? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, January 31, 2010

Reezq Wit Papa

Salam sume..
Pertama-tama nak ucapkan time kasih kat mansor n nisa sebab sudi jenguk baby reezq khamis baru ni..heheh...sori la tak dapat nak sembang lama-lama...
Nanti kita sambung sembang lagi erk???
Makin cute iman tuh...
On that day jugak saya balik Chendering...al-maklumla..orang Chendering ternanti-nantikan kitorang ni...sebab pe???sebab reezq la...tak sabar2 nak jumpa reezq..
Cuti weekend ni saya banyak tdo jer..hehe...best..reezq???takeover kat nenek dia la..mama nak tido puas2...hehehe...jahat tak saya...heheh...
-
-
Nak mandikan Reezq...posing dulu...eh, papa dah mandi ke belum masa ni erk??hahah...
ooo..dah pandai nak memanjat erk???/

reezq ni suka sangat ngan kamera....

satu kegemaran reezq...tdo atas dada papa dia..atas dada orang lain tak nak..include mama dia ni ha...

terus lena...jeles mama...

video

Thursday, January 28, 2010

Adalah Saya Sekarang Ini.....

sedang giler berfesbuk..hahaha...
orang baru berfesbuk la katakan...ehhehehe...
sebelum ni wat tak tahu jer ngan fesbuk sebab nak concentrate ngan blog..
tapi takleh jadi...
-
-
later la update k???
bos dah panggil tu...
daa...

Wednesday, January 27, 2010

Reezq ngan mainannya...

Masa pergi beli lampin Reezq kat mydin malam semalam, tertengok la mainan ni...dah lama cari..baru jumpa..heheh..so grab j la..murah lak tu..tak la reezq boring sengsorang lam buai...nak letak kat katil reezq, dia dah tak duk lam katil dia tu...so gantung kat buai...hehehe...

video

Tuesday, January 26, 2010

Cucuk Time....

Salam sume...
Seiring dengan genapnyer 2 bulan umur reezq itu bermakna tibalah masa untuk dicucuk lagi...
Sian anak mama erk????
Doc cakap cucuk kali ni, anak mungkin akan demam...bimbang tul...sebab reezq baru je pulih dari selesema..
So malam tadi, ke Pusat Perubatan Intan...before that singgah mydin jap beli lampin untuk reezq...
Sampai Intan, macam biasa la, sentiasa ramai orang...ada gak jumpa 3,4 orang warga UMT..dah leh jadi klinik UMT dah tu..hehehe...
-
-
Sampai turn, masuk jumpa doc , timbang dulu...anak mama ni dah bertambah 1kg lagi...so sekarang ni dah 5.6kg...berat jugak anak mama ni...lenguh la bahu mama nak dukung reezq nanti...hehehe...
-
-
Kali ni cucuk kat punggung lak...masa umur sebulan hari tu, doc cucuk kat paha...dalam hati bimbang tul dia nangis kuat2...sebab masa tu dia tengah best tido...dah kejutkan pun still pejam mata...sampai papa letak air kat muka pun, reezq tak sedar..ape la anak mama ni...
Thanks god, reezq tak nangis masa kena cucuk...dia terkejut jer...pastu sambung tdo balik...lega hati mama dan papa...heheheh...doc bagi ubat demam..
-
-
Otw balik singgah McD beli bubur ayam untuk mama...ehheheh...terasa nak makan lak..heheh...lagipun papa offer, so pe lagi...hehehe....sampai umah, terus bagi reezq makan ubat..macam biasa la, dia kuarkan balik sume ubat tu...geram tul...mama bimbang reezq demam kalau tak makan ubat....pagi tadi pun sebelum g kerja, sempat suapkan ubat untuk reezq...
tunggu papa tengah bersiap...
lambat tul la papa ni..reezq tdo dulu la...

hensem tak reezq pakai baju ni...baju ni pak alang ngan chu mah yang bagi...hehehe...

gambar mama mestila tak ketinggalan kan???saya tengah syok tido mama kacau lak..huhuh..


