? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Friday, March 30, 2012

Aku Turut Bersimpati....

Petang tadi, pergi birthday parti jiran aku...
So, sebelum pergi tu aku sempat lah chalow ke kedai beli present...
Tak best lah kalau nak pergi tangan kosong kan...and one more thing, masa aku buat 1st birthday Reezq dulu, dorang pun datang....so petang tadi berangkat lah aku..
Belakang rumah aku jer punnn....tapi siyes...aku memang tak rapat dengan jiran2 aku..nak2 lepas aku kawen, bila balik rumah mak aku on weekend pun aku just terperuk dalam rumah jer...habis2 kat luar rumah tu j lah...
Aku segan wei nak jalan2 ke rumah jiran...hahahahah...bukan aku sombong...aku tak sombong..tapi aku macam tak reti nak bergaul....hahahahha...poyo kan?
Eh, if kat rumah MIL pun camtu...aku tak pandai nak berbasa basi ngan jiran2...if pepagi aku turun sidai kain, kalau terpandang pun aku senyum j lah...aku tak macam kakak ipar aku..very the ramah person...hikhikhik...

Aku melalut lagi...benci....
Sambung, tadi pergi lah dengan kakak ipar aku yang kedua, askar2 aku dan mak aku...bapak2 memang tak join mende2 camni...huh...
So, aku mcm bese, lebih suka mendengar...aku tak leh nak masuk sembang sama...aku rasa cam kekok...cibai betullah...padahal kitorang ade jer hubungan sedara...pastu tuan rumah tu citer, bila buat majlis pape, anak2 dia yang lain sume ada...cuma sorang je tak ada...dia kata anak dia tu nak balik tapi tak dapat balik....suami dia tak bagi...
Citer makcik tu lagi, dia sangat kesian kat anak dia tu...bebaru ni anak dia call dalam keadaan cemas, mintak mak dia pergi ke rumah dia....pisau ade kat leher ni mok...bagitau anak dia....aduh...as a mother, pe perasaan bila anak bagitau camtu?

Pe yang aku tahu dulu2, suami kepada anak dia..menantu dia lah kan...memang panas baran orangnyer...kerja pun tak tetap...so anak dia ni acap kali lah jadi mangsa pukul suami dia...sampai anak2 dorang pun dah trauma...makcik ni acap kali dah ajak anak dia tu lari...suh tinggalkan jer suami dia...tapi anak dia ni tetap la nak stick dengan suami dia....badan pun dah lebam2 kena pukul...makcik ni kate dia heran kenapalah anak dia ni tak nak tinggalkan suami yang jahat macam tu....

Aku yang mendengar ni hanya dapat bersimpati j lah dekat anak makcik tu...ye lah pe yang dapat aku tolong kan?takkan aku nak pergi rumah makcik tu nak heret dia ke mahkamah supaya tuntuk fasakh?hehhheheh..tak pasal2 pisau duk kat leher aku lak...tapi aku salute lah dengan anak makcik tu...memang sangat tabah...ye lah kan?kita tak rasa ape yang dia rasa...kita tak duduk di tempat dia...blh je kita cakap suh dia tinggalkan suami dia...tapi perasaan dia?jauh di sudut hati dia?kita tak tahu kan?perkahwinan adalah perjudian....nasib masing-masing....

Kadang2 kita dah rasa masalah yang kita hadapi dah cukup besar....tapi ada orang lebih dari itu kan?so, rasa syukur itu segera menyelinap di dalam hati...tak semestinya apa yang kita nak tu kita akan dapat....so kita kena syukur dengan apa yang kita ada sekarang....dan sentiasa lah berdoa agar apa yang kita nak yang belum tercapai tu akan dimakbulkan olehNYa...

Tak Tahu Nak Letak Tajuk Ape...Hentam Aje lah....

Aku kat rumah mak aku nih...selamat sampai kul 10.30 tadi...hahahah...

Macam jauh kan???eh ada aku kisah....hehehe...
Kuar rumah tadi singgah beli mandian untuk bebudak tu...dah habis stok dah kat umah nenek ni..beli bedak....
Lepas tu pergi makan lak...teringin nak makan tomyam...tadi masa berbuka aku hentam makan roti ngan telur goreng jer..air milo...tapi time makan kat kedai tadi selera tak mai lah pulak...rasa kenyang....so tak berapa nak makan...suap rayyan dan reezq jer...yang aku lalu air dan air dan air....satu hari tak minum air...memang kering jer aku rasa badan aku nih...
Lepas makan lak, pergi ambik set breastfeeding shaklee punyer...aku beli yang trial pack punyer...aku punya supply dah makin merudum...so try shaklee tengok menjadi ke tak...kawan aku try makan Virgin Coconut Oil...
Harap2 lepas ni banyak lah hasilnyer....aku kena wat stok banyak2...tak leh kehabisan stok sebab rayyan memang reject formula milk...

ala...sayu pulak hati ni...tetiba layan lagu kisah hati by aliyah...aku suka giler lagu ni...memang wajib dengar tiap kali masuk ofis....suka tengok remy ishak lam video klip tu..harap2 mimpi remy lak malam ni hahahahhha.....matilah....

Entry ni adalah entry meraban...takde idea tapi nak up entry...hehehhe...tak kisahlah kan..asal dapat membebel kat sini...nak tido pun cam tak ngantuk...hikhikhik....

Hah, sebut pasal puasa kan...ada 8 hari lagi..yeha.....gigih aku pose direct 5 hari minggu nih...rasa cam semangat nak pose tu membuak-buak...dan bila angin malas mai...huh, sehari lam seminggu pun tak bergerak....harap2 minggu depan angin rajin aku tu still melekat kat aku....kalau tak agaknya 2 minggu nak pose baru aku menggelupur nak mengganti...biasanya sebelum2 ni camtu lah...cuma tahun lepas kan aku tinggal pose sebulan terus...so kena ganti slow2 lah....

ok lah...nak layan youtube laksss....daaa..


Thursday, March 29, 2012

Tak Boleh Blah Punya Mimpi...


Siap aku menangis-nangis mimpi malam tadi..bila terjaga aku sumpah diri aku sendiri..hahaha...

