? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, June 30, 2009

If We Love Someone.....

Rasa macam tersuka lak kat poem ni..hehehe...kredit to HoneyBunny...pergi melawat kat 'umah' dia tadi...hehehe...

Kalau kita sayangkan seseorang,
Kita takkan sanggup buat dia menangis,
Takkan tergamak buat dia berkecil hati,
Kalau dia pernah kita lukakan,
Kita pasti akan berasa kesal,
Kita pasti berjanji xkan ulangi lagi,
Tapi..kalau kita sayangkan seseorang,
Kita takkan mungkiri janji,
Tak mahu dia terluka lagi,
Kalau kita sayangkan seseorang,
Jangan sesekali lupakan dirinya,
Lebih lagi saat bersama teman lain,
Walau hanya teman bicara,
Takut kita terlupa seketika,
Kerana kita kan manusia,
Kalau kita sayangkan seseorang,
Kita takkan sanggup melihat air matanya,
Tumpah kerana kita,
Lebih lagi untuk kali kedua,
Sebab dia juga manusia,
Tetap ada batas sabarnya,
Kalau kita sayangkan seseorang,
Yang memberi peluang kedua dan ketiga,
Sanggupkah kita berdepan??
Tak terfikirkan kita dia juga punya perasaan??
Terlupakah kita dia banyak berkorban??
Tahukah kita perasaannya terbeban??
Ape lagi yang kita mahukan??
BERSYUKURLAH KITA KEPADA TUHAN
Kerana orang yang kita sayang,
'CINTANYA TIADA BATASAN'
Kalau kita sayangkan seseorang,
Bukanlah kita tak boleh berkawan,
Tapi wujudkanlah sempadan,
Kawallah kemesraan,
Agar tiada yang tersalah tanggapan.
Tiada yang rasa terkilan,
Tidak akan ada kata dalih alasan,
Kerana sayang seribu daya kita boleh lakukan.

18 Weeks Inside....


Mama, sekarang baby sudah dapat mendengarkan suara dari luar tubuh mama, baby akan bergerak atau melompat ketika mendengarkan suara yang kuat dan bising. Kacau baby nak titun tau...huhuhu...

Otot baby sudah dapat berkontraksi dan relaks, baby sudah dapat menendang atau meninju. Baby bergerak sangat aktif , dalam minggu ini mungkin mama sudah dapat merasakan gerakan baby untuk pertama kali....Salam perkenalan dari baby..hhehehehe.....
-
-
-
-
Mmm....mama dah mula rasa dah baby bergerak kat dalam perut mama ni...aktif tul baby ni tau...nak2 bila perut mama terhimpit sikit, baby akan gerak kat dalam tu..sempit erk sayang???heheh....tapi bila mama letak tangan mama kat perut, baby terus diam..kadang2 jer baby bagi respon kat mama...nape erk baby???papa nak rasa lagi la tak dapat...takpe..nanti2 papa akan dapat rasa gak baby gerak2 dalam perut mama ni...sabar erk papa???mama doakan baby sihat kat dalam...mama dan papa sayang baby....
Selingan....
Lupa lak nak citer kat korang...biler citer hal mengandung ni baru teringat...this happen last friday...aku ke mydin...mydin ni small branch jer...dekat ngan rumah aku...aku masuk just nak beli bedak baby....pastu aku dukung la marissa bawak masuk lam mydin tu...ma ngan kak long ada dalam kete...after aku masuk mydin, aku terpandang la kat kaunter hujung sekali, aku tengok ramai orang yang berkerumun...aku rasa terpanggil nak tengok sama...ne la tau ada pe yang menarik ker..hehehe...bila sampai dekat, aku tengok ada sorang perempuan terbaring kat atas lantai...perempuan tu mengandung...dia pengsan...terkejut giler aku..aku panik kejap..campur takut...tak tahu nape aku jadi macam tu...aku tak berani nak dekat..pastu aku terus ambik bedak n aku ke kaunter lain beratur untuk bayar...dalam kepala still duk fikir2 sorang2 ke dia???mana suami dia???aku tak terfikir langsung nak call ambulan ke apa ke...tak bertanggungjawab langsung aku ni kan???orang sekeliling perempuan tu pun cuma tengok jer...ada la sorang makcik yang selongkar handbag perempuan tu...cari hp dia...tapi takde pun...susah jugak kan...tak tahu nak hubungi sape...
Lepas tu, masa tengah beratur tu, kak long datang...dia kata lupa nak ambik nestum untuk marissa...aku bagitau kak long, ada orang pengsan...terus dia pergi tengok...berani betul kak long..dia leh g dekat n sentuh perempuan tu...dia longgarkan kain, baju dalam perempuan tu...tapi perempuan tu tak sedar2...kak long bagitau tangan dan kaki perempuan tu sejuk sangat..perut dia pun sejuk....
Lepas bayar2 sume, kitorang pun balik n kitorang tak tahu pe yang jadi kat perempuan tu...harap2 sumenya baik...bahaya jugak ibu mengandung ni jalan sorang2...aku ingatkan kat diri aku jugak...huhuhuh....