Monday, January 25, 2010

Becoming A Mother....Part 2

ok...kiter sambung citer...
-
-
lepas jer urus pendaftaran sume, masuk la ke wad...saya request single room..selesa sikit ahli keluarga nak datang...bilik dia agak selesa la...jam 4.00 petang nurse datang suh masuk labour room....saya ternganga...masuk labour room???dah nak beranak ker???hehehe...nasib baik la labour room tu dekat jer...betul2 depan bilik yang saya duduk tu...
-
-
baring atas katil...cek jantung baby...and lepas tu doc datang...dia cek jalan...doc bagitau jalan tak bukak lagi...n then dia masukkan ubat melalui bawah tu...aduh..leh tahan sakit...nampak gayanya kena paksa beranak la ni...huhu...lepas masuk ubat, balik bilik and kena baring jer atas katil selama sejam..takleh bangun..kencing pun takleh..so kalu rasa nak kencing kena tahan la..
-
-
And then lepak2 jer lam bilik with hubby sambil tengok tv...tak rasa sakit pape pun lagi..sampai la ke malam...jam 10.00 malam nurse datang mintak masuk labour room lagi...mmm...mesti nak tambah dos ubat ni memandangkan saya tak rasa sakit lagi...so masuk la satu lagi ubat...doc bagitau jalan still tak bukak lagi...masa tu duk fikir2 bila la nak bersalin ni...Masuk bilik semula...parents pun dah balik...PIL pun sama...tinggal la adik saya yang lelaki tu dan hubby yang teman saya malam tu...
-
-
2 jam lepas masuk ubat yang kedua tu, perut dah mula rasa lain macam...makin lama makin sakit....mula dah tak duduk diam..apatah lagi nak tdo...semakin lama semakin kerap...memang tak tahan sangat rasanya....hubby dah tido mati dah...dari atas katil, saya turun ke bawah...baring atas lantai...(nasib baik MIL bawak toto)...lepak atas lantai...tertonggeng la...mengiring la...lepas tu berjalan pusing2 lam bilik...memang saya tak leh nak duk diam sebab sakit sangat...lepas tu rasa macam nak berak..terfikir gak..nak berak ke nak beranak ni...tapi doc cakap jalan tak bukak lagi...air ketuban pun tak pecah lagi...so bertapa lak dalam tandas...adik saya bukan main bimbang lagi tiap kali saya masuk tandas...bimbang saya bersalin dalam tandas katanya....tak ingat berapa kali saya kuar masuk tandas sampai naik letih dah badan saya ni...
-
-
Jam 4.00 pagi memang dah tak tertahan dah...dah mula rasa nak meneran...call nurse bagitau sakit tak tahan sangat...lepas tu masuk labour room...doc cek jalan bagitau jalan still tak terbukak...masa tu rasa macam nak pengsan...dah la sakit nak mati, tapi jalan still tak bukak jugak...doc cakap esok agaknya saya bersalin....aduyai...nak nangis time tu jugak....masuk bilik balik...berjuang menahan kesakitan....Jam 6.00 pagi saya call ma suh datang...i really need my mum at that time...setengah jam lepas tu ma sampai...rasa lega bila ma peluk saya...gosok2 perut saya..
-
-
Jam 7.30 pagi nurse suh masuk labour room lagi...cek jalan dah bukak 5cm...lega betul rasanya...terus doc pecahkan air ketuban....masuk bilik semula...rupa2nya lepas pecah ketuban sakit dia lagi dahsyat...saya tak fikir pe dah masa tu...macam sume tindakan saya diluar kawalan disebabkan sakit yang teramat sangat...sampai saya termuntah....dan terkencing di atas katil wad...peluh masa tu tak usah cakap la...betul la kan apa yang orang kata...bila keadaan macam tu baru la kita dapat rasa begitu la masa mak kite nak lahirkan kite...memang insaf sangat rasanya...
-
-
Almost 10.00 am saya masuk labour room lagi...jalan dah bukak 6cm...sakit makin kerap...tak sampai seminit pun selangnya...hubby temankan saya kat sebelah...nak menunggu sampai jalan bukak 10cm tu amat lah seksa....pusing kiri...pusing kanan..serba serbi tak kena...air mata mencurah-curah....saya dah mula rasa nak meneran tapi nurse larang sebab jalan baru jer bukak 6 cm...
-
-
tungu punya tunggu, akhirnya sampai la masa untuk meneran...mana la saya tahu macam mana taktik meneran tu...dah jadi masalah...tapi berkat tunjuk ajar doc dan nurse serta sokongan hubby, saya usaha jugak...dah tak ingat berapa kali saya meneran...akhirnya lahirlah permata hari yang ditunggu-tunggu selama ini...MUHAMMAD REEZQ ESQANDAR
Masa tu mulut saya tak berhenti mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan cahaya mata kepada saya setelah segala kedukaan yang saya lalui sebelum ini...di saat mendengar reezq menangis buat pertama kali...saya rasa tenang tapi dalam masa yang sama saya bagaikan tak percaya yang saya telah berjaya melahirkan dan telah menjadi ibu...
-
-
Sekian....

