? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, November 25, 2008

B.A.B.Y

Semalam rasa tak selesa sangat kat perut aku ni..rasa senak semacam jer..mula la rasa tak sedap hati..dah la aku ni always bleeding...bimbang jadi pape kat baby ni jer...so, call hubby ajak gi klinik...after office hour, kitorang terus gerak ke Pusat Perubatan Intan..nasib baik la bila sampai sana tak de orang..lepas register tunggu kejap, pastu masuk jumpa Doc...dah banyak kali aku datang ke PPI ni n tiap kali tu la aku jumpa Doc yang berlainan...so susah la untuk buat rujukan...orang lain jer tiap kali check..so macam biasala, aku citer masalah aku, Doc pun wat scan la..
Scan punya scan, Doc bagitau uri aku kat bawah...tu yang sebabkan bleeding ni...ayorkk!!!
Orang cakap kalau uri kat bawah ni bahaya kan???Doc macam biasa la, pesan kat aku jangan wat kerja yang berat2..kalau terjadi bleeding yang banyak, dia suh aku terus gi spital..seram aku mendengarnya...tapi ada orang kata uri ni akan naik balik....aku harap gitula..n tentang bleeding aku ni, harapnya tak mengganggu la perkembangan baby aku ni...tak kisahla aku kena tukar pantyliner acap kali pun...mama tak kisah baby..asalkan baby kat dalam sana sihat...
Sekarang ni susah sangat nak tdo...serba tak kena, pusing sini tak kena, situ tak kena...bila sejuk aku selimut, tapi bila selimut, berpeluh la pulak jadinya...jeles kat hubby aku, lena j dia tdo..hhuhuh...gambar scan aku tak upload lagi, len kali la aku letak k???
Tentang gender lak, suh gak Doc tengok semalam, tapi dia kata tak nampak lagi...mmm..baby mama ni nak wat surprise macam Abang Darwisy gak ker???hehehe...