Aku Akui....

-

-
-
-
-
-
-
-
-

KEBENARAN ITU MEMANG MENYAKITKAN....

Monday, June 29, 2009

Semalam & Hari Ini...

Semalam...
Saya letih sangat....
Semalam...
Saya tak banyak kerja pun....
Semalam...
Saya lapar tahap gaban sehingga malam tadi makan nasi dua pinggan...
Semalam...
Saya masak...heheheh...
Semalam...
Saya tido lewat sebab tunggu hubby balik...
Semalam...
Saya tak leh tdo sebab baby asyik mengeras jer...
Hari ini...
Saya sangat mengantuk...
Hari ini...
Saya pakai baju warna pink...
Hari ini...
Saya makan awal...(sebab kuih kat Pok Mat takde...kena makan mi goreng terus)
Hari ini...
Perasaan saya bercampur baur....
p/s - kenapa saya buat enty ni???ntahlah...saya sendiri pun tak tahu...

Sunday, June 28, 2009

Aku Buat Pe Pada Hari Minggu???

26 Jun 2009

- Malam sebelum tu tdo kat Seberang Takir..Tak balik Chendering...
- Sebab hubby nak jalankan projek mengecat...
- Lepas solat Jumaat baru balik Chendering..
- Main2 ngan Marissa..sebab Marissa dah nak balik Rompin..
-Petang tu, kuar bandar ngan ma, kak long n pengikut2 setia...
- Makan2 kat Mc D...lama tak makan...
- Hubby tak ikut, dia tdo...heheheh...
- Malam lak kena hadir persidangan Puteri Umno yang akhirnya tak jadi sebab kehadiran tak cukup...ahhahhahaha...
- Dalam kul 2 pagi balik semula ke Seberang Takir sebab keesokkannya hubby nak mengecat lagi..
- So tired!!!!

27 Jun 2009

- syok sangat tdo...almost 11 baru aku bangun..hahah...
- kejut hubby untuk jalankan projek dia yang tertangguh tu..
- tinggal sengsorang kat umah...melangut tunggu hubby balik...
- at last, masak nasi, goreng n panggang ikan..pic tak ambik pun..sebab kamera ada ngan pak alang
- tunggu mak n abah balik dari bandar..sebab mak cakap dia dah belikan lauk yang dah siap..
- almost 4pm baru lunch...lepas lunch, aku tdo lagi...
- malam lak, lepak2 tengok tv jer...

Amacam???takde aktiviti pun kan???asyik melepak menambah lemak je aku nih..hehehe...
Macam boring jer entry aku pagi nih...lantak lah..aku tak tahu dah nak post pe...kalu korang boring korang jangan baca k???daa...

Wednesday, June 24, 2009

Kena Tag Dari Kak Jue

NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA

- kat umah panggil sairah/irah
- kawan-kawan panggil ina/irina
- ader jugak yang panggil aku nor..????...pelik rasa
- hubby panggil aku sayang...
- nanti anak-anak kena panggil mama la..heheheh...berangan sudah..

ANDA SEORANG YANG:

- sensitip
- mudah nangis..nak2 kalu aku tengok orang menangis..
- manja..
- pe lagi erk???korang pikir la sendiri..hahaha


INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA ISTIMEWA DI MATA ANDA

mmm...korang pun dah tahu sape yang aku fikirkan???hahaha...mestila hubby aku...kenapa dia istimewa???sebab dia hubby aku...dia adalah anugerah yang paling istimewa dalam hidup aku...tapi family aku, FIL aku pun istimewa jugak...korang di hatiku..tak ku lupa....


LAGU-LAGU KESUKAAN ANDA

sekarang ni aku addicted sangat kat lagu Beyonce...lagu Helo tu..best la lagu tu...dah siap d/l video klip dia...kalu dengar lam radio, mesti pasang kuat2...

MAKANAN KESUKAAN ANDA

pe yang aku suka sangat makan sebenarnya erk??aku makan jer sume rasanya...sebab banyak yang suka dari yang tak suka ni...heheheheh


WARNA KESUKAAN ANDA

aku suka warna merah...tapi kalau untuk pakaian aku tak pulak beli warna merah...pelik kan...aku pun heran nape aku jadi minat warna merah...ke sebab masa sekolah rendah dulu aku ni ahli pasukan merah...masa sekolah menengah lak, pasukan marikh...bukan marikh tu pun merah kan???pelik jugak ni...


SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS

- tak reti bahasa
- tak jaga perasaan orang lain
- bodoh sombong
- sume yang tak elok lah.

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA

1. purse
2. hp
3. my digital camera

tapi banyak lagi yang aku sumbat dalam hb aku tu...almaklumlah besar gedabak..kena la sumbat banyak2...aku isi buku rekod kesihatan mengandung...isi alat make-up...dan banyak lagi la..bagi aku rasanya sume penting...sebab bila tetiba je nak...ada...heheheh....

