? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, August 30, 2010

Salam Merdeka.....

Salam semua....merdeka bagaikan tak berapa meriah setelah dicover oleh semangat untuk menyambut hari raya kan????heheheheh....
.
i sedang berkobar-kobar nak memperabiskan duit nih....lama tak shopping raya...dah dua kali raya....ye la, 2 tahun berturut-turut asyik mengandung j kan???kalau mengandung cam orang lain takpe lah..pergi naik gunung pun steady lagi...ni macam i...takleh lasak langsung...manja bebenor...heheheheh...
.
so, sebab tu lah semangat nak shopping ni melebih2 sikit....ehheheh....sejuk lah pagi ni...kaki i ni memang sejuk giler..kalau ade stokin kan best nih...ni dah duk bersila atas kerusi...lekatkan tapak kaki kat peha...dapat lah sikit haba....
.
perut tak berapa nak sedap jer nih....pagi tadi dah dua kali ke toilet before g kijer....bila dah kerap masuk tandas...kaki dah mula menggeletar...huhuhuh....nak kena cir bir ke i ni???huhuhu...uisy...memang sejuk gilos ni...sampai berdiri bulu roma i nih...
.
petang ni i balik kampung...yeay..yeay...heheheheh....

Sunday, August 29, 2010

Entah.....

Entahler...ape lagi yang nak dicoretkan kat sini....dah blur sangat dah...sebab dalam kepala nih asik pikir hal
.
SHOPPING!!!!!
.
ajer...huhuhuhu...dah tak sabar rasenyer...ye lah, tahun lepas kan i ngandung...so, takleh gerak mane2...due to bleeding kan...so, en hubby sorang2 g shopping kat kuantan...betul ke sorang2 ni pa????huhuhuh...
.
so tahun ni cadangnyer nak ke JB la pulak....tengok camne keadaan kat sana....hehheh...bukannya tak nak shopping kat sini...tapi takde pilihan sangat....plus leh jalan2 kat umah sepupu a.k.a tour guide i kat sana nanti...heheheh..(ampun kak da)....
.
insyaallah, this tuesday akan gerak ke JB...ma ngan abah i nak gerak ke KL on Monday tu...nak ambik my SIL and Marissa...arrive from KK....tak sabar nak jumpa ngan orang jauh ni....
.
macam2 dalam kepala ni nak beli tau...terlalu banyak..cukup ke duit nanti???heheheh..untuk reezq pun tak plan nak beli berapa pasang ni...tengok keadaan..jangan yang mak lebih pada anak dah la erk???hahahhahah.....
.
oh yer....kita dapat duit raya 500 ringgit kan???syukur la daripada takde kan????cuma tak pasti dapat separuh2 atau dapat penuh...kalau dapat penuh lagi la best kan...tapi kalau dapat half2 pun tak kisah...
.
mmmm...dalam entah2 pun berjela gak entry nih..takpelah yer...i chow dlu..nak cek tiket bos dah setel ke belum nih...daaa....

Thursday, August 26, 2010

Upgrade Tempat Tidur....

Masa Reezq baru lahir dulu, atok ade lah belikan katil untuk reezq...once reezq dah pandai meniarap....kitorang tak berapa gunakan katil tu....takut reezq jatuh...memang tahu boleh rendahkan lagi kedudukan lantai katil tu...tapi tak terbuat....so, tiap2 malam jadi satu kerja la pulak nak bentangkan tilam untuk reezq kat lantai...nak ajak tdo sekatil, bimbang dia merayap lak masa ktorang tengah tido kan???heheheh...(stok mama dan papa reezq tido mati)..heheheeh
.
so malam tadi, mood bersihkan bilik datang....sebenarnya mata mengantuk...tapi tak larat la nak tengok debu dan rambut2 kat lantai tu kan...huhuhuhu....so, start la projek kemas bilik...tengok katil reezq yang dah tak macam katil....dah jadi tempat longgok baju yang tak berlipat lak...hahahah...mmmm...alang2 dah berpeluh tu kan, teruskanlah operasi rendahkan lantai katil reezq tu...so baju2 berlonggok macam kat bundle tu kena la lipat dulu...aduh..sakit pinggang i nih...plus ngan reezq yang terjaga dari tido..pe lagi, nak main la kerja dia..memang mencabar kesabaran...kerja yang cepat jadi lambat....
.
nasib baiklah atok tolong jugak....hehhhe...papa tak tolong ke????mmm...papa ne ada kat umah...papa pergi main badminton malam tadi...kalau nak tunggu papa, sampai ke pagi la jawabnyer....hhuhuhu...
.
so, inilah hasilnyer....
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
katil dah jadi rendah....reezq lak dah suka memanjat...pantang ada tempat berpaut...mesti nak berdiri...so langkah2 keselamatannye..kenalah biarkan pagar katil tinggi cenggini...macam kat wad kanak2 lak...heehhe....
nak kna beli ape orang panggil erk???yang macam tilam nipis letak kat sekeliling katil tu...reezq ni tido lasak...so, kepala tu asyik la terhantuk....