Sunday, November 23, 2008

Cerita Ceritu Di Hujung Minggu

Khamis, 20 Nov 2008
Eh, ni hari kerja lagi ni..takpe la..kita start dari Khamis..hheheh..
Mmm..pe erk???Macam biasala, habis ofice hour tunggu hubby ambik..lepas tu balik umah hubby...ingat nak balik awal ke Chendering, tapi hubby lak ada lawan badminton malam tu..geram tul..tak habis2 ngan main dia tu...terpaksa la tunggu dia habis main dulu..
So malam tu, aku masak nasi goreng jer untuk family...tak tahu nak masak pe..(sori, pic nasi goreng takde, motif, malu nak ambik gambar (nanti PIL tengok, malu ler...)...lepas tu lepak2 tengok tv..sempat jugak layan citer INTAN..makin lama makin lambat bergerak citer ni ok..tunggu hubby balik..tak balik2...sampai la tertdo atas kusi depan tv...nasib baik SIL tolong kejutkan...terus masuk bilik tdo sambik geram kat hubby...sebab tak balik2 lagi...
Sempat terlelap dalam setengah jam, hubby call suh bukak pintu...masa ni berbelah bagi, nak balik Chendering ke tak...mata dah ngantuk yang amat...Ya Ampun, tiba2 teringat, Isyak tak solat lagi, so bila dah kena air, mata pun segar...siap2 nak balik Chendering...tunggu hubby bersiap...
Sampai Chendering around 1.30 am...sampai je kat sana, tengok2 kete abah tersadai kat depan umah sepupu aku, that mean air dah naik la kat umah aku, tak leh bawak kete masuk sampai depan umah...ayokk!!kena mengharungi air yang sejuk di pagi hari...tensen tul aku..huhuh...dah la masa tu hujan renyai2...takut gak, ne la tau masa aku lalu tu, ada ular sesat tengah jalan2 dalam air tuh...dengan redhanya aku ngan hubby mengharungi air itu..huhuhu...
Jumaat, 21 Nov 2008
Disebabkan malam sebelumnya aku tdo lewat, layan TV...of course la aku pun akan bangun lambat..heheh..tapi tak lambat gak, lam kul 10.00 gitu..hubby cam biasa la, lagi tak Azan Zohor, dia takkan bangun...bangun jer terus aku melantak jemput2 yang mak aku goreng...rumah aku dah jadi macam umah tasik, air keliling umah...nasib baik air tak masuk sampai ke dalam umah..hari ni tak de aktiviti sangat pun..just lepak kat umah, tengok tv...pastu petang nye aku ngan hubby melantak tdo lagi sampai la dekat maghrib...memang over ktorang kan???hari cuti dihabiskan dengan tdo...nanti anak mama ni mesti kuat tdo jugak kan..hahahha....
Malamnyer ktorang kuar makan sate..kat Batu Burok..ok la jugak sate kat situ...aku makan ada la dalam 7 cucuk...hubby over, siap makan tomyam lagi...aku tak lalu dah nak makan nasik...balik umah, layan tv sampai tdo..
Sabtu, 22 Nov 2008
Ha...kali ni memang over aku...bangun tdo bila dengar orang Azan Zohor...giler aku nih...bangun jer kepala pening, sebab perut lapar..berdiri lama sikit, aku nak pitam...ma ngan abah kuar, tinggal adik aku je 2 orang...fikir nak makan per...rupenya ma tak sempat wat b.fast tadi..ayokk..aku nak makan per...at last, aku masak jer..hubby nak makan sup ayam, tengok lam peti ada ayam n udang, so aku masak sup ayam ngan sambal udang...boleh la dari takde...kul 3 baru siap masak...ngan kepala yang pening lagi..nasib baik adik2 aku tolong...thanks buddy...lepas makan, pe lagi, acara menonton tv la..boring kan hujung minggu aku...nak kuar, tak tahu nak g mana, bila fikir, kena mengharungi air banjir, malas lak rasanya...hubby, macam biasa, bila dah kenyang, dia tdo balik...kuat sungguh tdo laki aku nih....sampai aku ni terikut sekali...
Perkembangan Baby????
Mmm..mama rasa baby kat dalam ni ok jer kan???mama leh rasa baby gerak2 kat dalam...baby boring erk kat dalam...sabar erk baby...dah tak lama dah...cuma sekarang ni mama duk runsingkan bleeding mama ni la..bila la nak stop...mama bimbang sangat baby sakit kat dalam disebabkan oleh bleeding ni...adakah patut mama g spital balik???nanti mama kena masuk wad lagi...mama tak sanggup la baby...huhuhu...mama harap baby baik2 jer kat dalam tu...sekarang baby dah masuk 22 minggu...luv u so much...papa pun sayang baby...heheheh...
p.s - entry ni takde pic coz tak bawak balik camera masa balik Chendering..

Thursday, November 20, 2008

Matternity Dress....

