? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, April 24, 2013

Happy Birthday Buat Ma Tersayang....


Hari ni, 24 April 2013, genaplah umur ma aku...dah menginjak angka 52 tahun...
Tapi always adorable bagi aku....
So, petang semalam, adik aku mesej...
Ape nak buat untuk birthday ma esok?
Lantas ktorang bersepakat nak bawak ma pergi lunch...
Jarang dapat meluangkan masa together-gether lately...
Ma and abah sangat lah sibuk pasal pilihanraya kan...
Tu belum jadi calon...kalau jadi calon aku tak tahu la camne tahap kesibukannya...


Anak emak...sama jer muka kan? ke lain?hahahah...siyes, jarang dapat bergambar berdua mcm ni..hehehehe....

ok, jom kita cover perut sikit selepas melantak tak ingat dunia....
Pergi lunch kat secret recipe jer pun...tapi lama giler aku tak datang sini...
first time for this year...

mine..noodles in tom yam...ke ape ntah nama dia....

yang ni kawan aku punya...prawn macaroni cheese...sedap jugak...

ni besday girl punya...nama lupa...

suka sangat besday girl..aku nak mintak lilin..suh dia tiup lilin kat kek...dia tak nak pulak..malu le tew....

ni adik aku punya..nasi dia adalah kureng sedap...huhuhu...

iced lemon tea....

ajak faramira join sekali...sian ibu mengandung nih...makan pun kena limit..takpe...nanti selera datang balik...sila makan sepuas-puasnya...heheheh

Ni j la kek besday girl....tiramisu...tu pun tak habis ktorang makan...

my only youngest brother...

Eh...dah habis gambar dah...hehehhehe....fresh from the camera ni..pic2 sume ni....
Ma, irah doakan ma dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang hidup ma...
Semoga ma sentiasa murah rezeki dan panjang umur...
Irah dan abang adik yang lain sangat sayangkan ma...
Walaupun berjauhan, ma tetap di hati...
HAPPY BIRTHDAY YANG KE 52
mmmuuuuaaahhhhssss!!!!!!!!!!!!!!

#sesungguhnya aku sedang menaip dalam kepanasan....ekon ofis ni entah ape sakit tetiba tak jalan...bukak tingkap pun tak jadi ape...menitik-nitik peluh kat dalam ni ha..huhuhuh....




Tuesday, April 23, 2013

anak bujang saya..



Selamat malam semua...amboi permulaan ayat tu dh jd mcm penutup Kat entry pulak...
aku dh siap landing atas katil ni...mizi belum balik lg..main badminton...
Mate dh ngantuk ni...tapi berusaha jgak ni nk siapkan 1 entry....

Ok, back to the point....kisah ank2 bujang saya...
Dah makin membesar seperti anak org lain jugak..akal tgh byk diperingkat umur dorang ni....
and of coz thp kesabaran diperlukan pd thp yg tertinggi....hehehe....


Aku karang entry ni mlm td....pastu ngantuk tk thn....terus save draft jer dlu....now kita smbung.....tp, dh hilang idea pulak....

Abg makin byk mulut....asyikla bertanya....itu ini...ulang byk kali pulak tu....time maknywe serabut, mmg ade can nk kna marah...hahahahaah.....
still lg pkai pampers...aduyaiiii.....

Adik lak dlm proses pembelajaran nk bercakap....skrg ni dlm bahasa dia yg tersendiri la....dh pndai memberontak....bila xdpt ape yg dia nk.....




Sunday, April 21, 2013

keboringan

Aku sedang keboringan neh...
dan malas juga untuk berbuat sesuatu....bkn tak ada kerja nk buat tp angin malas telah menyinggah...baju kerja lum gosok lg..subuh besok j la....faktor kenyang jga mnjd penyumbang kpd kemalasan ini..
tadi mkn maggie rebus ngn abg reezq....mulanya mizi la yg bagitau nk mkn maggie...end up dia kuar pulak..