tido dengan lenanya.....bimbang gak dia nangis tengah2 malam kan...sebab i letak katil ni agak jauh dari katil i....masa reezq kecik dulu i heret katil tu kat sebelah katil i....heheheheh....so, kalau dia terjaga ke apa ke...i leh tepuk2 dia...

tapi anak mama ni kan good boy....best sangat tido agaknye sampai tak bangun menyusu..hehhe...masa sahur tadi baru lah menyusu...chayoklah anak mama nih..heheheh...


Wednesday, August 25, 2010

Mama Tengah Bersolek, Reezq Wat Pe????/

Mmmm....setiap pagi, wajib reezq bangun awal...nak2 bulan puasa nih...time orang sahur...mungkin dengar bunyi bising kot..tak pun papa dia yang kacau suh dia bangun...bley camtu????huhuhuh....
.
Bila dah bangun tu, kebarangkalian untuk dia tido semula adalah lebih kurang sejam atau lebih selepas itu....so, masa i nak mandi, bersiap nak g kerja, dia adalah orang yang paling bz gak...bila letak lam walker dia bising...nak mintak dukung...if i tengah mandi, dia mesti langgar pintu bilik air ngan walker dia tu....bila i nak kuar bilik air, dia menonong dengan walker dia nak masuk bilik air...ini budak sangat suka dengan air..nak2 air dari shower tu...heheeheh....
.
Pagi tadi, dah dia tak nak duk lam walker, i pun letaklah dia kat atas katil..sebelah papa dia yang mentidokan diri...tapi bukannya dia leh duk diam, asyik nak merayap jer...uisy..tak concentrate nak bersolek nih....asyik2 pandang belakang nak tengok dia...silap2 terjun katil lagi budak bertuah tu...so, i bagilah botol toner kat dia...nak bagi dia leka main kan...mmmm...tak jalan gak...dalam kepala duk pk, nak buat pe lagi nih...
.
Lastly i bagi nih....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ambik la beg mekap mama ni reezq...huuhu...bagi je lah...kalau tak dia tak duk diam...asyik merangkak je kan???main jangan tak main.....
nasib baik lah dia tak pandai bukak lagi sume barang2 tuh...kalau tak, habislah barang mekap mama....nanti mama mintak papa ganti balik...hahahahah..sebab papa sedap sangat tido kan???


Tuesday, August 24, 2010

Ramadhan Ke-13

Mmmm...belek2 lam folder gambar tadi...takde gambar yang menarik nak dipertontonkan....so, entry kali ini tidak bergambar lagi...huhuhu....
.
Amacam berbuka semalam????i dah maklumkan kat u oll sume kan....i berbuka kat BB Seafood Garden...ade jemputan...so, update tentang makanan takde lah yer....malus nak ambik gambar...dah la makan semeja ngan encek boss....heheheheh...
.
Makanan kat situ ok la.....leh la wat kenyangkan perut...reezq pun ikut sekali...alhamdulillah...dia behave jer...sayang reezq tau...heheheheh....
.
Tak tahu nak update tentang ape..tapi nak update gak...cam ketagih lak..tapi ketagih kat blog takpe...jangan ketagih dadah dah la yer...heheheheh....mmmm....cuti raya dah beres dah...i start cuti from 7-9 Sept dan 13-15 Sept...sebelum dan selepas raya lah...sebab nak wat biskut raya dulu....tak prepare pape pun lagi ni...still menunggu ketibaan pulang adik dan kakak ipar yang tersayang....takkan nak wat sorang2 kan...hahahahah...matilah i...
.
Mmm...31 August ni i nak ke JB..baru nak shopping....mesti dah tak banyak choice kot...ye lah..dah nak raya kan???takpe lah...beli lah mane yang ader...huhuhu...mmm...k lah...tak de point lagi dah....i blah dulu yer...daaa...selamat meneruskan perjuangan dalam berpuasa...heheheh

Monday, August 23, 2010

Entry Tanpa Gambar....