Mimpinya macam ni...mula2 cambest je lah kan...aku, 'suami' aku, and anak-anak aku of coz..ktorang ni macam happy family lah..bahagia aman damai...one day, 'suami' aku ni dapat further study kat Kanada...tak tahan sampai ke Kanada...aku pun pe lagi beria-ria lah kan..nak ke oversea katanya...'suami' aku pun excited giler...dapat rasa suasana tempat orang kan?aku pun duk la mengemas pe yang patut...mak mertua aku pun datang tolong..

Sambil kemas tu aku dan 'suami' aku bincang lah...hal nak bawak anak-anak sekali ni kan...memang sepakat nak bawak lah...lagipun aku kan ada leh jaga...'suami' aku jer yang nak belajar...so bertambah happy kat situ...pastu pasal kereta lak...'suami' aku nak letak kereta dia kat umah mak dia...so berangkat lah kami sekeluarga termasuk mak mertua aku yang datang sebelum tu kan?pak mertua tak tahu ke mana...takde watak..hahahah...

Penuh satu kereta ngan barang ni ha...pastu ada roadblock...kena tahan, polis tu kata nak ke mana bawak seluar jeans banyak2 ni..nak seludup ke ape ni? pastu 'suami' aku tergagap-gagap nak jawab...aku duduk belakang, tetiba aku kate mai mane seluar jeans banyak sangat...kat mananyer seluar jeans tu...pastu aku tengok seluar jeans tu ada kat seat depan sebelah pemandu...sebelah pemandu tu tetiba jer pak mertua aku yang duduk...hahahah..

Pastu aku kononnya dengan gaya profesionalisme, terangkan kat polis tu yang kitorang nak ke oversea bla..bla..bla...so lepas lah...dah sampai kat umah MIL, acara kemas-mengemas lagi...pastu tetiba adik aku pulak datang dari celah mana bagitau yang 'suami' aku tak nak bawak anak2...nak bawak aku jer...dia kate nanti susah pulak kalau ngan anak2 nih...aku terus menangis..terbayang2 wajah anak2 aku...jauh tu nak tinggal...kanada tu weh...hahahah...teresak-esak...

Lepas tu aku terjaga...air mata meleleh kat pipi...giler lah..emosi membawak ke luar....nasib baik laki aku tak sedar...kalu dia sedar malu lah aku weh...hahahahah...nak tahu tak sape 'suami' aku tu??










nenjiaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!



macam mane lah mamat ni leh jadi 'suami' aku....poyo betul..padahal rasanya takdelak terfikir kat dia ker...tengok dia kat tv ker....mimpi...mimpi...memang mengarut dan meraban...alang2 artis nak masuk mimpi...biarlah aron aziz ker...ni ahmad idham...i is dont like..hahahahah....eh, tetiba teringat drama cinderella yang dia lakonkan ngan haliza misbun tu...tahun bile erk?rela menunggu depan tv..semangat...aku perasan hampir nak tumbang ahmad idham tiap kali haliza misbun peluk dia...peluk macam tak nak lepas...uiiiii....


ok dah melalut...kuar dulu lah....semoga malam ni dapat mimpi ngan artis yang lagi best..nak pergi paris lah pulak..hahahah...kanada pun takdan sampai malam tadi  hahahahah....

Wednesday, March 28, 2012

Baru Nak Tergedik-gedik, Eh Ye Ke?


Bukanlah baru...dulu-dulu dah try pakai...tapi aku rasa macam tak sesuai sangat...nak2 bila pakai inner syria tu kan..melepek kat dahi...ayoooo...dengan muka aku yang bulat cenggini very the tak sesuai....aku pun nak tergelak tengok muka aku sendiri..orang lain tak tahu nak kata lah kan?hehehe...tapi bila aku tengok orang lain yang muka bulat pakai inner syria, aku tengok ok jer..comel jer...oh baru aku perasan, aku ni bukan muka bulat tapi muka tembam...hahahah...

Siyes weh, bukan lepas kawen jer muka aku tembam...tapi sejak azali lagi..so mmg takleh buat ape lah kan...hehehe...so, bebaru ni aku usha la inner kat website...terjumpa satu website nih, dia jual inner bawal katenyer...so cara pakai pun macam pakai tudung biasa...tapi dah namanya inner kan mestilah kecik...material dia kain bawal yang macam kita pakai dulu2...rege pun tak mahal..dalam RM6 jer..tapi bila dah ditambah postage lagi RM6 tak ke jadi RM12...agak mahal disitu kan?so tetiba datang idea tak berapa cerdik aku nih...tudung bawal kat rumah banyak yang tak pakai dah...terbiar jer lam almari...nak buang sayang...so pe kate kita make over kan dia...

Pastu aku terpikir pulak, if akan datang trend bawal ni datang balik..menggagau aku nak beli balik tudung bawal yang aku make over kan ni...ye lah tudung bawal bukannya murah kan?tapi aku beli yang murah2 jer...kalau yang mahal2 aku rembat mak aku punya jer...hahaha..mak aku tu bawah sikit dari pengedar tudung jer...sekarang ni pun, pesen tudung latest (bukan shawl lah), dia yang laju dari aku..time aku balik kampung jer leh lah tengok aksesori tudung baru dia...kadang tu buat tegur, comel lah tudung ni ma...dia pun bla..bla..bla..bla...bercerita....pastu ayat last dia yang paling aku suka ialah, kalau kak nok ambik lah...ma beli hok lain takpe....hahahahah...tobat aku suka sekali...tapi tu lah...kadang aku rembat...kadang aku tak ambik...kesian jugak kat dia...bukannya aku yang nak tolong beli kat dia..ni aku pulak yang tukang ambik...jahat betullah...tapi dah kalau orang ikhlas nak bagi pe salahnye kan?takkan lah mak sendiri tak ikhlas nak bagi...heheheh...

Ok aku dah melalut lagi....kat mane tadi yer?haaa..inner bawal tu...so aku tengoklah kat website tu besar mane inner tu...lepas tu aku balik rumah, aku rembat tudung bawal hitam aku...ukur lebih kurang, cilok gunting MIL aku...aku pun potong tudung bawal tu...mula2 cam ragu2...tapi belasah j lah...hahahha...

 Tara....this is inner bawal yang telah aku potong jadi kecik sikit..so leh lah dibuat as inner...baru lah tak membulatkan muka aku yang sedia bulat ni kan?hikhikhik...lepas tu mula lah nafsu nak beli shawl membuak2...murah j pun kan?RM10 je selai...so tiap kali keluar if nak beli pun rasa tak sayang sangat...hehehehe...nak inner kaler lain?senang saje, kita gunting je tudung bawal yang dah sedia ada...hahahah....