Start esok till hujung minggu ni, bos aku outstation...ke Penang...elok benar la tu, bos takde dr esok smpai sabtu....hari sabtu aku dh terbang ke kl dah...kursus aspirasi setiausaha...tak sbr nk pergi nih.....hari khamis, 2/5, baru masuk ofis balik...almost 2 weeks gak la tak mengadap bos nnti.....

Rayyan dh tido....reezq pun dh tdo....mama yang keboringan...huhuhuhu......

Selamat malam semua....paksa diri untuk tido....dengan ini sy memaafkan semua kesalahan anda kpd sy....dan sy jg memohon maaf kepada anda semua......aminnnn....


Saturday, April 20, 2013

panas

Sungguh hangat malam ni...siyes, aku berpeluh-peluh ni.
now baru masuk bilik on ekon....
dah tibai tido petang td...mula la sekarang rase regard bugar....I is don't like...sebab kalu aku tido lewat malam ni, confirm pg esok liat nak bgun....eh, bkn tetiap pg pun aku liat ape?hahahahaah....
now aku sdg membiasakan diri menaip kr touch screen ni....siyes kekok!jari tu dahlah besar...nak tkn m, jd n....dan mcm2 lg mistake....

Aku rse, better aku stop kat sini dlu....daaaaa

Friday, April 19, 2013

Kali pertama


Salam.....hik hik hik
alhamdulillah, projek yg aku war-warkan khamis lepas dh terlaksana
pe dia tu?



Aku telah berjaya memiliki salah satu daripada henpon idaman qalbu aku

Ni aku update blog tru dis henpon la
bkn niat nk membesar diri yer kwn2
tp as kenangan kt dlm blog ni


Eh, tak bagitau lg phone ape kan?
akhirnya aku memilih sony xperia z
setelah dibuat perbandingan sewajarnya


Pic2 kt atas ni adalah from kamera henpon ni
sgt memuaskan hari
Dan modelnya of coz la adik rayyan...
Ok la....just a short update...
daaaaa


Thursday, April 18, 2013

Dari Dia Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali

Aku baru jer masuk ofis ni...
Lewat sikit hari ni sebab bapak sedara mizi meninggal..
Dah meninggal malam tadi...
Tapi pagi ni baru aku dapat tahu..
Sebab aku masuk bilik awal malam tadi...huhuhuhu...
Jenazah nak dikebumikan pagi ni...
Arwah tak sakit pape pun...
Lepas balik dari surau/masjid, dia mengadu sesak nafas..
Al-Fatihah untuk arwah...dah takziah untuk keluarga Mak Su Teh...


Aku kan...tiap kali berada dalam situasi macam ni..
Mesti aku terimagine macam mana la kalau family rapat aku yang 'pergi'
Rasa tak dapat nak terima hakikat tu...
Walaupun aku tahu semua tu akan kita alami...
Tak pun..entah-entah aku yang pergi dulu...
Kehilangan memang perit kan...
Aku control diri aku supaya tak menangis tadi...
Aku tak boleh ok tengok orang bersedih/menangis...
Automatik muka aku akan panas n air mata mula la bertakung...
Masa aku nak ke ofis tadi, jenazah sedang dimandikan...

-----------------------------

Alamak, perut berbunyi nih...
Pagi tadi dah bedal semangkuk coco crunch...
Tahan j la wahai perut...
Tunggu la waktu lunch nanti...
Now kita kunyah nips dulu...ala kacang nips tu...
Aiiii..sumbat kacang lagi laju dari menaip nih..heheheh..
Naik jerawat kat muka baru tahu....
Aku ada projek mau dibikin tengahari ni..
Harap2 sukses la yer..heheheh...
Doakan aku...daaa....