Bila kandungan dah makin besar ni...sume baju2 lama dah tak boleh pakai dah...baju kurung aku pe tah lagi...semua ketat kat punggung...maklumla..aku dulu, kalau baju kurung tu, kain dia aku suka buat ketat kat bahagian punggung...rasa selesa...orang Ganu kata dok bolok...hehehe...tapi taste orang lain aku tak tahu la...
Sekarang ni koleksi baju ngandung aku sikit jer...yang hubby beli dulu satu...(sila baca entry yang lepas yer..)yang aku beli sendiri tiga..so baru ada 4 pasang la???ala..nak rotate untuk satu minggu kerja pun tak lepas macam ni...hubby sila take note..tak cukup k??kena tambah lagi..hehe...tapi aku tengok tak banyak choice sangat la baju untuk ibu mengandung ni...nasib baik la aku banyak blouse yang agak besar..so leh lagi la pakai ngan seluar...
Kat bawah ni ada gambar baju yang aku beli...tak lawa kan???tapi pe leh buat..pakai j la...hehehe...
yang ni pakai ngan seluar..seluar dia pun warna oren gak...aku beli masa bulan pose yang lepas..masa tu perut tak besar pun lagi..tapi gatal nak beli..i like orange..tapi leh ke abang aku kata baju ni macam apron...sakit ati aku...
yang ni aku beli bila erk???lupa lak..yang ni quite ok sikit la..aku suka..kain dia pun selesa dipakai..tak panas...
yang ni yang paling latest..merahnya mak ngah...ada satu lagi...warna lite purple..cantik sangat..tapi bila dibelek2 lengan dia lak jarang..tak sesuai la nak pakai gi ofis kan???so ambik j la yang merah ni..masa mula2 pakai, hubby perli,nak gi kejar lembu ker???jeles la tu...hehehe
Mmmm..sekarang ni aku still bleeding..kengkadang kuar banyak sampai leh penuh satu pantiliner...kadang2 kuar sikit jer..aku dah naik hairan ni..bila gi klinik..klinik suh rehat jer...camne lagi aku nak rehat yer..nak kena terlentang atas katil 24 jam ker???adus...sekarang ni still lagi makan ubat homeopati tu..tapi setakat ni takde kesan pape pun lagi...tak berkesan ke ubat tu kat aku???baby...pekabar baby kat dalam erk??tapi baby still aktif kat dalam...asyik tendang mama jer..tapi takpe..tu menandakan baby sihat kat dalam..mama takut la nak g spital balik baby...nanti cek kat situ..cek kat sini..sudahnya mama still macam ni..so mama bertahan sedaya yang mungkin..baby pun sama k???bertahan kat dalam rahim mama ni...tak lama lagi baby...luv u so much...eh..papa pun sayang kat baby tau..jangan lupa tu..mama n papa tak sabar nak tunggu kehadiran baby...

Tuesday, November 18, 2008

2 Minit Lagi...5 Minit Agi...

MMM....ayat ni la yang selalu aku dengar pagi2 tiap kali nak kejutkan hubby aku bangun tdo...adus! mencabar kesabaran betul la...itu la perangai hubby aku tiap2 hari...
Aku : (Lepas Mandi)...Abang, bangun...lewat dah ni..bangun mandi, semayang...
Abang : Mmm..bangun la ni...5 minit...
Aku : Mengeluh..(aku solat subuh dulu)..abang...bangun la...(nada geram..)
Abang : 2 min agi..
Mak : Mizi, dok bangun lagi ke??nak bangun semayang kul brapa..
(hahah..bila dengar sore bentara guru..baru la nak bangun...power mak ni..)hehehe..
So..wat to say...berleter kang dia kata aku ni kuat berleter..adus..
Sesape ada pengalaman macam aku nih???

Rasa Macam Nak Mengulit Kenangan....Hehehe...