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA

bila erk???tak ingat la..tapi selalu jer menangis bila ingatkan Qaireen....


TAG 6 RAKAN ANDA

aci tak kalau tak nak tag orang lain...hehehehe


Sesi Mengecat Lagi

Ehem...ehem...
Walaupun menaip jer kekdahnyer...tapi tetap kena berdehem dulu sebelum menaip nih..hehehe...Petang semalam, aku ikut hubby pergi mengecat umah lagi...malas nak duk umah sengsorang...hehehe...(penakut ke aku nih?)...
Balik dari kerja, terus siap nak gi mengecat...hubby sempat lak tdo seploh minit...
Kita layan pic j la senang.....

Ok yer pak...sebelum mengecat, kite harus ler ada alat-alatnyer...ni hubby tengah ikatkan roller kat batang besi tu....
ini adalah cat nyer...ada yang tak kenal ke???memang tak lama dah tu...hahahha...
disebabkan medium yang akan dicat itu adalah siling..maka harusla en hubby kiter pakai topi...nak cover rambut dari beruban katanyer...
ni cat betul2 ke ape ni..siap leh gelak lagi ni...
ni view depan umah yer...nampak messy lagi...ye la, kata umah tengah buat kan????
tidak dilupa...owner rumah yang turut serta dalam sesi mengecat ini...
korang jangan nak kutuk pesal gambar aku asyik mendongak jer kalu time mengecat nih...sebabnyer.....
dah namanya mengecat bahagian siling, mestila aku mendongak ke atas...takkan aku nak tunduk ke bawah lak..hahahah.....(ayat cover tak nak kena kutuk...)....hahhahah..


Tuesday, June 23, 2009

17 Weeks Now!!


Pejam celik pejam celik dah 17 minggu dah sekarang ni...and of course la perut mama makin membuncit sekarang ni...mama dah tak boleh nak pakai baju kurung dah pergi kerja sekarang ni...tak muat nak pakai kain dia..hehehe...ramai orang kata anak mama ni baby boy...hehehe...mama tak kisah..yang penting anak mama ni selamat dan sihat...itu yang menjadi keutamaan mama sekarang ni...k la baby, mama tak tahu nak update pe lagi...lain kali mama citer lagi erk???nak sambung wat kerja ni...jap lagi nak masuk surau..nak solat n beradu...eh ke beradu dulu baru solat???hehehe...daa..

Kembali Senyum...

Heheheh...hari ni aku boleh tersenyum kembali...heheheh...

Kenapa???sebab aku dah dapat balik gambar Qaireen....hehehe...
Time kasih la sesangat kepada MISZCHOCBERRY di atas nasihat anda...
Lepas baca komen MISZCHOCBERRY semalam, tak tergerak hati lagi nak buat...
Pagi tadi b4 pergi kerja baru la teringat...buka penutup phone kat belakang, terus cabut memori kad...tapi tak la berharap sangat kan..pastu hembus2 kat memori kad tu..ne la tahu berdebu ke..masuk air ke...pasang balik and then aku check balik kat picture folder...sekali ada balik pic2 yang tersimpan kat phone aku...sukernya aku tak terkata...hahahhaha....

Sekali lagi nak ucapkan time kasih kat MISZCHOCBERRY....u bring back my little cute Qaireen..hehehe

Monday, June 22, 2009

Sembang Petang....