Wednesday, April 17, 2013

Idaman Qolbu


Lately kan...perasaan untuk menukar henpon adalah sangat meluap-luap...
Setelah 2 tahun lebey dengan Blackberry Curve 9300 ku ini..
Aku rasa sudah mulai bosan...huhuhu...dengan kamera nya yang hanya 2mp...
Huhuhuhu...sangat sedih saat ingin merakamkan gambar...uhuk..uhuk...
Bukan tiada kamera digital...tapi sangat malas ingin membawanya..
Takkan la kalau setakat ingin keluar makan, ingin dikendong sekali kamera itu...
Dan mengetik gambar makanan...sungguh tidak sesuai...
Kalau pergi bercuti lain la kan...uhuk uhuk uhuk...

Sekarang ni 3 henpon yang duk bermain di fikiran aku....

1. Blackberry z10
Setelah diriki-riki di pak google..ternyata best jugak z10 ini...sebagai pengguna BB sebelum ni..hati ni sungguh berat untuk memilih jenama lain...hanya pengguna BB jer yang tahu perasaan ini...berapakah harga z10 ini sekarang? confirm2 2k+++...ke lebih lagi?huhuhu..tersedak air liur sendiri gamaknya...kamera dia 8mp..best dah tu..banyak lagi la ke'best'an z10 ni....

 Tak berapa kecik..tak berapa besar...sedang-sedang aja....

 Cantik kan? exclusive in black gitu...eh, white pun ada..tapi kalu aku diberi pilihan aku nak yang black...sape nak bagi kat ko pun.


2. Samsung Galaxy Note 2.
Pun menikam qalbu jugak nih...tergoda selepas tengok kawan-kawan menggunakannya..macam best jer...touch2 skrin ni kan...aku tak pernah pakai phone yang touch screen lagi sebelum ni kalau tak silap aku...ayah aku pun dah rembat SIII weh...sangat up to date ayah ku itu..huhuhuhu...

Note 2 ni dia besar la sikit...tapi still selesa..nak jugak yang ni...huhuhu...harga dalam RM2k la sekarang ni kot...telan air liur lagik....


3. Sony Xperia Z.
Yang ni pun latest daripada Sony Ericson...canggihhh bebbbb....kamera dia 13mp...terbaekkkk...lepas tu kan, if kita nak mainkan lagu ke video ke..kita terus boleh attached kat kita punya tv sony bravia...kalau korang pakai sony bravia la...kalau pakai tv samsung tak dapekla nak link kan..heheheheh...

 Cun sangat....harga dalam RM2k jugak...berpasir tekak aku..hahahahah...tapi dalam hati meronta-ronta nak...

Yang paling canggih...waterproof ok!tapi tak boleh rendam lama-lama la...dalam 30min camtu jer...sangat sesuai untuk orang yang kerjayanya lasak...body dia pun tahan lasak..katanya...

-------------------------------------------------------

overall...tengah berpikir-pikir nih...semangat jadi luntur sebab mizi tak berapa setuju...
dalil dia?

-BB sekarang leh call? (aku angguk)
-BB sekarang leh sms? (aku angguk)
-BB sekarang leh FB? (aku angguk)
-BB sekarang leh whutsapp? (aku angguk lagi)
-BB sekarang leh browse internet? (aku angguk dan angguk dan angguk lagi)

dah tu nak ape lagi?

Huhuhuhuhu..dia tak faham keinginan wanita...huhuhu...
Kepuasan bila kita dapat apa yang kita inginkan...
Memang la BB aku sekarang ni dapat jer sume...
Tapi tu la..tu yang berkurun punya...gambar pun tak cantik dah...
uhuhuhu...sama la mcm orang lelaki...
Eh, tetiba tukar rim kete...
tetiba tambah aksesori tu aksesori ni...
Ye la kekdahnye kereta tu aku pun naik...tapi kalau tak tukar sport rim...tak tambah aksesori, still lagi kete tu leh jalan kot...
kalau aku tukar henpon, dia pun dapat manfaat jugak per?
leh lah dia mewarisi telefon aku nih..kan abang kan?hahahahhaha...


Tuesday, April 16, 2013

Tindih Menindih....