Boleh tak hari ni nak post entry tanpa gambar???macam tak best j kan???tapi i dah tak tahu nak letak gambar pe dah....oh yer...pasal Ramadhan Ke 12....aci tak tanak update menu???sebab i berbuka ngan laksa penang jer..hehehe..tapi insan2 tercinta yang lain kat umah makan nasi lah..heheheh....lauk ape erk wat semalam??mm..sambal sotong ngan kailan ikan masin jer....so, malas la nak menempek gambo kan???hehehehe....
.
nak cite pe lagi erk???pasal reezq??mmmm...hari2 leh sakit tau..ha, jangan salah faham lak...bukan dapat sakit sebab i dera tau..tapi dia buat diri dia sendiri...sangatlah lasak sekarang ni....pantang biar sikit, mesti nak memanjat...macam semalam, mama dia ni tengah sibuk solek menyolek kan, manakala papa dia masih lagi terbongkang di atas katil....dia dah merayap dah...pastu datang kat sebelah i, nak berdiri, pastu dia pegang la meja...dah berjaya berdiri dah...masa tu i dah get ready dah...sebab confirm, mesti tergolek lepas ni...dia tak berapa kuat lagi nak stand alone sebenarnyer....sedang elok mama dia ni tengah apply mascara....dia tetiba leh jatuh..masa tu mana nak letak mascara...mana nak sambut dia...pe lagi...tergolek la jawabnyer....dan leh la dengar tangisan marhaenis dia tu....kecoh...kecoh...
.
pagi tadi jugak camtu....i tengah sembahyang...papa dia as usual lah kan..sambung tdo balik...masa tu reezq leklok jer baring atas tilam dia...i target sempat la i habis solat kan...baru rakaat pertama, dah terperasan dia dah berdiri dah kat tepi katil...dalam hati mintak2 dia bertahan la sampai i habis solat kan....dah ke tak khusyuk sembahyang i pagi tadi...huhuhu....leklok tahiyat akhir...gedegung....jatuh lagi...papa dia sepantas kilat lak bangun ambik anak dia tu...ingat kan dah tak sedar diri dah......
.
sekarang ni tempat yang selamat bagi reezq hanyalah di dalam walker...if biar dia merangkak, adelah tempat dia nak memanjat nanti...masa tu memang mata takleh lepas lah tengok dia....huhuhu...camnelah MIL i jaga dia sehari-hari erk??Mesti letih gilor....i yang jaga sekejap pun dah naik semput.....thanks a lot to you MIL...lap u lah...muah..muah..muah...heheheh....
.
mmm...dah lah tu...dah merapu meraban dah ni....petang ni berbuka puasa kat BB Seafood Garden lak....Puan Pengarah belanja...time kasih Prof....hehehheh.....

Sunday, August 22, 2010

Masih Awal Lagi Lah Wahai Reezq Ku Sayang...

Wah...tajuk macam menyampah giler je kan???hahahhaa....padahal takde lah gempak sangat pun.....ni aki ngan cumah punyer pasal la ni...lepas nih kalu reezq dah pandai ngade2 nak bunga api, i pos jer reezq kat dorang biar dorang layan la ini budak punya peel..heheehhe....
.
aki belikan bunga api untuk reezq...sume mende nak dibelinye untuk dak kecik ni tau...sampai ke tahap bunga api....reezq pe lagi...bukan tau takut...excited la dia tu....tak berkelip mata tengok bunga api tu....hehehehe...


semangat tengok bunga api...main lam umah jer..kat luar banyak nyamuk..bahaya musim denggi sekarang ni.....
sampai kan mama panggil dia nak ambik gambar pun tak layan dah...heran agaknyer...dari mane la datangnye api yang mercik2 camnih..heheheh

bunga api sekarang dah pendek lah i rase...kejap jer dah habis dah...tak sampai 30 saat rasanya....yang ni jenis bunga api yang besi tu...masa kecik2 dulu i tak berani sangat main bunga api jenis nih....sebab besi kan?satu lagi percikan bunga api tu kena kat tangan...tapi tak sakit pun kan???bese lah...i ni kan ngengade nyer lebih kan???Hahhahah...





Ramadhan Ke 9,10,11...