Jap lagi dah nak balik...sementara tunggu hubby ambik, pe nak sembang erk???
Mmmm..lupa nak bagitau rasanya, Ahad lepas jugak aku pergi wat check up kandungan aku nih...pemeriksaan biasa tu la...
Mula2 kena ambik no..belum kul 8am lagi aku sampai dah...ingatkan dapatla turn awal sikit...mmm..meleset tul..ambik no tengok no aku yang ke-12...ramai pulak orang hari ni...baby2 pun ramai...lagi la menyumbangkan lagi kepadatan tempat yang kecik tu...lepas tu, aku duduk...pusing kiri pusing kanan untuk cari ne la tau ada muka yang kenal ker???hahha...tak ada...nampaknya aku kena berdiam diri j la...
Akhirnya nama ku dipanggil jua..timbang dulu irina, aku naik atas penimbang...mm..naik 300 gram jerks...ok la tu dari tak naik langsung kan???pastu ambik tekanan darah...alhamdulillah tekanan darah ok...next step, kena urine test lak...berlenggang la aku ke bahagian makmal lak..yang ni aku paling malas..nak mengeluarkan kencing...cerewet tul la..tandas kat lab tu kecik tul la..muat2 mangkuk tandas jer..ni aku kecik lagi, cuba bayangkan ibu2 yang dah cukup bulan tu...tak ke seksa dorang...pastu letak urine kat makmal...menunggu lagi...rasa lapo lak, beli susu dutch lady strawberry RM1.40...habis satu kotak, tunggu lagi, baru la nama aku dipanggil...ambik darah kat hujung jari lak...adus...berdenyut2 jari aku bila abang makmal tu picit2 jari aku untuk kuarkan darah...HB ok..11.1...selamat...tapi asyik turun je HB aku ni...first check-up-13.7, 2nd-11.7 and 3rd-11.1...bahaya jugak ni...kena makan bayam n hati bebanyak la lepas ni...
Habis citer kat lab...kena pergi balik kat klinik ibu dan anak...misi nak check lak...tunggu lagi...sesungguhnya penantian satu penyeksaan...pe tah lagi dengan perut yang lapar...bila nama kena panggil, misi bagi briefing pasal kebaikan susu ibu...sehelai-sehelai dia belek buku tu bagi penerangan kat aku...at last dia bagi gak buku tu kat aku???pe motif dia terang satu2 kat aku???ingat aku tak pandai nak baca sendiri ker???pembaziran masa telah berlaku...huhuh...dah siap sume, sms hubby suh ambik...and next appointment is 13/7...on that day kena datang petang...sebab doc nak scan...tapi macam malas jer nak scan ngan doc kat situ..confirm lambat giler nih...nak scan kat swasta j la...tak larat aku nak menunggu...
Ok, dah cukup aku membebel untuk petang ni...nanti aku bebel lagi...

Aku Dapat Ni....

Sebenarnya tak de apa yang nak diciterkan...so duk godek2 pic lam folder pc aku ni...ada la gambo benda nih...actually benda ni orang yang hadiahkan...sape yang hadiahkan???jeng...jeng...jeng....hehehe...ala..tak surprise mana pun...
Ahad lepas aku masuk lewat kat ofis, aku tak tahu pulak orang ni dah masuk balik ke AKUATROP...bila dia masuk pun aku tak tahu...tengok2 jer dia dah say morning kat aku...wah, dalam hati, dah sampai dah dia...hahahah....dia datang kat aku, tanya keadaan aku...pastu dia pun bagi aku satu bungkus hadiah...boleh ke guna perkataan bungkus tu???lantak la...
Lepas dia blah, aku pun pe lagi, dengan rakusnya membukak bungkusan hadiah tersebut...nak jugak tahu dapat pe...maklum la orang tu dari luar negara...ahaks...
aku dapat ni....tempat letak hp..kat dalam tu ada tali panjang kira leh sandang la...cantik la jugak, red colour...i like...masih jugak busy body nak tahu sape bagi???hehehe...dia ialah fellow research kat tempat aku nih...Dr. Anil Chatterji...tq Dr...tengok nama pun dah dapat agak dia dari mana kan???mana lagi..India mari la...hehheeh...aku tak pasti brp lama lak kali ni dia akan berada kat AKUATROP ni...pape pun time kasih daun keladi..lain kali bagi lagi..bagi sari ker...yang lebih menampakkan keINDIAan gitu..heheheh..

Marissa Yang Notty...

Layan j la gelagat marissa yang makin poyo ni...heheheh

video

Dah dapat satu skill baru...suka jalan ke belakang...adoi ler..macam2 gelagat dia sekarang ni...makin nakal n buat aku geram jer...tapi dia ni suka sangat sengih....baru bangun tdo pun sengih gak...hehehe..

Aku Sedih....

Huhuhuh...alamak, blur pulak mata nih, (sambil lap sisa2 air mata..)...itu menandakan aku bersedih lagi..nape lak aku sedih lagi???al-kisahnya macam ni....
Pagi tadi, bila sampai kat ofis, aku kuarkan hp aku dari dalam bag...aku noticed yang wallpaper hp aku dah bertukar jadi gambar kartun sponge bob...aik??heran aku...bila masa pulak aku tukar wallpaper ni...b4 this aku letak pic hubby ngan marissa as my hp wallpaper...heran lagi aku???aku tertekan ke???malam tadi elok jer aku tengok hp aku sebelum tdo...kalu aku tertekan pun, aku tekan alarm jer yang bising pagi tadi...ok, tak kisah la bab tu kan...
Aku dengan yakinnya bukak la pic folder untuk tukar balik wallpaper tu...once aku bukak, dia tulis no file...aku gabra..(mesti korang fikir, ala benda macam tu pun nak gabra bagai ker??)
Bagi aku harus aku gabra because kat folder tu aku ada simpan pic late Qaireen Marissa...huhuhu...(aku nak nangis lagi)...tu jer kenangan yang aku ada...bila aku sedih, bila aku rindu, kat gambar qaireen la aku mengadu...kat gambar qaireen la aku bercerita...sebab aku tahu qaireen pasti dengar...tapi sekarang gambar tu dah takde dalam hp aku...aku rasa kehilangan sangat...b4 this, aku rasa aku selalu dekat ngan qaireen...aku angkut ke mana saja aku pergi...maafkan mama qaireen...mama tak sengaja...mama tak tahu macam mana leh hilang sume pic tu...

Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day....

Abang, Papa Qaireen + Baby

Selamat Hari Bapa sayang ucapkan pada abang...even abang hanya sempat jadi papa untuk 2 jam cuma at that time, tapi sayang rasa ia cukup berharga buat abang kan???takpe, abang akan jadi papa lagi...tunggu...hehehe...
Apa yang anak mama nak tahu tentang papa ni????
Heheh...sepanjang mengenali papa ni, mama rasa papa ni orang yang susah sikit nak diduga...kiranya papa ni luarannya lain...dalamannya lain...susah nak agak pe yang bermain dalam fikiran papa ni...tapi papa ni kuat mengusik tau...selalu jer mengusik mama...tu la perangai papa dari dulu sampai sekarang yang tak berubah...of course papa juga bertanggungjawab orangnya...eh, takleh puji sangat ni...kan termuntah lak korang baca..hahaha...
Pape pun, sekali lagi sayang ucapkan...

HAPPY FATHER'S DAY BUAT ABANG...
LOVE YOU SO MUCH...

Kegemaran aku, kacau hubby masa tdo..tak kira kacau dah ni..dah tengahari kena la bangun ok!
Ni sesi training..nanti nak pegang baby sendiri senang...bahan trainingnyer ialah Marissa..hehehe
Marissa kalu dengan Chik Pa dia ni behave jer...
Like this picture so much....

Ooo..patut la lena sangat tdo...rupa-rupanya siap bawak bekal sekali masa tido erk???isy..isy...


Tak lupa juga untuk abah dan pak mertua ku...hehe...Selamat Hari Bapa...

Aktiviti Hujung Minggu????

Khamis & Jumaat

Wah..tengok pada tajuk macam bizi sangat je aku hujung minggu baru ni..ahaks...tapi macam bz la jugak kan???hhehehe...on Thursday lagi abah aku dah call, suh balik Chendering awal2 sebab abah ngan ma nak gi Shah Alam kat Abang Mie...disebabkan hanya tinggal Pak Alang, Chu Mah, Marissa dan mamannya sahaja kat rumah, lantas aku dan hubby dipanggil untuk balik seawal yang mungkin ke Chendering...so, after kerja, balik umah kejap ingat terus nak balik Chendering la, sekali mak bagitau, malam ni abah balik lewat dari kerja, Cik Mimie lak nak g umah kawan dia tunang...so takkan nak tinggal mak sorang2 kat umah kan..so tunggu la dulu abah atau mimie balik...layan Keliwon di malam Jumaat...hehehe...panjang benor citer aku nih..heheh..

Lepas mimie n abah balik, baru la aku ngan hubby balik ke Chendering...almost 11pm dah masa tu...tak kisah la...sampai jer, rileks2 tengok tv n tidur...esok pagi2 lagi bangun, main2 ngan marissa jap pastu g pasar..bawak marissa n mamanya sekali..hehehe...en hubby mengidam nak makan kari kepala ikan merah...so pergi la cari ikan merah...that morning, breakfast ngan nasi lemak..nasi lemak buat sendiri ok...bukan beli bungkus...

Hubby bangun pun dah tengahari, so makan nasi lemak la dulu...ingatkan nak masak kari ikan tu petang2 la sikit, tapi dapat call dari mak, mak suh hubby balik cat umah...hahhahha...so cancel la nak masak kari ikan, tangguh la dulu...mulanya macam tak nak ikut hubby balik, tapi rasa gak nak tengok hubby mengecat nih...Chu Mah pun nak ikut gak...so, jalan daaaahhh....

Ini dia pekerja part time kita erk???hehehe...
nak cat bahagian hall ni dulu sebab nanti nak pasang besi kat tingkap tu lak...
cat jangan tak cat...
aku pun minat kerja cat mengecat ni...bilik aku pun dulu aku cat sendiri jerks..hehehe...
ini assistant bertauliah...eleh, malu2 laks Chu Mah ni....
aku???jadi supervisor la..abang, kat situ tak rata...abang kat sini bertompok...hahahah..
nampak cool..aku kepanasan nih...padan muka, gatal sangat nak ikut....

ni pandangan penuh umah yang bakal aku,hubby,dan family hubby duduk..tak tahu sempat duduk tak tahun ni...


Sabtu
Mmm...hari ni baru la tercapai niat nak masak kari kepala ikan tu...aku tak pernah buat lagi kari kepala ikan ni...tapi try cuba test j la..ikut j resipi dia kat belakang paket rempah kari tu...at last jadi gak...nasib baik kepala ikan yang aku beli tu, dah siap potong, mama marissa lak yang bersihkan..hehehe...senang kerja aku...masak aje...sori, pic takde...takde masa dah nak snap bila sibuk masak...
Petang Sabtu hubby sambung balik aktiviti mengecatnyer...tapi agak lewat dah...dalam kul 6 gitu...mananya tak lewat, sempat tdo lagi...so hujung minggu ni boleh ditemakan dengan hujung minggu mengecat j la...hehehe...