Dengar tajuk macam syok..hahahhah...
Malam tadi, selepas solat maghrib, mizi tanya aku ade mimpi pape tak malam semalam..
Aku pun rewind la balik...
Yes, aku cakap memang aku ada mimpi...
Tapi perjalanan mimpi tu aku tak ingat dah..
Yang pastinyam mimpi tu adalah mimpi yang menakutkan...
Tapi siyes aku lupa jalan cerita mimpi tu...
No clue langsung...
Pastu aku tanya la nape dia tanya aku camtu?
Aku mengigau ker?sebab sebelum ni ada aku mengigau siap bertakbir Allahuakbar..
Hahahah..dia sampai terkejut bila aku bertakbir.hahahhaha...
Dia cakap takde ape..dia tengok aku tido lena jer..
Dah tu kenapa tanya ade mimpi ke tak?


 Sekali dia bagitau malam semalam dia kena tindih...wahhh..ternganga mulut aku...
Orang sebelah kena tindih...aku tido lena jer...tapi ye la kan..mane kita nak sedar...
Tapi ade orang cakap, bila kita kena tindih, if ada orang lain yang tersentuh badan kita, otomatik hilang rasa kena tindih tu...
Aku pun tanya la mizi, aku tak bersentuh ke ngan dia...dia tak pasti pulak..
Tapi dia nampak la aku...

 Dia cakap dia baca2 la ayat pe seme..lama-lama tu baru la hilang...
Aku dah lama tak kena mende2 tu...bila yang last pun aku dah lupa...
Tapi ye la kan...orang sains2 ni cakap itu adalah sleep paralysed...kiranya mcam kita mengalami kelumpuhan semasa tido...tak kira lah pape pun...yang pasti aku tak nak alami perkara-perkara camtu...tapi yang aku heran, pe kaitan pulak mizi tanya aku ade mimpi pape tak?ade kaitan ke dengan dia kena tindih tu?

Aku ni sejak dua menjak ni asyik la selalu mimpi yang tah ape-ape...menakutkan la...menyedihkan la...takpe pulak mimpi happy2...huhuuh...kadang siap menangis..meleleh betul-betul air mata ni tau...sampai boleh teresak-esak...bila aku sedar, terus aku tak ingat mimpi aku tu...tensen kan?tak boleh nak share ngan laki...huhuhuh..

#cakap sal tindih-tindih ni..kalau bab tindih menindih sama laki bini lain la kan..yang tu best..kah kah kah kah....

-----------------------------

Malam tadi, rasa macam kebosanan...mizi kuar main badminton..
Lantas terkeluarla idea untuk mengeluarkan diri dari rumah..
Terus mintak izin ngan mizi dengan alasan nak beli scotts emulsion adik rayyan..
Johnson baby cologne pun dah habis stok...
So bertolak la aku ngan anak bujang aku...abang reezq..
Nasib baik la adik rayyan tido awal...so tak la rasa bersalah sangat nak tinggalkan dia...
Dah boleh buat peneman dah anak teruna aku nih..hheheheheh..

Pergi mana?dekat jer pun...pergi Giant...mulanya nak pergi Giant kat bandar..
Nak hello adik-adik aku...suh datang join sekali...
Sekali kereta takde pulak...mak aku pakai....
So aku berdua je la ngan reezq...
Pergi Giant kat Gong Badak ni jer...

Siap membeli...lebih pusing-pusing dari membeli..hehehehe..
Aku kurang gemor kalu nak beli groceries kat sini..
Sebab kebanyakannya mahal dari mall yang lain...
So beli mana yang perlu jer...tapi JB Cologne tu murah pulak...
125ml, RM3 each...promosi rasanya...tapi untuk yang jenis heaven jer...
Yang jenis wangian lain, normal price...RM6++...
Mahalll...kalau kat Mydin, dalam RM5++
Tapi dah habis stok sangat..ambik j la kan....