Becoming A Mother....Part 1

Ok...baru ada masa sikit untuk bercerita...lagi tak cerita rasa tak tenang je dalam kepala otak ni...rasa berhutang jer..hahah...
-
-
Ok...seingat saya, last entry saya adalah tahun lepas...sebelum bersalin...saya minta korang sume doakan saya agar selamat bersalin...terima kasih semua...
Semua sedia maklum yang saya ni takleh deliver lewat kan???so saya bersalin pada usia kandungan 39 minggu..
-
-
so ada 24 November kandungan saya genap 39 minggu...dan sebelum tu saya telah diarahkan oleh doktor agar menyerahkan diri di hospital...so on 24 November saya dah start bercuti...
Dalam kepala masa tu dah plan nak makan sume sepuas-puasnya...ye la nanti dah bersalin kena pantang lak...encek hubby g kerja macam biasa...so saya call adik saya mintak dia ambik saya kat umah MIL....pepagi lagi dah bersiap..hehhe...ngan mak saya pun join sekali acara saya makan2 tu...tak lah makan banyak cuma makan apa yang nak terasa nak makan...
-
-
So, on that day, destinasi pertama yang saya pergi ialah warung nasi kuning kat depan stesen bas kuala terengganu...saya suka sangat nasi kuning dia..tapi jarang dapat makan...ye la..kerja kat UMT ...takkan la nak ke bandar semata-mata nak makan nasi kuning tu..satu hal lagi sape la nak layan saya ni..hehhehe...
-
-
Ma tanya kul brp nak warded???saya dah niat nak serah diri petang2 sikit...tunggu hubby habis kerja dulu...lepas makan, mana saya pergi erk???oh yer...tengah makan tu saya terfikir untuk ke Pusat Perubatan Intan...(pernah berniat nak bersalin kat situ)...tapi dah kena serah diri kat hospital, terpaksa la batalkan niat tu...
Kenapa saya ke Intan tu lagi????saja nak cuba nasib...heheh...masuk jumpa doc...beritahu masalah saya tu and doc scan and doc say takde masalah kalau saya nak deliver kat situ...
Terus bagitau hubby and hubby setuju...so doc suh masuk wad that day gak...cuak gak memula...dalam kepala duk fikir..betul ke aku nak bersalin nih???tak rasa sakit pape, dah kena warded...huhuh...
-
-
Saya bagitau doc nak admit lewat sikit...nak tunggu hubby dulu...sementara tunggu hubby tu, saya pergi ambik ma, lepas tu terus ke Mc D....mengidam sangat nak makan prosperity..heheh...lepak kat Mc D lama gak...lepas tu masuk Giant lak..pusing2 lam giant...kononnya nak bagi 'buka jalan'...hahahah...sambil tunggu hubby sampai...lepas tu my ma suggest saya admit j..sebab hubby lambat lagi sampai...he got something to settle...
-
-
So, around 3.30pm saya admit kat wad Pusat Perubatan Intan...ditemani ma and my 2 adik...dorang tu memang excited tunggu i bersalin...tak sabar nak tengok anak sedara...hehehe...
-
-
Sambungan part 2.....

Presenting My Little Muhammad Reezq Esqandar...

Assalamualaikum...
Haaa...ini dia saya persembahkan buah hati pengarang jantung saya yang hari ni genap 2 bulan iaitu MUHAMMAD REEZQ ESQANDAR BIN MOHD HASMIZI...
Hehehehe...sekarang ni Reezq duk ngan wan dia sepeninggalan mama dia mencari rezeki untuk sesuap nasi...hahhaha...rindu kat Reezq...
K la, korang tatap la wajah anak jantan saya ni....hehehe....citer pengalaman bersalin dan lain2 saya updatekan kendian k???
Ooo yer...tak lupa juga saya nak ucapkan time kasih kat sume kawan2 yang sudi jenguk saya kat umah masa saya tengah berpantang hari tu...time kasih banyak2....




















Sunday, January 24, 2010

SuKaDuKaCiTa kembali!!!!!!!!!!!!

Hai...eh..Assalamualaikum...

Saya telah kembali...
Setelah dua bulan mendiamkan diri...
Terlalu banyak yang telah dipendam dalam otak ni..
Satu persatu akan dikeluarkan...
Harap sabar menunggu k????