Salam Ahad sume...bila hari ahad...muka monyok jer datang kerja...sunday blues la katekan..heheheh...pe sal pepagi dah tempek muka budak nakal nih..heheheh...saje lah, buat pembakar semangat bagi menghabiskan satu hari kat ofis nih..heheheh...
.
uiks, tajuk pasal ramadhan kan???sabar-sabar...kita tatap lah dulu puas2 muka budak hensem nih...hensem ke???hahhaha....
.

hai sume....pagi2 lagi mama dah tunjuk gambar separuh bogel kan???pe lah mama ni..malu reezq tau..hahahah...

ha..yang ni sopan sikit....bese lah trade mark saya bila bergambo...jegilkan mate seluas-luasnyer..heheheh....
.
ok, kite pergi kepada tajuk yang sebetul-betulnyer....
.
Ramadhan Ke-9
.


on thursday tu kitorang dapat jemputan lagi...kali ni ke sutra beach resort lak...kali ni i angkut reezq sekali...biarlah dia tak makan pun kan...bila lagi nak bawak reezq jalan-jalan..heheheh...oh, seperti biasalah, i tak ambik gambo makanan...ne sempat weh...ngan anaknyer lagi...al-kisahnyer, i suap lah puding sikit kat reezq...budak ni memang langsung takleh makan yang pejal2 sikit...dia termuntah lak...habis kena kat kasut dia...baju..dah la mama tak bawak baju spare..huhuhu...
.
camne ngan makanan dia erk???ok la kot...nak makan pun tak berapa concentrate dah...huhuhu....tapi makanan dia banyak lah...
.
Ramadhan Ke-10
.
Lepas buka puasa kat sutra tu, balik umah, mandi and packing, terus chow balik kampung..hehehe...so, menu berbuka for dat day ialah....


ayam masak merah....hubby request daging masak merah...tapi daging takde, ganti ngan ayam...tapi dia tak makan la pulak...lotih je masak....

dia duk makan ni jer...ikan kerapu stim...i main hentam je wat nih, sebab takde resipi..tapi ok la kot rasenyer...hehhehe..hubby makan lauk di atas sementara orang lain makan mende lain..

tara, nasi air special tau...yang ni bukan beli erk...buat sendiri....nasi air nih bulan puasa jer mak i buat...repeat, mak i..hahahha..i dah letih buat lauk yang kat atas tuh...so, yang ni mak i lah yang take over..i tlong2 j lah...

nasi air tu makan ngan bilis goreng...sup ayam of coz la ade kan......serta ngan...

kangkung goreng....memang menjilat sudu lah...nasi air takkan makan ngan tangan kan???hahhaha.....
.
Ramadhan Ke-11
.
Mmm...semalam punyer menu lak, simple jer....

Gulai telur ikan...(ikan pe tak sure)...hehehehhe...dengan ayam goreng...ada goreng sayur campur sket.....bese2 j lah tu kan....i letak gambo gulai telur ikan j lah....
.
so, sekian laporan sepanjang 3 hari yang lepas....letih i nak susun2 gambo ni agar ikut turutan..hahahah....




Thursday, August 19, 2010

Ramadhan Ke-8...

Hai sume...bibir i dah mula kering dan menggelupas menandakan bibir memprotes tak cukup air..huhuhu...ye lah, mane nak cukup kan???lepas berbuka, i minum sunquick segelas, lepas tu air masak segelas...minum tak minum pulak masa sahur lah...memang kekurangan air la badan i sekarang nih..huhuhuhu...
.
I berbuka pe semalam???eleh, tak bagitau pun korang dah tau kan???kan???kan???heheheh...semalam i tak makan nasi...beli laksa penang jer...laksa penang kegemaran i...kat situ jer yang i selalu beli..kalu tak dapat makan memang kempunan lah..huhuhu...beli sampai dua bungkus...makan nyer satu jer...dh jadi membazir...masa sahur i makan roti jer...kte diet kan??Hahahah...
.
orang lain makan per???mmm...papa reezq berbuka kat luar..aunt reezq pun camtu...so tinggal mama, atok ngan wan...wan masak semalam...wan bakar ikan berempah...


ni lah dia rupe laksa penang...tapi ni bukan yang i makan...yang ni biasalah from pakcik google..hehehe...
.
nak citer pasal mamat kecik tuh....waduh, dah 3 malam berturut-turut dia bangun tengah malam tau...bangun semata-mata nak main...di kala orang tengah syok tido...huhuhuh...bila i tak layan, mula la, dia tarik rambut i...cucuk mata, korek hidung...panjat badan mama dia nih...aduh..leh naik hangin tau....
.