Ape yang aku nak post kali ni erk???
tetiba jer aku teringat masa zaman aku belajar kat poli dulu...
Aku dapat tawaran masuk ke poli untuk sesi Julai 2004...
masa tu umur 18 tahun...eh tak bagitau pulak poli per erk??
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang..
Kira ok la belajar kat sini..aku ambik Diploma Sains Kesetiausahaan...
Dah kursus ni yang jadi first choice aku masa isi borang dulu...tak sangka gak dapat..
Tertanya2 gak aku, apa la nak belajar dalam course ni...
Ada orang cakap..ala senang jer..dia ajar solek2..bab bergaya...
Dengar macam tu terus aku minat..hahaha..galok aku ni...
Tapi pe yang orang kata tu hanyalah 10% daripada keseluruhan pembelajaran aku selama 2 tahun kat sana..banyak yang kena belajar rupanya..dari menaip...shorthand..trengkas..akaun..dan banyak lagi..aku pun dah lupa dah..
yang paling mencabar untuk aku ialah shorthand n akaun..
aku ni mana la minat akaun2 ni..tak sangka pulak last sem kena ambik akaun...heran aku..secretary pun kena belajar akaun..
Masa semester pertama, sume kena duk kat dalam...duk asrama la..
Aku ditempatkan di Kampus B, Blok B, Bilik 101 rasanya...kalau tak silap la..roomate aku nama Zamzurina..budak Pahang gak...tapi aku panggil dia Atiey..dah dia suh panggil camtu...aku ngan dia ni memang kamcing..nasib baik leh roommate yang kamcing...
Dia ambik Kursus Sijil Penyimpanan Kira...yang lagi syok birthday ktorang sama...hahaha...
Tapi yang paling aku tak suka duk kat hostel ni ialah tak tahan ngan perangai akak2 senior...kiranya dorang jadi AJK blok la..bosan aku..macam2 larangan yang diberi...itu tak boleh..ini tak boleh...menyampah aku...
Tak lupa jugak perkara menyeramkan...histeria..aku tak de la pengalaman kena macam tu..tapi dengar orang tetiba meraung tu adala...masa tu lam kul 3 pagi..tengah syok tdo..tetiba dengar suara orang meraung dari blok sebelah..meremang bulu roma aku masa tu..pe lagi..aku pandang atiey..atiey pandang aku..last2 kitorang tdo sekatil...hahah...penakut ktorang ni..
Masuk semester kedua, aku dah nekad nak duk luar..tak larat aku nak hidup lam hostel lagi..ngan histeria lagi...ngan peraturan yang ntah apa2...better aku duk luar...aku sewa umah ngan kawan2 aku kat area Semambu..dekat jugakla ngan poli...tapi still kena naik bas..al maklum la takde kenderaan lain...bayangkan...student DSK yang sentiasa dengan highheel..terkedek2 berjalan..nak tunggu bas...ngan berkebaya..hahah...kalau diingatkan balik memang kelakar la..awal2 lagi dah bangun...bersiap nak ke kelas...ye la..nak kena makeup...bersemangat tu..bila dah ramai2 kan...pagi2 dah riuh...aku nak pakai kaler ni...yang tu nak pakai kaler ni..memang satu kenangan yang tak dapat dilupakan...
Semester ketiga lak...aku kat rumah jer...sebab Latihan Industri...aku wat kat tempat aku kerja sekarang ni la..tapi lain department la..tak sangka lak aku akan kerja kat sini dan jumpa laki kat sini..hehhe...banyak gak yang aku dapat bila LI kat sini..best la..bos pun ok..hehehe...
Last sem balik ke kuantan...masa ni..nak kata aku study hard tak jugak...main2 ader la..tapi ok la..yang penting aku habiskan belajar...on June 2006 aku habis study...pastu September 2006 aku mula start kerja kat sini...tak lama la aku menganggur..ok la tu.(gaya saida AF ok??)

Sunday, November 16, 2008

I've Been Tagged! By Kak Put

Kak Put soh wat camnih..heheheh.. :-

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag 10 people to do this.

Hasilnya.... tadaaaaa!

Nampak sangat muka aku baru bangun tdo...hahahah..

Kepada 10 orang seterusnyer...

1. Mek Ya - http://rozieya.blogspot.com//

Lima dah la..ahaks...


Banjir Ke Umah Aku???? & Pemeriksaan Antenatal

Dalam post yang lepas aku ada bagitau yang musim tengkujuh dah mula melanda negeri Terengganu...mmm..macam biasala..umah aku akan mula ditakungi air..tapi tak de la sampai masuk dalam umah...tapi sekeliling umah tu ada air la...
ha..ni sikit baru ni...biasanya air akan naik sampai kat garaj kete tuh...
umah orang sebelah dah complete dah ditakungi air..sian kat dorang....