Ni satu lagi inner yang aku potong...walaupun hijau pucuk pisang ngan pink mcm tak in...tapi aku belasah jer...kt baju tu pun ada warna hijau2 pe...nak jugak...ikut ko lah irina..hahahah..



Tuesday, March 27, 2012

Model Separuh Bogel (Sila Click Laju-Laju)


Hari ini irina adalah sedikit sewel agaknyer...terajin up entry...nampak benau takde kerja ko yer...eh, ade kerja lah tapi aku dah setelkan dah...hari ni bos is free...takde meeting...so bila bos free PA dia pun free lah...eh, bukan ke time bos outstation lagi lah PA free kan?hahahah...
Ahh, tak kisah lah..yang penting kerja aku setel...bos pun nampaknye baik punyer mengadap pc jer dari tadi...student pun takde lak datang...biasanya ramai jer yang datang nak jumpa dia..ok tutup kes pasal tu...

Nak tunjukkan kat korang 2 model seksi nih...aku dah tepek kat FB bebaru ni...



oh heroes kesayangan mama nih...lap u oll so much....

Adik ngan abang lebih kurang je saiz nyer kan?harap abang nyer tu panjang jer...adik yang gemuk atau abang yang kurus?hahahahah....


Testing

Bebaru ni setting up entry tru phone dh jd tak betul...tak dapat nk up status dah from BB...so try godek2 td..kite tgk jadi ke tak...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

**yehaaa...suka hati...hasil godekan berjaya...lepas ni kalau boring2 leh la up entry tru BB lagi...ahaksss...

Aku Rasa Itu Adalah Karut

Ini adalah pendapat aku...dan pendapat aku itu adalah benar...padahal dah dengar penjelasan ustaz tadi its ok...untuk perkongsian dengan anda semua..aku kan ustazah 

Pagi tadi sementara menunggu papa dorang bersiap, aku sempat lah dengar kat tv...rancangan Tanyalah Ustaz...pagi2 kat umah aku memang pasal channel tu..ye lah dalam kita duk gi mari gi mari...ke hulu ke hilir dalam umah tu..sambil bersiap ker...sambil mendengar kan...walaupun tak tengok...tapi tadi aku tengok...sebab aku siap awal hari ni...

Tajuk pagi ni pasal wasiat..tapi dah part 2 dah...semalam agaknye part 1...tak kisah lah tu kan..pastu adalah sorang penonton kat studio tu tanya, mcm mane kalau seseorang tu wasiatkan supaya bila dia mati nanti nak kena letak something apa ntah, aku ni memang, mata tengok kat tv tapi tak sepenuhnya...kepala asyik fikir menda lain, letak or bina aku not sure...lepas tu belum sempat ustaz tu jawab, MIL aku yang join sama tengok pun cerita, dulu ada sedara lah aku panggil...kalau aku nak cerita susur galur korang bukan kenal pun...kita panggil pak cik A lah...pak cik A ni di katakan seorang anak angkat kepada Tok Ku Paloh..pernah dengar nama ni? ala..pejuang zaman jajah menjajah dulu...so sebelum dia meninggal, dia berpesan, pesan tu as wasiat lah kan...dia kata nanti kubur dia kena letak kelambu..uiks..takut kena gigit nyamukkah? aku terkujat gak masa dengar tu...hahaha..

So aku tanya lah MIL aku tu, dah tu wasiat dia tu ditunaikan ke tak? MIL aku kate orang buat lah ape yang diwasiatkan tu...sebab Pak Cik A ni di claim as orang yang banyak ilmu...MIL aku cakap jugak, Pak Cik A ni pergi ke Mekah tak macam orang lain...aku masa tu ingatkan dia tak pergilah macam orang lain kena tunggu turn ke apa...mungkin dia dapat keistimewaan leh pergi bila2 masa j kan...tapi aku nak tergelak bila MIL aku cakap dia pergi Mekah dengan cara ghaib...hahahahahah...memang aku nak tergelak besar..tapi memandangkan kesungguhan MIL aku bercerita aku tak sampai hati...kan dia ingat aku tak percaya citer dia lak...tapi memang aku tak cayer pun...hahahah...tapi MIL aku pun dengar citer dari orang lain kan...takpe...

Aku pun leh claim macam tu...aku ke Mekah dengan cara ghaib..ape susah...time orang pergi haji ko sembunyi j lah dalam rumah tu jgan kuar2 sampai lah orang balik wat Haji kan?so dah blh claim pergi haji dengan cara ghaib dan orang akan panggil ko Haji polan bin polan...hahahah...tapi ni kisah dulu2...zaman Tok Ku Paloh dulu...orang ramai zaman dulu percaya sangat mende2 karut macam ni kan?ok berbalik pasal kelambu kat kubur tu...Ustaz tu bagitau pape binaan di kubur yang menjurus ke arah perhiasan adalah haram...berdosa orang yang mewasiatkan dan orang yang melaksanakan wasiat tuh...bentuk binaan tu macam mane pulak?binaan ni adalah jika ia mempunyai tiang dan atap maka ia dah dipanggil binaan...aku tanya lak MIL aku nih..camne dorang gantungkan kelambu tu, MIL aku cakap dorang letak tiang siap bumbung lah, pastu keliling tu letak kelambu..confirm tak nak bagi gigit nyamuk nih...hahahah....

So, jawapannya dah ada kat situ...haram jawapannya...so ustaz tu kate tak salah kita kalau kita tak tunaikan wasiat yang sedemikian rupa....

Sekian ustazah irina melaporkan.

LiStEn

Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
[ From: http://www.elyrics.net/read/b/beyonce-lyrics/listen-lyrics.html ]
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own


by Beyonce


**suka sangat lagu nih....kalau karaoke confirm semput...hikhikhik...

Monday, March 26, 2012

Aku Seorang Sekretari

Aku kan dulu...sedari Tadika lagi, if cikgu tanya besar nanti nak jadi apa....mesti aku cakap aku nak jadi cikgu....hikhikhik...entahlah..aku rasa masa tu takde sape pun yang pengaruhi aku untuk jadi cikgu...lain lah kalau mak aku tu cikgu kan???aku rasa macam best jer jadi cikgu ni...kerja pun sekerat hari jer..pemikiran aku waktu tulah...