Thursday, June 18, 2009

Pesanan Penaja

Ok, entry kali ni pasal nak promo2 lak...
Friend of mine, Cik Atirah kita ni mintak aku tolong promokan cupcakes dia kat blog aku...
Aku pun dah menerai cupcakes dia ni..siyes sedap...harga pun berbaloi...so kalu korang nak tengok lebih lagi, siler la ke blog cupcakes dia, seperti link kat bawah nih...


http://ellescuppies.blogspot.com/



nih adalah cupcakes yang aku booking sempena first anniversary aku baru2 nih...

Oh My Baby....

Malam tadi anak mama ni banyak sangat menendang...wat pe kat dalam tu???training main bola ker???ke training main badminton???nak ikut macam papa erk???heeheheh....selain dari anak mama ni menendang kat dalam, anak mama ni pun duk mengeras jer...sampai mama nak bangun tido pagi tadi pun susah...dekat lima minit baru baby bagi mama bangun...mama kacau baby pagi tadi erk???sori la..mama kena bangun pergi kerja, nak siap awal, nanti nak kena kejutkan papa pulak...baby pun tau papa macam mana kan???liat nak bangun pagi..heheh...(papa, ampun!!!jangan marah...heheheh)
Sekarang ni mama rasa dah sihat dah...alhamdulillah...takde la lemah macam dulu..asyik nak tdo jer..sian kat papa...tak terlayan mama...tapi papa faham kan..ehehhe...kalau dulu kul 9 jer mama dah flat...nak tdo...tapi sekarang mama dah leh layan citer favourite mama macam dulu...citer INTAN...hehhe..lama gak mama tertinggal..tapi leh catch up lagi...heheheh...

ni latest scan..on 14 Jun 2009..masa ni mama tak sihat...pening + batuk + selesema...plus lagi, b4 ke klinik tu pewot mama ni rasa cramp semacam jer...sakit pinggang...mama takut pape jadi kat baby..mama ni kan fobia..hehehe..so mama mintak doc scan anak mama ni..doc cakap anak mama ni ok...aktif tul anak mama ni...doc nak snap pic pun susah, asyik meliuk lintuk jer kat dalam tu..cuma doc cakap uri agak rendah...doc cakap akan naik balik..doc suh mama banyak rehat...doc bagi mama mc 2 hari...tapi mama malas nak mc..mama g kerja gak...boring jugak duk kat umah kan...better mama lepak kat ofis..leh wat story pasal baby...hehehe...


ok..mama jugak nak ucapkan TQ very much kat papa...rasanya tak ucap lagi kat dalam blog ni...time kasih kat papa sebab bagi birthday present kat mama...papa bagi per???hehehe...sempena pregnant ni, pe lagi, papa beli maternity dress la kat mama...pic nanti letak kemudian...tak ambik gambo pun lagi...pic present untuk anniversary bulan lepas pun mama tak letak lagi...and thanks jugak dekat Cik Mimie, bagi birthday present kat kiter..hehehe...bagi per???hehehe...maternity dress jugak..bertambah-tambah lah koleksi aku sekarang ni..hehehe...mak soka..mak soka...leh gilir pakai wat gi ofis...time kasih daun keladi, lain kali bagi lagi..hehehhe....

Wednesday, June 17, 2009

Dah 16 minggu dah....

Kadang-kadang rasa lambat...kadang-kadang rasa cepat...heheh...pejam celik dah masuk 4 bulan dah kandungan aku...pe perubahan kat diri aku????bab muka naik jerawat usah kira la...macam hape dah jadi muka aku ni...lepas satu-satu jerawat tu tumbuh...adakah jerawat itu tumbuh seiring dengan ketensenan aku lately???mungkin jugak kan???hehehe...
Macam mana keadaan baby sekarang...alhamdulillah...sumenya dalam keadaan baik...sekali sekala aku dah mula rasa sikit tendangan dari baby...tapi jarang-jarang la...but i like this feeling..rasa happy jer..macam kandungan yang lepas, papa dia tak sempat langsung nak join sama rasa tendangan Qaireen...takpe, papa sabar erk???nanti papa leh rasa gak...tunggu...
21 Jun ni is next checking kat klinik...leh tahu lagi perkembangan baby...sesi lepas mama dah kena minum air gula dah sebab kelahiran mati pada kandungan yang lepas..tak tahu lagi keputusan dia macam mana...berdebar gak rasanya..ok la..pape, aku citer lagi pasal baby aku ni..nak balik dah ni..hubby is on the way...


Cakap Pada Diri Sendiri...