nih kejadian pagi tadi...i biarkan je dia merangkak ke mana dia nak pergi...i tengah mekap2 masa ni...so, anak biarkan j dulu...kalu tak nanti sibuk dia nak main eyeshadow same...heheheh...dia merangkak kat sidai tuala tuh..terus tarik tuala papa dia...ikutlah reezq..jangan nangis dah...

puas main tuala nak bangun lak....berpegang padan tiang katil tuh...terus i marah dia...no..no..no..tak mau panjat..duk situ jer...dengar kata la pulak..terus tak jadi dia nak bangun...heheheheh....


dah mama dia larang kan???baik baring jer...agaknyer tu lah dalam kepala reezq tadi...hahahah...tapi leh ke baring camtu lelama???mmm..tak sampai seminit..at last dia berdiri gak...main ngan menan yang tergantung tu...bukan pe, bimbang tangan tu terlepas dari katil?takke jatuh???takke nangis???mmm..anak..anak....


Wednesday, August 18, 2010

Di Petang Hari dan Puasa Ke-7

Sejam lagi nak balik...i baru berkesempatan nak update blog katenyer..heheheh...pagi tadi kena masuk miting....mmm..pe lagi kalu PA - PA ni dipanggil masuk miting...nak didengar idea kite ker???tak mungkin kot..hahahha..hanyalah sekadar untuk mencatat minit mesyuarat....huhhuhu...adalah mengantuk apabila bermiting-miting di bulan puasa kan????
.
i apetah lagi...ngan perangai reezq malam tadi...bangun kul 3 pagi nak ajak mama dia main????apa kes???sangat mencabar jiwa dan sanubari tau...dah la kul 1.00 am baru tido...huhuhu....nanti nak bangun sahur lak....letih mama ni tau....
.
okeh berbalik kepada citer ramadhan ke 7 lak...tittle puasa ke 7...sama je maksud dia kan???semalam i ngan encek hubby tak berbuka kat umah..ada jemputan berbuka katanyer...kat Ri-Yaz Heritage Resort..(betul ke nama nih??malas i nak cek lah)....reezq tinggal kat umah...poor him...huhuhuh....bila sebut makanan kat hotel, haruslah bermacam jenis sampai naik rabun mata i ni nak pilih makanan....makannyer tak lah banyak..tapi nafsu tu besor cam gajah...hahahah...(nak makan banyak takut mok mok)...hahahahah...
.
semalam i ambik lauk pe erk???serba sedikit la...ikan ada..daging lembu, kambing...sotong...so far ok lah makanan kat sana....kenyang tu sudah semestinya kan??hehehe....





p/s :- gambar di atas adalah gambar hiasan semata-mata...i dah rabun tengok makanan banyak...mana nampak dah kamera kan???heheheheh


Tuesday, August 17, 2010

Ramadhan Ke-6

Hai sume...masih gagah dan perkasa meneruskan puasa pada tahun ini???syabas sume...semoga ianya dapat menambahkan lagi iman di dada...alhamdulillah....
.
Ok, nak citer pe lagi kan????mestilah menu berbuka semalam....semalam, start memasak round 6pm...dah agak lewat kan???sampai umah pun almost 6pm dah...dengan ikan lum basuh, bawang lum kupas...segala-galanya belum lah...tak sempat bernafas i kat dapur semalam tau..hahahah....
.
menu nampaknyer asyik yang sama jer...nak buat macam mane kan???permintaan encek hubby...so semalam masak ni jer...
.


telur dadar wajib....
kailan ikan masin....

siakap sweet sour.....
.
tak jemu2 encek hubby ni makan siakap agaknyer....i bedal jer...hehehehe...encek hubby also request daging masak merah...mane sempat bang ooiiii..nak masak banyak lauk dalam masa singkat....huuhuhu...so, makan lah pe yang ade yer....
.
p/s - pe yang reezq buat waktu kitorang makan erk???hehhe..dia duk dalam walker dia lah..pastu menempek kat kerusi mama...mintak angkat...sian gak..tapi makan tetap kena makan...hehehheheh...
p/s 2 - sebenarnye gambar kat atas tu pic from google..hahahah..beselah, mak tak sempat nak ambik gambar...ampun yer...i punya masakan takdelah cantik macam tu..hahahah..