Seperti yang korang sume tahu...aku kan ada masalah bleeding...so ada la orang suggest aku ke homeopati..aku pun pergila kat tempat yang dimaksudkan tu...macam klinik la tempat tu..ingatkan tak ramai orang..rupanya ramai jugak..sejam aku menunggu baru la sampai turn aku..dia potong sikit rambut aku n doc tu letak la rambut yang dipotong tu atas mesin dia...
Aku tak tahu la mesin ape..tapi banyak la punat2nyer..
Lepas tu aku diberi ubat...3 jenis sumenya...Homeopatinya cara makan ubat dia lain sikit...kita kena kemam ubat tu sampai cair...mmm..nasib baik la ubat tu tak pahit..leh la aku kemam...harap2 masalah bleeding aku setel la lepas ni...bimbang gak aku..takleh aku lasak sikit..banyak la kuar darah aku...aku tak bimbangkan diri aku ni..aku bimbangkan baby aku...

N pagi ni aku masuk ofis lewat skit..aku g klinik..biasala pemeriksaan antenatal bulanan..mmm...hari ni aku la orang yang paling awal sampai kat klinik..dapat no satu lagi..hehe..n yang tak bestnyer pagi ni aku kena minum air gula...sebelum mnum air gula tu, misi ambik darah dulu...lepas tu baru minum air gula..pe rasanya???yakkss!!!sangatla tdak sedapnyer..nak termuntah aku mnum air tu...lepas tu kena tunggu lagi 2 jam bfore darah aku diambil sekali lagi...nasib baik la aku ada check lain lagi..
Berat aku naik lagi 3kg..alamak!!merah lagi dalam buku catatan...pastu kena ambik lagi darah kat jari untuk check HB...nasib baik naik..kali ni 11.2..ok la tu..(gaya saida AF ok??)...ingatkan dah setel sume..misi lak cakap..lepas ni kena cucuk untuk kancing gigi lak..sakit gak cucuk ni..sengal bahu aku...ni baru dos yang pertama...dos yang kedua nanti masa baby 7 bulan...aduh..tak tahan aku asyik kena cucuk jer...

Johny Dalam Proses Penyembuhan...

Mmm..macam biasa..hari minggu aku akan balik umah ma n abah aku...Chendering..
Hari Khamis malam, ktorang dah balik..
Aku memang niat nak tengok keadaan Johny camne...mmm..just enjoy the pic la..heheh...
tengok..bukan main susah lagi nak suap ubat kat dia...nasib baik misi dia ada..hahah...(adik aku la tu)
ni ubat dia..macam strawberry yogourt jer...tapi memang ada bau strawberry pun..
ni sebelum makan ubat..dah mula wat muka termenung dia tu...dah kurus dah Johny...susut 1kg
Johny yang putih bertukar menjadi kekuning-kuningan...sebab tak mandi..misi dia tak nak mandikan lagi sebab dia belum pulih..takut sakit balik..heheh

video

ni yang sempat aku rakam masa proses Johny makan ubat...

Thursday, November 13, 2008

ASTRO Yang Hampeh....

Bila dah masuk bulan November ni..kat Ganu dah masuk la musim tengkujuh or musim hujan..huhuhu...Di musim begini..acara mandi adalah acara yang paling tak suka..sejuk ooiii...
Aku taknak citer pasal sejuk...tapi aku nak citer pasal servis Astro yang hampeh sekarang ni..
Bukan main lagi kita bayar tiap2 bulan tak pernah missed, tapi bila hujan lebat sikit or angin kuat sikit..terpampang la ayat yang paling aku menci.."SERVECES CURRENTLY NOT AVAILABLE"...arghhh!!!masa ni rasa nak buang je piring astro kat bumbung tu...
Malam tadi 2x perkara ni terjadi...tengah syok tengok SUTERA MAYA...tiba2 hilang..
Lepas tu..malam tadi bersemangat aku tunggu citer MERTUA vs MENANTU...baru je start citer hilang lagi citer tu...terus aku hangin...masuk bilik tido..sampai tak berus gigi malam tadi..ingatkan nak bergolek2 ajer..nak sembang ngan hubby...dia pun lentok sama..aduyai...
Esok Jumaat, bermakna cuti bermula..hahah..macam budak sekolah aku ni...tapi bagi aku...sangat la suke Jumaat dan Sabtu nih...hari untuk kita rileks setelah seminggu bekerja...n untuk Ganu, Kelate n Kedah, today is last day ke sekolah...lepas tu cuti sekolah yang panjang bermula...
Haaa..cakap pasal baby aku laks..perut aku dah mula membesar..dah nampak dah..sekarang ni masalah aku nak tdo susah...ke kiri tak kena...ke kanan tak kena...nak tdo gaya macam mana lagi baby mama ni...tak selesa kat dalam erk??hehehe...aku still lagi bleeding...lite bleeding...bila la nak berenti ni...huhuhu....