Aku harus siap menghadapi hidup ini.
Apa pun yang terjadi hidup di dunia ini hanya sekali.
Aku tidak boleh gagal dan sia-sia tanpa berguna.
Tugasku adalah menyempurnakan niat dan ikhtiar.
Segala yang terjadi aku serahkan kepada Allah Yang Maha Tahu, yang terbaik bagiku.
Aku harus sedar yang terbaik bagiku menurutku belum tentu yang terbaik menurut Allah s.w.t. Bahkan, mungkin aku menuruti keinginan dan harapanku sendiri.
Pengetahuanku mengenai diriku atau apa pun amat terbatas sedangkan pengetahuan Allah menyelimuti segalanya.
Dia tahu awal, akhir dan segalanya.
Sekali lagi betapa pun aku amat menginginkan sesuatu, tetapi hatiku harus ku persiapkan untuk menghadapi kenyataan yang tidak sesuai dengan harapanku.
Kerana mungkin itulah yang terbaik bagiku.
Aku mesti reda dengan kenyataan yang terjadi.
Bila sesuatu terjadi, inilah kenyataan dan episod hidup yang harus aku jalani.
Aku harus menikmatinya dan aku tidak boleh larut dalam kekecewaan berterusan.
Kecewa dan sakit hati tidak akan merubah segalanya selain membuatkan diriku sengsara. Hatiku mesti menerima kenyataan, namun tubuh serta fikiranku harus tetap bekerja keras mengatasi dan menyelesaikan masalah ini.
Apabila nasi sudah menjadi bubur, aku harus mencari ayam, kacang, bawang goreng dan sambal, agar bubur ayam istimewa tetap dapat aku nikmati.
Aku tidak boleh menyusahkan diri.
Aku harus yakin hidup ini bagai siang dan malam pasti silih berganti.
Tidak mungkin siang terus-menerus dan tidak mungkin juga malam terus-menerus.
Pasti setiap kesenangan ada hujungnya.
Begitupun masalah yang menimpa pasti ada akhirnya.
Aku sepatutnya sabar.
Aku harus yakin setiap musibah terjadi dengan izin Allah Yang Maha Adil, pasti sudah diukur dengan sangat cermat oleh-Nya dan tidak mungkin melampaui batas kemampuanku, kerana Dia tidak pernah menzalimi hamba-Nya.
Aku tidak boleh menzalimi diriku, dengan fikiran buruk yang menyusahkan diri.
Fikiranku kenalah jernih, terkawal, tenang dan profesional.
Aku harus berani menghadapi persoalan demi persoalan, tidak boleh lari dari kenyataan, kerana lari sama sekali tidak menyelesaikan masalah, bahkan sebaliknya hanya akan menambah masalah.
Semua harus aku hadapi dengan baik.
Aku tak boleh menyerah kalah.
Mesti segala sesuatu ada akhirnya, walaupun persoalan yang aku hadapi seberat mana sekalipun, seperti yang dijanjikan Allah: "Sesungguhnya bersama kesulitan itu pasti ada kemudahan." Janji yang tak pernah dimungkiri Allah.
Evaluasi (menilai) diri.
Segala yang terjadi mutlak adalah izin Allah dan Allah tidak berbuat sesuatu yang sia-sia.
Pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian.
Sepahit apa pun pasti ada kebaikan yang terkandung di dalamnya, apabila disingkap dengan sabar dan benar.
Harus aku renungkan mengapa Allah menakdirkan semua ini menimpaku.
Boleh jadi peringatan atas dosaku, kelalaianku atau mungkin detik kenaikan kedudukanku di sisi Allah.
Mungkin aku harus berfikir untuk mencari kesalahan yang harus aku perbaiki.
Setiap kejadian bagai cermin pribadiku.
Aku tidak boleh gentar dengan kekurangan dan kesalahan yang terjadi.
Cuma yang penting kini aku mengetahui diriku sebenarnya dan aku bertekad sekuat tenaga untuk memperbaikinya.
Allah Maha Pengampun dan Maha Penerima Taubat.
Allahlah satu-satunya penolongku.
Aku harus yakin, walaupun bergabung seluruh manusia dan jin untuk menolongku, tidak mungkin terjadi apa pun tanpa izin-Nya.
Hatiku harus bulat dan yakin hanya Allahlah yang dapat menolong dan memberi jalan keluar terbaik dari setiap urusan.
Tidak ada yang mustahil bagi-Nya, kerana segalanya adalah milik-Nya dan sepenuhnya dalam kekuasaan-Nya.
Tidak ada yang dapat menghalangku jika Dia akan menolong hamba-Nya.
Dialah yang mengatur segala sebab datangnya pertolongan-Nya.
Oleh kerana itu, aku harus berjuang dan berikhtiar untuk mendekati-Nya dengan mengamalkan segala yang disukai-Nya dan melepaskan hati dari kebergantungan kepada selain-Nya, kerana selain Dia hanyalah sekadar makhluk yang tidak berdaya tanpa kekuatan dari-Nya.
Ingatlah selalu janji-Nya: "Sesiapa yang bertaqwa kepada-Ku, nescaya Ku beri jalan keluar dari setiap urusannya dan Ku beri rezeki (pertolongan) dari tempat yang tak terduga.
Dan sesiapa yang bertawakal kepada-Ku, nescaya akan Ku cukupi segala keperluannya." (QS. 65 (At-Thalaq) : 2-3)

Tuesday, June 16, 2009

Gelagat Marissa Lagi....