Monday, August 16, 2010

Ramadhan Ke-5

Hehehheeheh...pagi2 ni kena sengih dulu....sebab dah petang karang, perut dah lapor...muka pun dah tak berapa nak ceria dah...even i takleh pose kan, i tetap lapor...ye lah, mane lah makan sangat kan????huhuhuhu....
.
Mmmm...amacam berbuka puasa semalam????dah ada jemputan berbuka kat mana2 ker????i takde pun orang nak jemput...cuma hari ni en hubby kate ade jemputan berbuka kat Ri-Yaz...mmmm...tinggal la mama ngan reezq...lain kali jemput lah anak bini sekali kan????tak adil tul....
.
Semalam masak gulai daging (daging lagi....)...kailan ikan masin (dan lagi)....ikan goreng dan ikan masin....oh, tak dilupakan, telur dadar kewajipan en hubby....hahahahha...once again, no picture taken....tak sempat lah...dah kelentang kelentung kat dapur...hik..hik...
.
lama lak tak tempek kan gambo anak teruna i nih....semakin hari semakin nakal...now, reezq macam dah mula memilih orang....dia dah kenal orang lah senang citer...heheheheh....eh, tetiba lak idea mati lepas jawab telefon tadi...huhu..takpelah, kita tengok lah muka mamat hensem nih...auwwww.....
.


u olls rasa reezq semakin berisi tak????dia makan banyak sekarang tau....
naik superman....

pacifier baru...comel tak???


oh..i miss sesangat dua orang ini...lambatnyer korang balik...huhuhuh...mesti marissa dah tak nak ngan cikma dia ni...almost a year tak balik kampung..hhuhuhu...last balik pun masa i beranakkan reezq....miss u so much...



Sunday, August 15, 2010

Ramadhan Ke 2,3 dan 4....

Haa...kan ke dah jadi suam2 suam kuku menu ramadhan kan??hahahhaha...dah rangkum 3 hari sekaligus....huhuhuhu...dah jagi terencat dah puasa i kali nih...baru masuk hari ke dua dah tak leh pose...tak best tul kan????sebabnyer, walaupun tak puase...bkn nye makan sangat pun...habis2 makan bubur nasi selang seli masuk mulut reezq pastu masuk mulut mama...hahaha..mama jahat....
.
pe menu untuk 3 hari lepas yer???sori lah, satu gambar pun i tak ambik..bukan tak sempat, tapi malas...bukan malu yer...sebab 3 hari lepas berbuka kat umah i...so, tahap kemaluan tu jadi rendah lah..hahahah...

Hari ke 2
-Gulai Telur Ikan
-Paprik Udang
-Telur Dadar
-Ayam goreng
.
Hari Ke 3
-Udang masak lemak cili api
-Ayam goreng
-Telur dadar
-pe lagi erk??macam ade lauk lagi..tapi lupe dah...hehehe
.
Hari Ke 4
-Ikan siakap sweet sour (again -hubby request-)
-Kailan ikan masin
-Kari daging
-Telur Dadar...
.
Ha, tu j lah menu2 nyer...oh yer....hari jumaat tu ade lah buat puding karamel...tapi tak berapa nak jadi ar...malu nak letak lam blog tau..tapi, rasa nak letak..heheheh...baca resipi pun sepintas lalu jer...yang mama nina punyer..heheheh...tapi jangan gelak erk kalu tengok puding tu..memang hudus lah..tapi rasanyer leh tahan...hubby kate leh jual...(ke saje nak bodek i?)...heheheh
sebelum tengok puding, kite tengok muka pembuat puding tu dulu yer....hahahahah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.

sangat tak cantik kan???agaknyer cara i terbalikkan tu kasar sangat...terus pecah2 kat tepi tu...huhuhu....boleh la kan???first time buat ler katekan..heheheh....



Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan...

Kali ni i nak cuba lah upload menu berbuka sepanjang ramadhan ni...cuba j lah kan...setakat termampu...hehehehheeh....
Ok, semalam, 1 Ramadhan, i masak menu kat bawah ni.....
Telur Dadar....hik hik...budak kecik pun tahu buat kan???sori, telur cacat sikit...biasalah, nak cepat kan??ni adalah menu wajib untuk en hubby....
Ikan Siakap Sweet Sour....barang2 adalah tak cukup...so i main campak2 j lah...sorilah, takde nak hias2 ngan salad bagai..tak sempat..sampai umah pun dah kul 6 dah..huhuhu...

i ada masak satu lagi lauk semalam...iaitu tumis sawi...tapi tak sempat ambik gambar...dah angkat letak atas meja makan...i segan lak kat MIL and others kan???nanti pe lak dorang kate..masak seciput camni nak ambik gambar bagai???Huuhuhu....