Lepas tu, aku pun memuktamadkan diri untuk memakan chicken chop kat food court giant tu..biar la makan sorang pun...sebab dah teringin sangat..perut tak lapar mane pun...
Reezq sibuk main kat playground..dia makan fries je pun...sambil tengok dia main..
sambil suap makanan...rasa tak best giler makan takde geng...huhuhuh...

 Playground kat giant tu kecik jer...tak de la slide macam gambar ni...ni gambar selingan jer..hahahahah...


#Nak cuci-cuci mata boleh..nak beli kena fikir dua kali...kalau kaya tak pe lah...heheheheh...

Monday, April 15, 2013

Dah Setahun...Kejap Jer...

Fuhhhh....dah nak balik ni baru sempat jenguk blog...
Sangat kebizian hari ni..
Sebelah pagi, pergi menziarah kawan..ayah dia meninggal malam tadi..
Takziah untuk along...banyak-banyakkan bersabar yer..

Ok...saya ada pengguna yasmin...sape tak tahu yasmin?
Orang-orang bujang tak tahu la kot...
Pejam celik pejam celik dah setahun aku menelan pil ni..
Uissyy...banyak tu..
Tapi demi kesejahteraan alam sejagat...ku tempuhi jua..
Haaaahahahaha...
Bukan niat untuk menolak rezeki..
Tapi demi kesejahteraan anak-anak yang sedia ada jugak..
Batasan ekonomi rumahtangga jugak perlu di ambil kira
Betul tak?

Sampai bila nak ambik pil ni?
heheheh..soklan bonus tu...
Aku cadang tunggu rayyan besar sikit..biar dia dah faham bahasa...
Biar reezq dah sekolah..
Bukan ape, senang kita nak handle..
Kiranya lama lagi la tu..
Tapi kalau Allah dah nak bagi rezeki
Sape la kita untuk menolak kan?
Ko telan la pil tu ngan kotak-kotak sekalipun..
Jika dah namanya rezeki..terima j la kan...

 Ini lah dia rupa yasmin...
tapi ni packaging lama aku rasa..tebal semacam jer kotak dia...
pamplet kat dalam tu tebal bukan main..
mcm la regular customer mcm aku ni nak baca tiap kali beli kan..
Confirm2 buang..tu pun salah satu sebab harga dia mahal kot...

Bebaru ni aku dapat gak stok daripada adik kawan aku...
Dapat la rege murah..RM45/kotak..
Murah tu weh..kat tempat lain tak dapat punyer..
Lepas tu dah naik harga..jadi 50 somethhing..aku tak ingat dah...
So sekarang ni aku pergi beli kat farmasi pulak..RM49/kotak..
Kalau kat klinik-klinik lagi mahal aku rasa..
Pernah aku tanya kat satu klinik tu RM72 sekotak..giler mahal...
Harap2 farmasi yang aku biasa beli ni tak naikkan harga lagi la...
huhuhu..kesian la kat aku nih...huhuhu...

#stok dah habis ni..nak kena pergi beli lagi...huhuhu...

Sunday, April 14, 2013

Happy Sunday Uoollsssss

Selamat Hari Ahad....tak nak monyok-monyok yer..
Tengok macam aku nih...segar bugar di pagi ahad..
Walaupun agak keliatan untuk bangun pagi tadi..
Malam tadi kan hujan...so subuh2 lagi la sejuk hingga ke tulang...
Tido pulak peluk-peluk..lagi la syokkan..
Berapa kali aku snooze pagi tadi..
Tapi demi mencari sesuap rezeki..aku gagahkan diri untuk bangun...
Lantas keluar untuk mengiron baju...

Kadang memang la nak boleh ke bangun tu amat payah kan..
But once ko dah bangun...semuanya akan ok...nak-nak lepas mandi...
Takde ngantuk-ngantuk dah...
Haa..tunggu la area jam 11 lebih...confirm aku la orang yang akan tersengguk-sengguk depan pc..hahahaha...