So bila dah masuk sekolah rendah, aku still lagi minat nak jadi cikgu...tapi bila dah up naik darjah empat...dah belajar sains2 nih...terus tiba2 aku nak jadi doktor lak...amek ko, cita2 bukan main kan??kalu sekarang ni ada yang tanya pe cita2 aku waktu kecik dulu...konfirm aku akan malu nak bagitau aku nak jadi doktor...hakhakhakhak...

So aku pegang cita2 aku tuh sampai lah aku naik sekolah menengah...dan kebetulan pulak masa UPSR, dapat result cam best la jugak...matilah perasankan? so aku terpilih lah masuk kat sekolah menengah aku dulu...dulu nama dia Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar...now dah tukar jadi Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Haji Razali tak silap aku...dulu budak yang nak masuk sekolah tu kurang2 dapat 4A dalam UPSR...so makin lah meluap-luap semangat aku nak jadi doktor ni kan??so menuntutlah kat sana sampai form 5...lepas PMR pun aku still ambik aliran sains...nak jadi doktor lah katakan...kalau kat biodata tu mesti tulis doktor lah part cita-cita tu kan?eh, korang dulu2 ade tak main tulis2 biodata tu..siap ada buku cantik2 bunga tuh...pastu pass kat member2 suh dorang isi biodata dorang...pastu dorang mesti akan tulis cantik2 siap pen kaler2 kan?lebih havoc, ada yang siap tampal gambar....kalau korang sezaman dengan aku mesti ada mende ni sume kan?siap makanan kegemaran...minuman kegemaran...pengalaman pahit pengalaman manis....hahahahah...tobat aku nak tergelak bila ingatkan balik...cam bengong je kan???pe kejadah ko nak tanya makanan minuman bagai...nak belanja makankah?hahahah...tapi itulah trend masa tuh...ok dah melalut..nak cakap bab cita-cita kan?

Ok...ambik SPM...tapi resultnye suam2 kuku jerk...siyes aku frust and aku nyesal tak study betul2...masa tu aku dah realize, mana aku nak pergi dengan result aku nih...so orang lain isi borang UPU...aku pun isi gak...eh, nak menyelit jugak..aku tengok adik aku sekarang ni tak de pun buku2 biodata semua nih...hehehe..ok sambung...bajet nak masuk U la ni kan???tapi aku heran...orang lain yang result dia yang kurang dari aku pun lepas ke U...tapi aku satu tawaran pun tak dapat...heran bin ajaib..panggilan ke 2 pun takde yang panggil...nasib baik lah masa tu, mak aku suh aku isi borang politeknik...aku memang tak pandang pun poli masa tuh..eksyen kan?mak aku yang susah payah g ambikkan borang tu..aku pun isi lah...pada masa yang sama, aku ada dapat tawaran diploma kejururawatan kat kolej yayasan islam melaka...masa tu excited weh..nak pergi...ye lah, tertunggu2 tawaran lah katakan...mak aku pun suh pergi...tapi ramai yang cadangkan suh tunggu dulu...yang tu swasta...konfirm2 dorang akan tawarkan punye...better tunggu IPTA dulu...so aku pun tunggulah...dalam menunggu tu aku ada gak isi borang SPA...mintak nursing gak...aku pun bajet dah cecita aku macam nak jadi nurse pulak...sebab aku dah tak nampak yang aku leh jadi doktor...so still lagi bidang perubatan...nak jugak tu..hahahahah...

Penantian satu penyeksaan...sorang2 kawan aku dapat tawaran..kebanyakkannya ke matrikulasi lah..aku tak dapat pong...frust menonggeng di situ..malu pun ada...kawan dapat aku tak dapat...hukhukhuk...so one fine day aku dapat tawaran matrikulasi gak...tapi yang ni under KPM..separuh swasta...based kat PTPL Shah Alam...masa tu aku macam no choice dah...so terima aje lah...tawaran pun last minit...masa aku pergi mendaftar tu orang dah start belajar dah pong...so agak susah untuk aku sesuaikan diri...tapi ada jer yang satu batch ngan aku masa tu...masa tu kan muda lagi..baru 18 tahun ko...so aku ni pulak bukannye pernah jauh ngan family...ne pernah duk asrama2 nih...so agak susah untuk aku sesuaikan diri...siap masa mandi tu teresak-esak menangis..nak nangis lam bilik malu kat kawan-kawan....bodoh betul aku masa tu...tapi nasib baik senior2 sume kepala ting tong...leh join lah...takde lah menyombong ke..membuli ker....tapi aku tetap ada masalah kat situ...aku takleh nak catch up study kat situ...giler susah aku rasa...nak nangis aku nak fahamkan satu2 subjek..bab enjoy memang lah syok...heheheh...

Lebih kurang 2 bulan j kot aku kat Shah Alam, lepas tu aku dapat tawaran ke poli...masa tu memang nekad nak berhenti dan blah dari situ...situ bukan tempat aku...ceh..poyo kan?hahahah...so bermula lah alam poli pulak...aku rasa dulu dah up entry pasal ni..tapi takpelah nak up lagi...syok pulak menaip sambil mengulit kenangan...kann??? dapat kos Diploma Sains Kesetiausahaan...aku enjoy belajar kat sini...tekanan tu ada...tapi takde lah berat sangat...sebab aku leh tangkap apa yang aku belajar...satu lagi rasa macam bangga woo..kos sekretari ni glemer tau...kalau takat nak melaram lelebih tu orang tak kutuk lah..sbb dah tahu kos sekretari memang kena bergaya...biarpun kaki melecet sebab pakai heels dah tu pergi panjat bukuit lak tapi sume tu pengalaman...syok sangat2...tambah lagi ada member yang sekepala...nak buat pape on ajer...lagi lah syok kan?walaupun duit tak mewah masa tu...nak makan pun kira2...walaupun pergi kelas naik bas...berpanas berhujan..tapi tetap enjoy...

Cita2 aku terus beralih arah kan?tu yang aku sedar lah..mmg tak salah ada cita-cita..sebab ia mendorong kita untuk lebih berusaha...tapi ianya jgak bergantung pada keadaan..dan bagi aku, aku capai j dulu mana yang aku leh sambar...contohnya ambik kos sekretari...aku tahu aku tak mampu kat matrikulasi...so dari aku fail kat sana..better aku masuk poli...masa tengah belajar kat poli tu pun sempat jer aku ke ujian bertulis dan temuduga untuk masuk nursing yang gomen punya nih...masa tu aku main2 j lah..dah masa tu cita2 nak jadi sekretari jer kan?so pergi temuduga tu untuk tunaikan amanan mak aku jer..so no pressure kat situ...tak terfikir pun masa tadika dulu yang cita2 nak jadi skretari kan?heheheheh...