Mama, Tengok Ni...

Reezq : Mama, reezq dah dapat bangun dah...tengok la ni...pandai tak reezq???hehehe
Mama : elok2...nanti jatuh...kaki awak tu tak kuat lagi....
Reezq : waaaaaaaaaaaa....tolong mama...
Mama : kan mama dah cakap tadi...nasib baik kepala tak terhantuk kat katil tu...

Reezq : takpe...leh cuba lagi...mama tak payah tolong...biar reezq bangun sendiri...
Mama : geleng kepala j lah...tak dapat nak nolong....


Wednesday, August 11, 2010

Baby Aniq Amsyar....

Semalam, my ofismate, Puan Wahidah telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang diberi nama Aniq Amsyar, seberat 3.08kg...besar jugak tu kan???
Tahniah kat Wahidah and family...setelah sekian lama menunggu..akhirnya tiba jua saat yang sangat bermakna ni kan???tengok muka baby aniq ni...teringat lak masa lahirkan reezq dulu...(wah, ayat dulu tu macam dah bertahun kan???padahal lum pun setahun)...
Bila tengok baby kecik camni baru lah i perasan...my son getting older..day by day...sekejap jer rasanya...tapi i masih rasa reezq macam baby yang baru lahir...huhuhuhu....miss that moment very much...
So, kak wahidah, selamat berpantang lah yer....sedang molek tu masuk bulan puasa ni...sedap la nak berganti sebulan nanti..heheheh...takpe, yang penting dapat aniq...berbaloi-baloi lah kan..heheheh...


Ni dia baby aniq yang bam bam dan putih melepak nih....comel banget....tak tahu lagi bila nak melawat baby aniq nih...en hubby bagi tau semalam, tunggu raya lah pergi tengok...takkan nak gi time2 pose ni..hehehhe...

Tuesday, August 10, 2010

Hujung-hujung...

Wah...hujung2 petang (ade ke ayat camni???) baru ler dapat menjenguk ke blog ni ha...bizi ke i hari ni??hahhha...boleh la tahan....pagi ni sampai lah tengahari dah terperuk j lam bilik mesyuarat...mmmm...biasalah kena tadah telinga kan???
Nak citer pasal pe hari ni???mmmm..no idea la pulak tapi tangan ni tetap gatal nak menaip...tapi isi citernyer tak ade...oh yer...esok dah start berpuasa dah...tahun ni pertama kali sambut puasa ngan reezq tersayang...eh, tahun lepas dah sambut bersama lah..tapi reezq masih lam perut lagi...hhahahah...mesti suasana puasa kali ni lebih meriah dengan kehadiran si kecik yang nakal tuh...heheheh...agak2 masa sahur karang, dia menyibuk sama tak???
Mmmm...i nak ambik kesempatan untuk wish u olls selama menunaikan puasa ok...jangan lupa niat tau..malam ni dah start terawikh...i tak tahu lagi camne keadaannyer...leh pergi k tak terawikh..ye la, ngan reezq lagi kan...takkan la malam pun nak tinggal kat MIL...dahlah sehari suntuk dia jaga reezq...bagi la can dia rehat lak kan???i ni kan menantu yang baikhati..hahahhaha...(masuk bakul angkat sendiri)...
Persiapan raya camne lak????setakat ni i berjaya la hantar tempah sepasang baju kurung...en hubby pun dah hantar tailor dah...eh, kain encek hubby...bukan en hubby yer...heheheh...baju melayu reezq, MIL nak jahitkan...mesti cute budak tu nanti pakai baju melayu...songkok dah beli dah..nak cari sampin yang saiz paling kecik lak...
Baju2 lain tu tak beli lagi...ingat nak ke KL or JB for baju raya hunting...heheheh...sesaje gatal nak jalan2...ahhahaha.....mmm...ok lah dulu yer...nak jalan2 kat umah orang lak..untung2 leh semangkuk dua lauk untuk bersahur karang...daaaa.....