Aku baru jer siapkan filing ni..
Tak jugak buat minggu-minggu..hari-hari lagi la jauh kan..
Aku kumpul la lebih kuran 2 inci tebal..baru aku filing...agak-agak semak di mata kan..
And biasanya aku pilih Sunday la untuk buat filing..
Tak tahu nape..cari semangat untuk bekerja untuk hari-hari seterusnya kot..
Bos cuti hari ni...balik kg wife dia..bapak mertua dia sakit..
Semoga bapak mertua boss aku cepat sembuh hendaknya..


Terima lah muka tuan punya blog..dah lama tak enterprem kan?
tapi ni gambar khamis lepas..gambar hari ni takde..malas nak snap and transfer..boleh la kan?hehehehe..

Happy Sunday...orang negeri lain leh la nak happy2...Kelantan, Kedah, Terengganu?jangan nak ngelat yer..Happy Working...daaa...



Thursday, April 11, 2013

Kerunsingan di hati dan fikiran

Lately ni kan..ramai la yang duk menegur i'm getting chubby...

Aduyai..memang nak nangis jer mendengarnya...
Tapi aku dah tak tahu nak buat ape dah...
Nak kata makan banyak..
Dinner aku dah skip..
Pagi tak makan nasi pun...
Tengahari makan nasi separuh...
Pipi ni pun dah naik tembun..dah la pipi pesen tembun..
Berisi jer sikit..lagi la bertembun-tembun..
Bukan pipi pauh dilayang dah..dah jadi pipi nangka dilayang dah ni...
Huhuhuhu....
Nak diet macam mana lagi ni?
Bersenam?aku memang tak dapek la...
Aku tahu if kita exercise regularly, insyaallah...body kita akan fit...
Tapi celah mana aku nak exercise?
Tak ada masa ok!

Balik kerja dah sibuk ngan anak-anak...
Uruskan makan minum lagi...
Malam dah letih..tido..
Begitu lah hari-hari yang seterusnya...
Adakah faktor umur juga memainkan peranan ke atas kechubbian ku ini?
Now dah nak cecah angka 27 dalam masa 2 bulan lagi...
Eh, tak lama dah...getting older...
Metabolisma badan pun dah tak berapa nak aktif...
Ape nak buat ni?jangan la nak promo kat aku SDII ker..herbalife ker..
Aku tak mampu..hahahhah....
Nak2 minuman yang kena shake-shake ni..nak termuntah...


nak kurus tapi banyak songeh kan?sekeh pale baru tahu


Wednesday, April 10, 2013

Nak Teruskan ke Tak Nak?


Aku sebenarnya kan...memang dah tahap tak ada rasa hingin dah update blog ni...
Aku tahu bukan ada yang baca pun...
Tapi kan...walau aku tahu tak ada sape yang baca, aku tak boleh kalau tak update...
Aku rasa mcm tak best dan rasa bersalah sangat...
Yer, aku selalu cakap blog ni untuk tatapan anak2 aku nanti...
Tapi memang lambat lagi la dorang nak baca ni...
Dan isi entry aku pun bukannya berilmiah sangat..lebih pada mengarut jer...

Siyesly rasa nak katup jer blog ni..tapi sayang wehhh..
Walaupun entry sampah tapi ni lah kenangan hidup aku...bukan senang kita nak compilekan perjalanan hidup kita bertahun-tahun kan?
Nak privatekan pun aku rasa tak perlu..bukan ada orang baca pun blog aku neh....
So private or tak, sama jer keadaannya...
So aku kena motivasikan diri aku..bebel j la ape pun kat blog nih...
Hehehehe....