Tuesday, November 11, 2008

Johny Ku Yang Demam....Kesian...

Hari ni nak citer pasal kucing aku lak yang kat Chendering tu...sian tul..dia kena demam...begin khamis malam (6/11/08)...mak aku cakap dia dah start tak nak makan dan minum...aku cakap kena bawak gi klinik la..nanti kebulur lak dia...the problem is...dah malam..ne ada spital bukak...for info, kat ganu ni takde klinik swasta untuk haiwan..harapkan jabatan haiwan yang bukan only office hour on sun to thurs...so kena tunggu ahad. Masa tu harapan aku agar Johny leh bertahan sampai ahad..mintak2 jangan la dia mati..Then on Sun baru la abah leh bawak johny gi spital...doc cakap johny demam..tekak dia sakit..sebab tu tak nak makan dan minum..then doc cucuk 2 jarum kat Johny..lepas tu doc suh datang balik on Wed (12/11/08)..
Tapi pagi tadi abah call aku dia cakap ada kat spital...hantar johny..(awal sehari dari tarikh yang ditetapkan)...aku tanya nape bawak awal sehari, abah kata Johny kena cirit birit lak...makan n minum memang tak langsung...kesian betul aku kat johny...kena cucuk lagi 3 jarum...tenat betul dia..ke Johny ni ada masalah..masalah cinta ker???hahah...Doc bekalkan ubat kat abah..suh suap kat Johny...harap2 Johny sembuh lepas ni..tak sabar nak balik Chendering..nak tengok Johny...dia ni kalau sihat, memang tak reti nak duk diam..merayap je kerja dia..pastu suka lari2 lam umah..bila bertembung ngan orang, dia akan gigit kaki..suka sangat main kejar2 ngan adik aku..ye la..adik aku jaga dia sejak baby lagi...n bila Johny sakit macam ni..dia la yang paling sedih, siap menangis...aku tak nangis, cuma bergenang air mata jer..hehehe..(cover la tu)...
Get well soon, Johny.....

Monday, November 10, 2008

Aku Yang Menembamkan Diri & 20 Weeks Pregnancy....

lihat muka ku ini..jadi tembam kan...huhuh...aku dah potong pendek dah rambut aku..senang sikit nak urus...
pose macam ni lagi la menampakkan ketembaman aku...oh tidak...

Mmm..pejam celik pejam celik dah 20 minggu usia baby mama ni...perut mama dah mula nampak dah..mama pun dah start pakai baju mengandung ke ofis...heheh..tapi nampak gayanya kena tambah koleksi lagi ni..tak cukup la..baby bagitau kat papa erk???hehehe...

haa...ni masa usia baby 20 minggu...dah nampak dah tulang belakang baby tersusun cantik...baby duk meniarap kat dalam erk??tak lenguh ker???hehehe..sabar erk baby...tinggal lebih kurang 4 bulan jer lagi...
Ha...yang ni la mama scan baby masa baby 19 minggu...masa hari mama bleeding aritu...

Dah Lama..Tapi Nak Post Gak...Hehehe...