Monday, August 9, 2010

Ustaz Reezq Esqandar

Bakal Imam Muda tu..hehehe...hari sabtu lepas pergi mydin mall...lepas tu ternampak la songkik untuk budak2...saje la try kat kepala reezq...dah bajet mesti besar...ambik lah size paling kecik (18)..sekali test muat2 pulak...pe lagi, grab terus lah..untuk raye..nanti kang, kalu beli lambat, habis lak...tak gitu nek??heheheh...murah jer pun RM12.90..heheheh...

owh, gambar ini blur....
yang ni pun blur jugak..cu terpaksa pegang tangan dia...sebab dia nak cabut itu songkok...

ha...yang ni baru cantik sikit...tapi tangan tetap kena pegang..tapi bila balik umah, elok lak dia pakai...tak buang pun songkok tu...reezq...reezq....



Sunday, August 8, 2010

Mandi Kolam..hhehehehe...

Hehehhe...hai sume...saye nak pinjam blog mama kejap...boleh kan aunt2 sume..heheheh..saya nak citer ni...hari jumaat yang lepas saya happy sangat, sebab saya dapat mandi kolam...ngan ibu itik serta anaknyer 2 ekor...

Ni cumah saye la punya idea ni...sebelum ni saya mandi kat bilik air jer...mama biasanyer biarkan saya main air sambil meniarap jer...kali ni cumah letak saya dalam sinki lak...al maklumlah, saye kan dah pandai duduk...heheheh..so time to wet party lah..hehheh

Mama sempat lagi rakam video saya tengah mandi...tak senonoh lah mama ni...malu saya tau...jom kite tengok...heheheheh

Thursday, August 5, 2010

Percubaan Pertama.....

Orang dah lama dah berfesyen tdung2 cenggini kan???aku baru lah nak terhegeh-hegeh...hehehheeh....bkn pe, aku rase cam tak sesuai jer pakai tudung syria ni...tudung2 ala aryani tu leh la pakai lagi...sebab awning dia tu keras kan???kalau tudung syria ni, inner dia takde awning....
Bebaru ni adelah beli selai tudung syria..beli yang murah-murah jer...try la pakai ngan inner yang bersekali dengan tudung tu...tapi susah sket la...inner tu menepek di dahi...muka i ni dah la bulat...lagi la menambahkan kebolatan muka i nih..hhuhu...
Bebaru ni jugak, member i, cik atirah telah mempromotekan satu inner...dia panggil inner best..sebab inner tak menepek di dahi...so diri ini adalah sangat berminat lantas mengorder sebanyak 2 helai, satu warna hitam dan satu warna kelabu....
So, semalam baru ade masa nak menerai inner tersebut....inilah hasilnyer..hehehehhe


ok tak???
tak la bulat sangat muka i jadinyer kan???

oh..muka adalah tidak tercalit sebarang mekup...sebab itu nampak segala pembangunan kat muka i tu...huhuhu...


dan pagi ni telah selamat pakai pergi ofis..all pic above adalah kat umah...heheheh...



Wednesday, August 4, 2010

Pasal Sambut Menyambut Lah Pulak....

Okeh...macam biasala kan???tiap2 tahun ada konvokesyen kan???so, op coz lah kena bertugas???bertugas pe??ala korang ni...i kan dah sign kontrak seumur hidup jadi penyambut tetamu universiti nih.hhheheehheeh...
Ok, back to the story...skop tugas tu macam biasa lah, tahun ni i kena jaga pintu masuk utama untuk ibu bapa...mmm...mengalu-alukanlah kedatangan dorang...tapi tahun ni ada satu job special untuk i...nak tau pe???i kena persembahkan buku program kepada Tuanku Canselor yang semua orang dah tahu kan???Tuanku Canselor UMT adalah Seri Paduka Baginda Permaisuri Agong...so, memang rasa macam mencabar giler la kan???nak kena sembah2 bagai...tapi i suka..sekurang-kurangnyer tu adalah satu pengalaman manis buat i kan???
Bukan masa konvokesyen jer...masa Majlis Santapan Malam juga i kena jadi pengiring mengiringa flower girl persembahkan bunga kat tuanku canselor....aduh..memang kecut perut lah mase tu...sejuk giler tangan ni...tapi taklah sehebat neves masa nak persembahkan buku program kat Tuanku Canselor...sebab yang ni aku sengsorang....menggigil2 aku waktu tu kat belakang pentas....tapi sumenye berjalan lancar...Alhamdulillah....jom tengok gambar pulak...

waktu konvo, sume bunga adalah bunga segar....no bunga plastik ok...
gaya korporat gitu....**pengsan***


ala...jadi kecik lak gambar2 yang dicilok dari FB nih..huhuhuh


owh...yang ni budak cacat...ada satu kaki jer..huhuh...