Dah rezeki datang bergolek, temuduga nursing yang aku main2 tu aku dapat la pulak...right after aku habis diploma sekretari tu...datang tawaran diploma nursing...tak sampai sebulan aku melepak kat umah, dah dpt tawaran perah otak lagi...masa tu mak aku memang excited giler suh aku pergi..aku nak tunggu tawaran kerja dulu...sebab masa tu dah berangan nak kerja kat putrajaya...tapi mak ayah aku beria nak suh aku jadi nurse gak...aku pun berbelah bahagi..nurse after habis belajar confirm dapat kerja..tu yang dorang kate..aku pun relakanlah diri ini ke muar johor pulak...dalam nak tak nak sebenarnya nih...tapi dah memang takdir aku untuk jadi sekretari kan...lari dari nursing...dapat tawaran kat UMT...so aku rasa inilah takdir yang Allah bagi kat aku...dapat mencari rezeki di sini...aku syukur sangat2...so kerja sekretari ni adalah kerja pertama aku dan insyaallah sampai pencen kalau panjang umur lah....aku tak pernah kerja sambilan pun...so aku memang takde pengalaman bab tu...kengkadang rasa rugi..tapi inilah takdir aku...rezeki aku...

Sekian karangan budak sengkolah....

Sunday, March 25, 2012

Salam Ahad Semua.....

Assalamualaikum semua....

Huhuhu...bila tiba Ahad, rasa cam lemau jer...tapi lemau tak lemau pun...kena datang kerja jugak kan???camne weekend korang sume?aku macam biasa jer...hari Jumaat malam baru gerak balik rumah parents aku....so sepanjang hari Jumaat hanya lepak kat rumah MIL sajer...empat beranak...PIL takde...wah, baru terasa betapa hecticnye nak kena uruskan sume...aku dah jadi singa turus ke berapa pun entah...memang aku salute lah kat MIL aku yang jaga budak berdua tuh...aduyai....

Bukannya nak mengungkit....tapi itulah hakikatnya...MIL aku jaga dorang hari-hari...aku baru jaga sehari (sepenuh masa) sebelum ni selalu ada yang bantu, yang tengok-tengokkan ,dah rase letih giler....yang abang tido..yang adik tak tido...yang adik tido, abang pulak tak tido...so takde masa nak rest betul2...tapi time adik tido, selamat lah sikit mama, sebab abang dah boleh bawak diri sendiri...dia main jer...tang nak air, nak susu, baru dia cari aku... nak dodoikan papa nak tido lagi ...eh!

Tapi abang suka kacau mama time mama nak masak....aduyai...nak itu nak ini..mintak periuk..nak tengok api...nak main ayam mentah...kat dapur bukan saje berperang denga kuali periuk, tapi dengan abang sekali...jeles jer tengok papa yang terbongkang tido depan tv...

Tapi aku puas hati...semua kita yang uruskan...sempat basuh baju, jemur baju...masak...nak membuta jer tak sempat...adik lah manja ngengade betul...letak sikit nangis...aku letak lam walker aku lari ke dapur...so bila dia tak nampak aku dia ok lah..once dia nampak mama dia melintas, terus dia melalak angkat tangan mintak dukung...anak oh anak...korang memang membahagiakan mama mu ini...hakhakhakhakhak...

Kenapa aku ceritakan hal di atas?ye lah, aku jarang2 hadapi situasi handle anak2 sorang2...mesti ada yang tolong tengok2kan...if kat umah PIL, confirm2 lah dorang tolong tengok2kan if aku nak mandi ke nak sembahyang ke...so aku nak tinggal kejap tu tak bimbang lah..nak mandi tu takde lah macam rushing giler takut adik lam buai melalak ke ape ke...camtu jugak kat umah parents aku...confirm2 ma aku...adik aku take over budak dua orang tu...so aku takde lah cuak sangat kan....kadang2 aku fikir, if aku duduk asing nanti, leh ke aku handle sume ni?tapi berdasarkan pengalaman Jumaat lepas, aku rasa aku boleh jer...cuma kena lebih banyak sabar dan jgn pikir nak rileks jer...eh, sekarang pun mane ade aku nak rileks derrr...tiap2 malam aku rasa ade jer kerja aku nak kena buat...jarang2 aku leh senang lenang goyang kaki tengok tv...hikhikhikhik...

Masa sangat singkat sekarang..balik kerja dah pukul 5.30 petang...kadang2 kul 6 baru sampai rumah..layan anak kejap...pastu dapur nak kena jenguk...washing machine nak kena jenguk...baju kat ampaian nak kena jenguk lagi...botol2 susu yang tak berbasuh nak kena jenguk...kan kalu aku list kate aku merungut pulak...tak pun..dah tanggungjawab aku kan...so kite kena terima.. pekejadah melalut dah entry aku nih 

Ok lah dulu yer...till then...daaa...

Wednesday, March 21, 2012

Aku Kan Selalu Macam Tu....

Aku kan selalu macam tu...time nak up entry aku akan lost idea...
Padahal malam tadi...masa mandi aku ada satu idea nak up entry...
Padahal malam tadi..masa basuh pinggan idea datang mencurah...
Padahal pagi tadi, masa tengah sidai kain...idea bling2 datang....
Sampai ofis, masuk nasi goreng sepinggan, air segelas...
Terus kepala otak aku kosong...
Apakebale lah nih...huhuhuh....

Dah kalau time2 aku buat kerja2 idea datang, tak ke pasainyer aku nak pergi ambik pen dan kertas, nak catat dulu segala...macam tulis point nak buat karangan gayanyer...huhuhu...kadang geram dengan diri sendiri....

Semalam tak up entry...aku rasa malas sesangat walaupun rasa macam tak best jer kalau tak up entry kan???tapi aku abaikan saje....hari ni nak up, tapi takde idea...pic adelah sedikit dalam phone tapi malas nak transfer...padahal tak perlu pun aku nak kena lari pusing bangunan...ambik jer phone sambung terus transfer...dasar pemalas kan?eh, aku malas up entry jer....mende lain aku rajin...hikhikhikhikhik....