Yeayy..malam tadi berjaya habiskan melipat baju...banyak okey...
Bakul besar tu dah penuh siap menggunung dah jadi kon aiskrim dah...
Melipat satu hal..nak menyusun pulak lam lemari..tu yang susun..belum yang gantung lagi...
Memang ambik masa..nasib baiklah rayyan tido awal malam tadi...by 9pm dia dah tido..
Abang reezq ok jer sekarang..dia dah faham cakap kita...
Ade la kacau jugak..tapi bila mama haippp!! jer...dia tak kacau dah...
Pastu bergolek2 kat orang lipat baju..last2 terlelap..
Bagus anak-anak mama...
Mungkin sebab pasang ekon..koya la dia...
Sebab tiap kali masuk bilik aku time aku on aircon, 
Mesti dia ngan excitednya cakap...wahh...sejuknya...
Sian anak aku..hahahha...
Niat aku nak tido berempat la malam tadi..
Sekali abg reezq terjaga nak tido kat atok...
Adik pun bukan tido kat katil dia...sibuk jugak nak berhimpit ngan mama n papa nih...
So katil dia kosong...
Leh jer kalau abang reezq nak tido...
Tapi reezq ni macam rimas kalau tido dalam bilik...
Suka tido kat luar...

Lama tak ambik gambar budak berdua tu...
Adik dah berambut pendek...
Pergi potong rambut dia sabtu lepas..
Baru lah nampak boy sket..
If not, mesti orang duk tanya lelaki ke perempuan..
Macam zaman baby2 pulak...padahal dah 2 tahun..still orang takleh beza adik lelaki ke perempuan...sedey mama tau..
So solutionnya ialah, ubah penampilan la...hahahah..
Now dah lebih macho dan nampak muka nakal...hahahah...
Proses nak potong rambut sangatlah hazabullah...
Meronta-ronta..menjerit-jerit macam orang nak sembelih dia..
Ingatkan nak potong rambut abang reezq dah tahap sukar, tapi adik ni lagi worse...
Tahap dia meronta tu memang kena pegang kuat giler...tu pun leh pulak dia meloloskan diri...kuat betul tak padan ngan kurus...aku peluk tubuh dia sambil kepit kaki dia..
Adik aku pegang kepala dia...tolong tukang gunting tu...
Habis ngan aku sekali penuh ngan rambut kat baju...
Takpela dik...adik punya pasal mama tak kesah..
Bukan dia menangis pun..dia menjerit jer..air mata satu titik pun tak keluar..
Kuat betul propa...

Ok lah...tetiba mati idea dah...daaaa....

Tuesday, April 9, 2013

Tengok ABPBH malam semalam?

Semalam tak sempat nak update blog...

Kebizian sepanjang hari...ape yang aku bizi kan pun entahlerrr..hahahahah..
Tak sempat nak pot pet pasal ABPBH tu...
Tak sangka aku Shaheizy Sam dapat balik anugerah bintang popular tu..
Ramai betul fan dia kan...
And the most thing is, artis tu kena pandai jaga peminat..
Baru la peminat tak lari and keep on undi...
Aku salute la dengan pengundi-pengundi ni...
Yelah..kalau undi online tu lain la kan..
Ni undi siap kena pos bagai...gigih betul...sejujurnya aku tak pernah mengundi untuk ABPBH
Dapat kete dan barang kemas...dah setengah juta kat situ...
Kayo pokcik kayo....

Eh, perasan tak korang?masa nabila huda menang tu..
Dia menang kategori ape erk?pelakon wanita popular erk?
Masa nama dia diumumkan tu, ramai la nak salam dia kan...
Aku perasan setiap orang dia salam tu dia cium pipi...
Termasuklah orang laki...
Iyerlah, walaupun ko rasa ko tu kebaratan sangat agak-agak la kan..
Dalam majlis tu...yang aku perasan dia cium pipi awal ashaari...
Sampai nampak muka awal tu terkujat...dah la bini ada kat sebelah...
Kat atas pentas pun camtu..aku tak ingat dah artis mana yang sampaikan anugerah tu...
Aku suka nabila ni berlakon..tapi memang aku tak gemor lerrr cara dia tu...
Terlalu daring...mana2 majlis mesti nak buat publisiti murahan...
Sabor aje lah...