Ha..ini dia anak buah sulung aku...hehehe...dia ni anak kepada kawan baik aku...Pn. Norsyamimi...anak dia ni nama Muhammad Darwisy...Betul ke aku eja nama anak dia ni??hheheh...darwisy ni lahir pada 11 September 2008..bulan pose tu..dengan berat 3.05 kg..berat jugak la tu..comey jer darwisy ni...aku ambik gambar ni masa gi melawat mimi kat umah dia..masa tu umur darwisy baru 4 hari..tapi nampak macam dah sebulan kan???
lenanya dia tdo...mama dia cakap dia tak nak dibedung..hehehe...
aku usik2 sikit baru la dia menggeliat pastu menguap...hehehe..

harap2 baby mama kat dalam ni pun sihat macam abang darwisy ni kan...hehehe....

Majlis Perpisahan Pn. Isuzaira

Ha...ni la yang aku kata majlis perpisahan tu...aku sempat jugak g after balik dari klinik...ye la..tak tahu bila lagi aku akan jumpa ngan kak ira...aku kira baik jugak la ngan kak ira ni sebab kitorang kursus induksi sekali...dia dapat offer kat Universiti Malaysia Pahang (UniMaP)..beria la kak ira nak pergi sebab husband dia kerja kat sana...kalu aku pun melompat kegirangang...dah la baru je melahirkan anak...hehehe...
ni geng-geng s/u UMT..ramai lagi..ni baru sebilangan kecil....
pose tetap pose..tak ingat dah diri tu tak sihat...hampeh aku nih...sian baby kat dalam...
nampak jugak mata aku macam lepas menangis..padahal dah touch up dah...try to cheer up myself...
ini dia puan Isuzaira...semoga hepi di tempat kerja baru..ahaks....n moga dapat bos yang baik2 hendaknyer..hehehe

I'm Warded..huhuhu...