Kerja dah setel...aku dah tanamkan lam kepala aku, ko nak up entry boleh, tapi ko setelkan dulu kerja ko...so dah siap2kan kerja...tunggu kerja2 semasa j lah dari bos...rasa best bila takde surat yang tertangguh tunggu difiling...datang 3 surat kita file terus...datang lagi kita file lagi...jangan nak kumpul2 jadi bukuit...jadi gunuing...baru nak gelabah filing...tapi sampai tahap mana aku dengan sistem ni aku tak tahu lah...hahahah....

Weh...pergi dulu lah...till then..bye....

Monday, March 19, 2012

Terhenti Sementara

Semangat tengah membuak-buak nak menggantikan puasa, semalam laaa....sekali nak solat zohor, kawan baik pulak datang menjenguk...aduyai...eh, bukan tak bersyukur dengan anugerah Tuhan itu, tapi macam ralat sikit...memang semangat nak mengganti puasa sangat lah tinggi...minggu lepas dapat lah langsai 3 hari direct...adalah sangat tidak berani nak puasa direct lama2 setakat ini kerana kebimbangan susu ini akan drop...ye lah, aku kena pump 2x sehari kat office...so liquid lam badan nak kena cover cepat2...tapi Allah maha kaya kan?walaupun aku pump 2x sehari dalam keadaan berpuasa, still ada rezeki untuk rayyan...tapi tak meriah lah...tapi lately memang tak berapa meriah pun susu aku....ni sebabnye aku dah lama skip tak pam waktu subuh...teramatlah malas....malas nak bangun awal...boleh gitu???

Tapi now dah mula bimbang...sebab laju jer stok susu lam peti menyurut nih..tak sempat nak cover nih...tapi dalam keadaan terkawal lagi...tapi kalau tak kawal mau takde stok susu rayyan nanti..mengamuk lak budak tu nanti...MIL pun bagitau lately rayyan minum banyak...aduyai...chayok2 mama..kena minum balik air rebusan halba dan jintan manis nih...huhuhu....

Melaluk sudah...nak cakap pasal puasa dah sampai ke susu pulak...biasalah kan bila jari laju menaip dari akal yang berfikir...hikhikhikhikhik....oh yer, aku tengah pikir ni...this coming 6 April, persatuan PA kat UMT ni nak wat dinner...temanya masquearade party....so baju yang macam mana lah aku nak pakai ni yer???aduih...pening...huhuhuh....any idea???

Ok dah lah tu...nak google camne baju tema tuh pulak...pape aku citer kat sini nanti yer???


Sunday, March 18, 2012

Muhammad Rayyan Esqandar bin Mohd Hasmizi

Masuk ofis setelah 2 hari bercuti adalah sangat tidak best kan???kepala aku pun dah mula bersenyut-denyut...over tau...masa cuti takde pulak kepala ni nak sakit ke ape....huh..dasar saiko..hahahaha...

So, idea untuk up entry pun suam-suam kuku...tapi nak jugak update...belek folder pic, ape kate kita tepek pic rayyan sebagai pembakar semangat untuk terus bekerja today...heheheh...sepatutnya aku bercuti hari ni...tapi tak jadi pulak nak cuti...almost 3 bulan in 2012, sehari baru aku bercuti...bagus tak???kalu tak dapat cemerlang tak tahu lah...heheheh...

Eh, tadi masuk bilik bos, bos ade bagi satu beg, besar lak tu...souvenir from sabah....time kasih bos...heheheh...lupa lak nak snap pic...nanti2 lah...leh lah letak bakul susu reezq if nak travel mane2...beg kait2 gitu...


Ni pic masa nak ke Langkawi bebaru ni...dalam feri nih...nasib baik rayyan tak nangis...

Budak baik....hikhikhik..matilah puji anak sendiri...hahahah...

Aku dah up pic ni kat fb....muka dia protes sebab aku tak bagi dia berdiri....ye lah, dah lah dalam kereta, dia kalau berdiri statik je takpe...nak lompat lah..nak tu lah..nak ni lah....tak larat mama ni tau tak..huhuhuh...

tido sangat special...takdenyer nak bangun melalak malam2...bangun pun nak menyusu jer...sekarang ni aku dah train dia tido atas katil bujang...tapi katil tu attached ngan katil aku lah...if dia nak menyusu, aku lompat lah ke katil bujang tu...baru lah lega sikit katil mama ngan papa tau...

my favourite pic...dah lah aku gabra masa nak ambik pic nih...dia ni bukannye reti duduk betul2 lagi...bila2 masa leh tumbang tu..if kat umah aku letak bantal keliling dia...hahahah...mula2 aku pegang dia sambil ambik gambar, lepas tu papa dia suh lepaskan...dah lah duk kat tempat tinggi...

dah habis dah gambar???dah lah tu...nanti duk tengok dia, tak jadi kerja pulak...so sambung kerja yer sekalian....daa...

Thursday, March 15, 2012

Memandu Sambil Berkhayal....

Yeah...that is me....tapi dalam berkhayal aku masih blh bawak kereta dengan baik...masih lagi ingat nak bagi signal if nak masuk simpang....masih lagi bawak dengan had laju sepatutnya...tak terlalu slow tak terlalu laju...eh, tapi terlaju tu adalah...hahahah...

Tapi dengan syarat aku bawak kete sensorang...nak2 pulak drive disepanjang pesisir pantai....wah, cam syahdu jer rasanya....masa tu macam2 yang datang lam fikiran...dan masa tu jugak aku rasa aku dapat berfikir dengan rasional...sampaikan lagu ape yang main kat radio pun aku tak sedar...eh, ke aku sorang jer yang cenggini???

Tapi mungkin jugak aku leh berkhayal sebab jalan yang aku lalu tu tak sibuk....if lalu jalan yang sibuk, jam...dapat padahlah kan???hehehehe...dah tu jer nak bagitau...tengahari ni ada jemputan kenduri...kakak ipar aku punya kakak yang kawen...hadiah lum beli lagi...jap lagi lepas breakfast lah kuar beli kejap...takpe, bos kan outstation...hikhikhik...PA pun dah mula nak wat dajal lah tu..hehehe....takpe kan bos??kije bos sume dah setel....