Tak tahu nak post tentang pe..aku tepekkan gambar marissa lagi..ni sume kerja Cu Mah dia la..suka sangat ambik gambar anak buah dia yang sorang ni...

cita2 saya nak jadi pelumba F1 nanti...jangan jeles...
pe hal ni..tak ready lagi dah snap gambar...tak aci ni cu mah....

kiter dah cakap, bila pakai baju cantik2 mesti la bawak kita jalan2 kat luar, ni terperap jer kat dalam umah, kan kiter dah mengamuk nih...hua..hua...hua....
sangatla syok minum air atas riba nek...duk kat tepi laut lagi..hehehe...masa ni ikut aki pergi ambik nek kat tempat kerja....
kiter sangatla suka kalau dibawak berjalan-jalan..macam ni baru la best mama...jalan2 kat kedai emas lagi...ahakss....
lelaki ini adalah pak alang kiter yang sentiasa menjadi pendukung kiter yang setia..bila mama dah letih dukung kiter..pak alang pulak take turn sebab kiter tak suka duk dalam stroller...
duduk kat dalam ni pun kita tak suker..kalu mama letak kita kat atas ni, kejap jer kiter behave, lepas tu kiter bertempik...
jangan kaco...puteri nak tdo nih....
macam blur jerk kiter masa ni...
masa ni mama baru kuarkan kiter dari buai, c muka kiter, berpetak2 bekas kain buai sebab kita suka tdo meniarap lam buai...
seperti biasa, kita pakai ni bukan sebab kita demam, tapi kita panas jer...panas tul la sekarang ni kan????
wah, macam ayu jer kiter masa ni...sape yang berkenan cepat mintak borang kat mama kiter...
oooo...chik pa kiter ni pun nak enterframe jugak...tak perasan ke muka kiter dah bosan terbaring..chik pa lak wat tak tahu jer...angkat la kiter cpt...
Chik Ma, Cu Mah n Mama telah menjalankan pakatan ke atas kiter dengan membedung kiter di pagi hari...huhuhu...kejam betul, sampai kiter takleh gerakkan tangan dan kaki kiter...huhuhu...takpe kita sabar...tak nangis pun....
masa ni kita dah campur2 nak marah dah sebab dorang gelak2 kat kiter...ni yang rasa nak bertempik ni...
sungguh blur gambar ini....
tengah sedap tdo pun still ada paparazzi yang nak ambik gambar kiter...kaco tul la...
kita sangat suka minum air masak ok...cantik la kulit kiter nanti...heheheh


Selamat Pengantin Baru Lydya & Zaidi

Ehem..ehem..heheeh...terlambat lak nak post entry pasal member aku nih...Selamat Pengantin Baru untuk Lydyawati dan Zaidi...dorang selamat dinikahkan pada 11 Jun yang lepas dan majlis kat umah lydya keesokan harinya...aku tak pergi masa lydya kahwin, aku pergi keesokkan harinya jer...dalam keadaan sekarang ni mana la aku sempat nak berkejar ke sana ke mari...heehhe...mmm...bertolak ke umah lydya dalam kul 10am camtu..konvoi 2 buah kete..kete P.I.L dan mak ayah aku...hubby???dia tak pergi sebab kena bertugas...takpe la...nak buat macam mana, dah amanah kan...kena la laksanakan...hehehe...kita layan pic j la...

wah, muka budak ni gak yang mula2 kuar..masa ni about 20 min sampai kot..
ooo...main ngan abang darwisy rupanya...

cik mimie pun nak enterprame jugak...hehehhe
marissa n mamanya..masa ni dah mula nak mengamuk sebab kepanasan...bagi minum air dulu..heheh
baru la kuar gambar pengantinnyer...heheh..masa ni pengantin lelaki tak sampai lagi...pengantin lelaki sampai lambat...lepas asar...tak sempat nak tunggu..lama sangat...lagipun marissa asyik mengamuk je sebab nak tdo..d.
sila abaikan muka aku yang berminyak tuh...masa lydya tunang tahun lepas, aku tengah mengandung gak..heheh...
haa..yang baju purple tu mama darwisy..makin slim dia sekarang ni...tak aci, jeles ni..memang gigih la aku nak mendietkan diri lepas beranak nanti..kena mintak petua dari mama darwisy ni...

Anyway, sekali lagi aku ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Lydyawati dan Zaidi...pic zaidi takde la kali ni...cepat2 la kejar aku...wat anak sama..hahaha...semoga aman dan damai hendaknya...jangan gaduh2....