin n masa baru memulakan alam kerjaya...
Zaman muda2 la katakan..hehehe...
Meh kita layan gambo k????
Ketidoran ni??wah2 dah ada bakat jadi ibu tu...ni kat LCCT rasanya...retreat ke Kuching...flight lak leh delay...pe lagi...tua la menunggu...
ni kat Sarawak Cultural Village...owh, cekedingnya saya masa tu..kena struggle la nampaknya lepas bersalin nanti...leh ker???hua..hua..hua..
Ni masa saya jadi urusetia kursus...masa bujang suka la jadi urusetia sume ni..eh, bujang lagi ke masa ni..saya dah tunang dah masa ni..so bujang separuh..eheheh...
Masa ni dah dekat2 nak tawen dah...
Yang ni dah kawen ke belum erk???lupa da...
Bukit Keluang Beach Resort...
Zaman dating...heheheh...dah lama tak kuar dating macam nih...biler erk abang???

Tugas saya sejak lapor diri di UMT...jadi penyambut tetamu...huhuhu....

Ni birthday yang ke 21 tahun...beli kek sambut kat ofis...ke mana la perginya kebaya ku ini..rindu nak pakai kebaya balik...

Ni pulak first and last agaknya saya pergi candat sotong..bukan sotong yang dapat...tapi mabuk laut yang dapat..padan muka....dah macam gaya pendatang asing lak..hahahaha...

ni masa konvo...tengok tu..mama darwisy ngan anak burhan pun ada...
eh..eh..encek hubby pun datang la masa saya konvo..time kasih abang sebab sudi datang..masa ni lum tunang lagi rasanya...lap u so much lah...

Sekarang ni tinggal anak burhan sorang jer yang tak kawen lagi...bila lagi abang sawal ooii...


Sekian laporan dari orang yang takde kerja kat ofis....


31 Weeks...


Alhamdulillah...dah genap 31 minggu dah kandungan saya sekarang ni...
Minggu depan jadi genap 8 bulan lak...kadang2 rasa cepat...kadang-kadang rasa lambat...heheh..
Sejak discaj dari wad awal bulan baru ni, masalah bleeding dah takde dah...syukur sangat...
Tak la bimbang sangat...tapi still takleh nak lasak2 sangat...
Sekarang ni, rasa sangatla letih untuk mengusung perut nih ke mana2...
Waktu tdo lak bukan main susah nak tido...nak cari posisi yang baik punyer untuk tdo...
Kadang2 tengah syok2 tdo pun leh jaga...pastu azab la nak tido balik...
Tulang punggung saya ni makin hari makin sakit...
Tak boleh duk lama2 kat kerusi...nak2 kt kerusi ofis nih...
Masa duduk tak rasa pape, tunggu la time nak bangun..
Aduh...sakit giler...nak nangis pun ada...tapi takpe...adat la tu kan...
Banyakkan bersabar dan beristighfar...Ingat Allah banyak2...
Minggu depan kena wat test air gula lagi..on 6hb Oktober...
Sebut test ni pun saya dah loya dah...
Persiapan untuk baby...dah almost lengkap...
Tinggal tilam dan bantal jer yang belum siap...
Mak hubby dalam proses jahitkan...
Tapi saya tak basuh lagi baju2 yang dibeli hari tu...
Barang2 baby sumenya ada kat umah Chendering...
Nanti balik Chendering, saya akan jalankan projek tersebut...hehehe...
Tak sabar betul nak menunggu kelahiran baby ni...
Doakan sume selamat erk???
Amiinn....