Ala...sayu pulak kat bilik sensorang sambil layan lagu aisyah...yup, aku sangat rapuh recently...very the rapuh macam tat nenas gulung di musim raya....hah gitu ko.....oh yer, semalam nak post entry tru BB....dah tak dapek pulak...geram btol lah aku....ape tak kena setting pun aku tak tahu...sape yang reti tulun bagitau...walaupun aku jarang nak berblogging tru BB ni, tapi sesekali datang angin...nak jugak kan???huhuhu..

Wednesday, March 14, 2012

Jom Berenang....

Hari ni hari Rabu kan...kebanyakannya buat entry wordless wednesday...tapi aku nak taip sikit jer....aci lah kan...hahahah....

time mandikan rayyan, aku tiarapkan dia macam ni jer...tak berani aku nak dirikan dia lagi...sambil nak jirus dia...dah lah budak tu makin gagah....so abang pun ape lagi...tengok adik mandi cenggini...dia pun nak jugak orang mandikan dia cenggitu....ish...ish..ish...

dah terbalik...patutnya adik yang ikut abang...ni abang lak yang ikut adik...heheheheh....

sekian....

Tuesday, March 13, 2012

~My Way and Maybe Its Ur Way Also~

Ahaks...tak bleh blah betul tajuk entry hari ni...padahal nak cakap pasal susu je pun...hahahahah...susu?susu ape tu?


iklan dulu kejap, dah lama tuan punya blog tak masuk blog...rindu tak???hahaha...asyik muka anak-anak jer yang masuk kan?memang blog mak mak betul....huhuh...boring2 tunggu orang tu bersiap...better kita ambik gambar sambil rayyan terbaring kat sebelah tengok mama dia yang duk sengih sorang2 depan kamera...hahahah...about me?nothing much...cuma baru jer 2kg lelemak lari dari diri ini...so end up berat aku sekarang adalah 58kg...still in normal BMI...tapi aku nak reach 55kg...tahun bila tercapai aku tak pasti...takde estimate sebab aku tak diet pong...

Ok, back to the story....nak citer pasal cara aku uruskan aku punya EBM (expresses breast milk) masa aku kat office..aku kena sentiasa merajinkan diri mengepam kat ofis supaya stok susu untuk rayyan sentiasa ada...sekarang ni stok susu adalah untuk bekalan sebulan...so aku kena maintain or lebihkan lagi stok...sekarang ni aku perasan milk supply aku makin merudum...huhuh..ape faktor pun aku tak tahu...tapi yang pasti aku stress rasanya...

mula2 kena sediakan perkakasan nyer lah...ni pic aku ambik semalam...biasanya aku pam kat surau...tapi partner in crime aku sibuk semalam, aku pun pam kat dalam bilik j lah...tutup vertical blind, kunci bilik...on project....sambil melawat blog orang...hikhikhik....

tara...hasilnya selepas lebih kurang 15minit mengepam....tak meriahkan hasilnya...tapi aku tetap jugak bersyukur...aku kena berjaga2 dah ni....kena makan benda2 yang boleh tingkatkan milk supply....sebelum ni aku leh dapat 4 botol...now, campur2 dapat lah 2 botol....kalau berterusan macam ni memang stok lam freezer akan kurang....huhuhu...kebimbangan mula merajai hati...

so lepas tu, aku simpan dalam beg storage nih...beli from autumnz...yang ni kot paling affordable...yang lain mahaiii...dahlah leh guna sekali jer...aku tak guna botol sebab space nak simpan susu tu takde...so kalau plastik ni kita leh tindih2...tapi kena susun betul2 lah supaya kita akan guna susu yang paling awal...jangan lupa tandakan tarikh yer...

telah siap disealed kan...plastik ni ada double zip lock...so tak bimbang lah...plastik dia pun tebal...setakat ni aku pakai tak pernah bocor pun lagi...

lepas tu sila lah simpan dalam cooler bag yer puan-puan...nanti kang terbasi lak susu yang diperah...sayang wooo....aku guna cooler bag tollyjoy jer...tu pun main hentam je beli masa mula2 nak masuk kerja...

ni dia punya ice pack...lain skit dari yang lain...so tahanlah dalam 12jam...ok lah tu...balik rumah cepat2 masukkan dalam freezer...

ni rupa begnya...dah lusuh dah beg ni...huhuhu...ada can nak beli yang lain nih..heheheh..tapi lagi blh guna, kita guna j lah...wat pe nak membazir ni...isy...cepat benor setan2 nih berbisik di telinga...

ini beg pam aku...stylo kan???hahahha...aku malas nak beli beg pam...so aku tibai beg yang orang hadiahkan kat rayyan...dah banyak bebenor beg yang orang bagi kat dia...sampai tak terpakai dah...so better aku letak pam...so tiap2 hari, pergi kerja balik kerja aku akan bawak beg ni...kalau budak2 ofis aku memang dah tahu dah ape kebende yang aku duk usung nih...kalau orang lain mungkin peliklah sikit if terserempak lam lif ke ape kan???mesti ada yang tertanya-tanya, minah ni mengigau ke ape bawak beg nursery anak sampai ke ofis???hahahah...

Sekian.....

Monday, March 12, 2012

~Obat Hati~

Abang Reezq sekarang dah 2 tahun 3 bulan....dah makin pandai....ikut sama nyanyi lagu kat radio pun dah pandai...tapi ikut ayat belakang j lah...first aku dengar dia nyanyi lagu Aliyah~Kisah Hati...masa tu aku tengah drive nak balik rumah nenek dan aki....dia kat belakang duk ikut nyanyi...agaknye dia terikut-ikut mama dia yang selalu duk melalak lam kete sambil drive...if ada driver lain terperasan ada sorang perempuan duk melalak lam kete, aku lah tu kot...tapi area kuala terengganu lah...kalau area lain tu orang lain....hahahah...

Nama pun budak lelaki kan...tahap mana lah sangat keboleharapan tu...yang ringan2 tu leh la...mintak tolong ambik walker adik...mintak tolong ambik remote tv...tu pun bercinta lah nak bergerak pergi ambik..dia wat dono jer...geram tau...sekrang ni still lagi tabiat suka membuli adik..bukan ape, dia nak orang bertempik kat dia supaya jangan buat adik...aku perasan sangat kalau tang tu...attention seeker betul....aku memang tak berani nak letak adik kat bawah and tinggal nak ke dapur ke nak ke toilet ker...memang leh jadi kes naya...so sekrang ni tempat selamat adik adalah lam walker n dalam buai...tu pun sempat lagi dia ketuk kepala adik lah...tampar perut adik lah...adik lak memang dah kebal dah sekarang ni...kalau takat sakit sikit2 tak nangis punye, melainkan sakit tahap gaban adik akan melalak...tu pun kejap jer lepas tu leh sengeh2 lak bila tengok abang kat depan dia...tu lah namanya adik beradik kan???