Lama aku tinggal blog aku nih..ketiadaan masa...huhu..untuk makluman sume..on 1 - 3 Nov lepas aku kena tahan kat wad..masuk spital la tu..(hospital sultanah nur zahirah)...
nak tahu sebab apa???mmm...sebab becoming a mama la..aku bleeding..tapi lite bleeding jer...
Darah start kuar from khamis lagi..(30/10/08)..masa tu lunch time...aku tak kuar makan..sebab petang tu ada majlis perpisahan untuk salah sorang geng s/u UMT..dia nak pindah..(nanti aku update citer dia)...sambung citer...aku pun buat la alim..nak solat zuhur awal..gi tandas, rasa lain macam je kat bawah..bila cek tengok ada darah...mula la aku start gabra...dah mula nak nangis dah..dalam kepala masa tu ingat kat hubby jer...call dia..leh pulak dia kata ada kat umah member dia..angin kejap aku masa tu..dalam aku duk perlukan dia..dia leh jauh2 pulak..ingatkan dia ada around kampus jer..nasib baik kete ada ngan aku..terpaksa la aku drive sorang2 dalam keadaan bleeding pergi ke klinik..hubby cakap jumpa kat klinik jer..dia akan suh kawan dia hantarkan...sampai kat klinik...lepas daftar..round 20 min hubby pun sampai..aku ni jenis manja agaknya..nampak hubby mula la nak nangis..pe la aku nih..wat malu jer..pastu masuk la jumpa doc..dalam duk citer kat doc tu..aku nangis lagi..mesti doc tu kata aku ni minah gelabah..ye la..sape yang tak gelabah kan..aku bimbangkan kandungan aku nih...doc pun scan our baby..dia kata baby ok..jantung dia ok..kedudukan dia pun ok, cuma agak ke bawah sikit..lega hati aku..
doc nasihatkan aku agar aku banyak rehat..mungkin aku stress dia cakap....mm..aku rasa aku ok jer...kerja ada la sikit..sebab ofis aku nak wat seminar...tapi takde la tensen sangat aku rasa..mungkin aku banyak bergerak kot...doc bagi mc for that day...tapi aku tetap pergi ofis..setelkan kerja aku selain dari pergi ke jamuan tu..ahaks..degil aku nih...
aku call mak aku...mak aku suh balik..dia kata nak panggil bidan, suh tengokkan perut aku nih...
malam tu..aku ngan hubby balik la chendering...keesokkan harinya bidan datang..dia cek perut aku, dia pun cakap baby aku ok...cuma dia kata aku jangan ganas sangat..even aku dah 5 bulan..aku takleh ganas2 lagi...ais jangan minum...huhu...sedih aku dengar, feberet aku tu sejak mengandung..hhahaha...
setel la sume hal tu...tapi aku still bleeding lagi..aku n mak aku dah start bimbang...mak aku cakap if on sat still bleeding, kena gi spital la...
keesokkan harinya..still lagi kuar darah...hubby pun cadang g spital...ayah aku cakap..kalau g spital, for sure kena tahan kat wad...so, before g spital tu, sempat lagi aku melantak nasi ayam, hubby gi basuh kete, sementara tunggu my SIL hantar buku rekod pregnant aku..(mesti pihak spital nak nanti)...
sampai kat spital, pergi kat kaunter saringan pesakit, aku bgtau la aku ni bleeding..terus dia suh aku masuk kat unit kecemasa..no need to tunggu giliran..hehehe..masuk je kat situ, ada la jururawat pelatih suh baring atas bed..masa tu aku dah gabra dah..dia tanya aku itu dan ini...my hubby uruskan hal pendaftaran....pastu doc datang scan prut aku...dia kata baby aku ok..pstu dengan selamba dia kata, kena tahan la dulu...terus ken IV drip...adus..kena cucuk lagi...pastu hubby datang..terus aku nak nangis..well, u know me..hehehe..lebih kurang 20min gak aku kat unit kecemasan, pastu naik wheelchair ke wad..aku ditempatkan di tingkat 5EF..aku kena duk kat kelas 3 dulu sebab GL tak bawak..celah mana nak ambik GL..kan ke hari sabtu..pe la misi tu...pastu kena ceramah pasal peraturan wad lagi..boring aku...yang aku fade up kena tukar pakai baju spital yang besar gedabak tu..dengan wayar lagi kat tangan...macam mana la nak tukar..nak je aku heret hubby aku tu masuk lam toilet sekali..ni la susahnye ngan gomen punyer spital...sumenyer kena sendiri...huhu...pastu kebetulan doc sampai..dia kata nak check..dia tanya lagi aku itu dan ini..pastu ambik darah satu tube...cucuk lagi...n then yang paling tak tahan..kena cek kat bawah tu...macam orang cek jalan nak bersalin..this is my first time..malu ada..takut ada..macam2 ada...hampeh tul...dah la sakit giler..nak jer aku terajang doc tu...pastu baru la aku gi kat katil aku...ada sorang girl kat sebelah kiri katil aku...belah kanan ada akak sorang tapi dia dah nak discharge that day...so aku berdua j la ngan girl tu kat ruangan tu..tak ramai sangat orang kat wad tu..aku pun mula la start wat mesra alam...tanya dia..rupanya dia pun bleeding macam aku gak..senasib la..tapi dia baru 2 bulan pregnant..
perasaan duk kat spital???sangat la memboringkan sampai aku sakit kepala..sebab terlalu banyak baring...dah la tak sakit pape..kena la tercongok kat situ...tunggu hubby datang waktu melawat...kalu hubby leh stay sekali takpe gak...hampeh...
penyeksaan ku berakhir pada 3/11/08..ahaks..pagi tu doc pakar datang cek..dia kata dah leh discharge...gumbiranya hati ni..ahaks..hehehe..terus call hubby suh datang ambik..
waktu lunch hubby datang ngan mak...n balik...
ni tangan aku yang kena cucuk...sakit tul la masa jarum plastik yang panjang tu duk lam urat..adus..nak bergerak pun susah..sampai sekarang rasa sengal tu tak hilang...
ni la uniform yang hampeh tu...

mmm..for info..girl yang kat sebelah aku tu akhirnya kehilangan baby dia..sian kat dia...aku tumpang simpati...