Gandingan zizan, johan dan fafau memang best...
Nak2 si johan tu...kalau bagi kat dia sorang pun sebagai pengacara..leh jer mamat tu pulun..
Zizan malam tu macam tak berapa nak outstanding..tapi still lagi best...
And muka zizan nampakla sangat neves masa nak umumkan sape bintang popular..
Yelah, zizan pun tercalon jugak untuk anugerah tu...
Mungkin zizan pun ade berharap jugak jauh di sudut hati dia tu...
Tapi takpelah kan..tak ada rezeki...
Dia menang banyak anugerah ape...yang online punya tu...asyik2 muka dia jer yang terpampam..
And zizan still pegang untuk anugerah pelakon lelaki komedi popular....
Tahun lepas pun dia dapat jugak...

Ok..cukup2 pasal ABPHB...mcm wartawan tak bergaji dah aku nih...
Kepala aku macam weng je ni...terlebih tido ke ape aku ni?
Malam tadi kul 9 aku dah wassalam...nasib baik rayyan pun ikut tido...
Memang mengantuk giler dari petang semalam lagi...
By 5am aku dah terjaga tadi...sempat aku bangun masak PMC...(Pure marine collagen)...
Dah banyak hari dah putus bekalan...yang mentah tu ada...belum ada masa nak masak...
Balik kerja semalam, aku rendam dulu...niatnya tengah2 malam nak masak la...
Sekali ketiduran...so pepagi buta tadi aku masak PMC tu....
Takkan nak biar terendam sampai petang karang pulak..kan jadi lain pulak PMC aku tu...

Bye...nak g makan...

Sunday, April 7, 2013

Salam Ahad


Hari ini adalah sangat padat...
Masuk ofis awal, ambik kasut, ambik blazer terus chow ke dewan...
Bertugas lagi kita hari ni...
Ada program dengan KPT...KSU yang datang...
Dung dang dung dang...jam 2.30pm baru program habis...
Masuk ofis setel sembahyang...
Now baru menghadap pc...
Nasib baikla tak der kerja yang menanti...
Surat pun tak ada masuk...
Bos pun ade kelas petang ni....
Selamat....

Aku ni tiap kali majlis...aku adalah muka dulang..hahaha..
Tau ape muka dulang...bukan talam dua muka yer..hehehe..
Biasanya di hujung-hujung majlis mesti ada acara bagi cenderamata kan..
Haa...kat situ la tugas aku selain usher tetamu...
Bawak cenderahati atas dulang bagi kepada tetamu...bukan aku yang bagi direct la..
Ada la VIP yang bagi kan...aku hulur jer...
Tapi aku enjoy jer buat kerja ni...
Dulu2 masa masuk kerja, neves giler weh..aku rasa satu dewan tu yang tengok aku berjalan..
Siap fikir kalau aku tersepak kaki sendiri ker..jatuh terjelepuk lepas tu dulang pulak menghempap kepala..memang naya lah aku...
Tapi so far perkara tersebut tak pernah berlaku lagi la kat aku dan kawan-kawan aku...
But now dah getting better...neves tu tetap ada...tapi dah leh control la...
Kalau majlis2 biasa aku ok jer..tapi kalau nak kena menghadap sultan dan sultanah tu aku kecut perut sikit la...
Mau nyer tak...sekali tersilap langkah kena buang daerah aku rasanya...
Kita akan rasa gemuruh sebab kita duk sangkakan semua mata akan memandang kita..
Sebenarnya tak pun..takde masa la para hadirin nak tengok kita...
Yang dorang utamakan mestilah program tu sendiri...
Tapi kalau dah pakai kebaya ketat kasut tumit tinggi 5 inci...maunye orang tak tengok kan?hahahha...
Kat UMT ni...biasanya ktorang kena pakai skirt labuh...ngan blazer....
Bahagian dalam tu ko nak pakai spagetti ker...blouse ker...ikut suka...
Kalau tak nak pakai pape pun korang punyer hal...yang penting jangan nampak la kan..hahahhah...

Ok lah...tak tahu nak bebel ape lagi...no idea actually..tapi kalau tak post entry rasa tak best..daaa...nak layan citer korea...hahahah...