Abang pun suka meniru adik...nak2 time mandi...time mandikan rayyan aku tak letak dia lam besen..dasar mama pemalas macam tu lah..hahaha...nak cepat...so kita ringkas2 kan aje...aku tiarapkan jer rayyan kat lantai...bila reezq tngk aku buat camtu kat rayyan, time mandikan dia, dia pun meniarap sama...nak aku mandikan dia macam adik gak...pastu nak aku puji2 dia lah...wah, baby baru pandai meniarap nih ha...comelnya baby...kena puji2 macam tuh...hahaha...so, sekarang ni nak mandikan 2 orang sekaligus pun dah beres...tak sabar nak tunggu adik leh berjalan...mesti lagi seronok aku berperang denga 2 askar bertauliah nih...hehehe..

Alhamdulillah abang nak makan jugakk...kadang banyak kadang sikit...kadang main2...biasalah budak2 kan...tapi dalam biasa2 pun kengkadang aku leh jadi rimau jugak...memang mama ngan rimau ni kawan baik betul...hahaha...mulut aku memang very high pitch ngan anak2...rayyan kurang la...tapi tak lama lagi tengok lah...heheheh...abang pun dah pandai bawak beskal...tapi ada tayar penyokong tu la...dari dalam rumah membawak ke dapur...dah terer dah...





Adik Rayyan sekarang ni dah 7++ bulan...aduilah adik rayyan...mama confuse sikit ngan adik ni tau...dia pandai meniarap tapi dia langsung tak nak meniarap....bila kita letak atas tilam, dia akan baring camtu j lah..melainkan keadaan terdesak sangat baru dia nak meniarap....if not dia akan menangis surh orang angkat dia....pening mama tau...dah bila tak nak meniarap, bila rayyan nak merangkak nih???huhuhuh...sekarang ni aku dah ajar dia duduk....dah dia tak nak meniarap dan merangkak, mama tolong skipkan untuk rayyan leh???heheheh...agaknya rayyan terus nak berdiri n berjalan gamaknya...

Mulut adalah sangat bising...duk berleter tak jelas kata...pagi2 celik mata jer mulut tu terus berbunyi....sangat manja dengan mama....tapi if tak nampak mama ok je ngan sape2 pun...adik rayyan jenis sangat berselera...suap lah ape pun..dia telan....paling suka makan roti...bila makan mulut tu siap hmmm..hmmm...hmmm...sedap sangat gamaknyer....heheheh...sangat menjadi penghibur buat mama...hati yang runsing...hati yang sakit...minda yang lelah...hilang sebentar tatkala melihat 2 pasang mata jernih yang lahir dari rahim ini....sungguh tak ternilai pinjaman mu ini Ya Allah...syukur Alhamdulillah....

Sunday, March 11, 2012

Inilah Yang Dikatakan Kehidupan...

Di saat kita merasakan kitalah manusia yang paling bahagia,
Tiba-tiba datang dugaan yang langsung tak terlintas di minda kita..

Sedang kita menikmati indahnya kehidupan,
Bila datangnya perkhabaran duka,
Rasa gelap seluruh dunia...
Rasa diri ini tidak punya sesiapa...

Aku sedari, diri ini sesungguhnya sedang diuji olehNya..
Semoga diri ini tabah menghadapi semua dugaanNya..
Diri ini terpilih untuk diuji lagi...
Semoga kasih sayangnya melimpah untuk insan yang kerdil ini...
Kasih sayangMu tak ternilai tingginya Ya Allah...

Saat ini, hanya ketenangan jiwa yang selalu ku pohon...
Agar diri ini yakin semula untuk menempuh kehidupan yang diri ini sendiri tidak ketahui sampai bila...
Tidak putus diri ini berdoa agar dilimpahi rahmat dariNya..
Agar dapat diri ini bertenang...
Aminnn....

Monday, March 5, 2012

Still Keletihan....

Mmmm...Subuh semalam, sampai ke rumah after a long journey from Langkawi....aduh, bahu aku dah naik lenguh sebab angkut beg bertrip-trip dari jeti ke feri, dari feri ke jeti...ni lah natijahnyer kalu shopping tak sedar diri....huhuhu...

So far, sangat puas hati...letih tu adatlah kan...kalo ko tak nak letih better ko duk umah...tapi duk umah pun letih wut...dengan kerja rumahnyer kan..hahahah...papa sampai almost 10pm last nite from jakarta....now dia kat KL lagi...by today reach home....mmm..mama dan papa berjalan sakan...hikhikhikhikhik...aku pun oversea ape???cuma beza naik feri dan naik flight jer pun...hahahah...(ayat orang dengki memang camtu kan?)hahahah...

Mmm...ape lagi yang nak dileterkan ni???dah lah berhari-hari tak update....ntah nape tetiba lak takleh nak update from BB aku...ape kena entah...malas nak cek balik....lagi pun update from BB tak besh....(ape2 je lah irina wei...)....

Rayyan lately jadi manja melampau tahap tgk mama jer mesti nangis nak kat mama...aduh...so aku kena mengelak dari dia nampak aku....heheheh...bila tak nampak aku ok jer dia....ni mesti kes asyik berkepit ngan mama jer 3,4 hari ni...buatnye tak nak minum susu tru bottle today, naye...tapi rayyan memang macam tu...dia dah cambest 3,4 hari leh direct jer...mula lah dia refuse nak tru bottle....nak adjust balik makan 1,2 hari gak...runsing betul aku nih...dah try macam2 puting...yang mahal yang murah sume tak jalan...huhuhuh....

Ok, mata dah terasa panas....tekak rasa perit...oh yer, hari ni aku nekad berpuasa....still ada 17 hari lagi weh...tak lama lagi masuk bulan puasa...so kena nekad...takleh wat main2 dah...kan ade jer yang tak sempat nak puasa nanti....so aku start from today...i'm trying to straightly fasting tapi tengok lah dulu camne...kan tak pasal2 susu aku merudum lak...heheheh...

Till then, bye....