? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, April 29, 2012

Kosong...Kosong...Kosong....

Kenapa saya rasa jiwa saya macam kosong jer...??
Tetiba saya rasa macam hidup saya ni tak ada tujuan...
dan Saya tak ada semangat nak lalui hidup sehari-hari...
Dan yang pastinya saya tak suka dengan keadaan saya yang macam ni..
Nak kata PMS, dah lepas dah piyed...


Or adakah ni antara kesan kat diri saya selepas saya mencuba Yasmin?
Mmmm...mungkin jugakkan? rasa macam kemurungan...huhuhu...
Tak suka lah macam ni...saya harap keadaan ini hanya bersifat sementara...
Jangan lah kekal kesan dia cenggini...tak seronok hari-hari saya nanti...


Mmmm...hari selasa ni cuti hari pekerja...
Tak ada planning pape pun sempena hari cuti tu...
So melepek lagi lah jawabnyer...
Saya rasa saya perlukan satu percutian...
Untuk tenangkan jiwa saya....
Untuk pecahkan kebuntuan kepala otak saya ni..
Dah naik tahap tepu agaknya dengan gaya hidup sehari-hari...
Doing the same thing everyday...lemau....i need a theraphy....
Pergi spa pun best jugakkan?heheheh...


Cuti Hari Pekerja jatuh pada tengah2 minggu...
If nak sambung cuti pun rasa macam tak berbaloi...
Lain lah ade program ke mana2 kan?but, if cuti on 2nd and 3rd Mei...
Memang dapat cuti panjang...coz on Sunday 6th Mei pun cuti jugak...Wesak day rasenyer..
So bayangkan lah 6 hari cuti...syokkk tu...hehehehe....
Tapi kalau sekadar duduk kat rumah tak ke mana jadi boring giler kot...


On 5th ada kenduri kawen....
6th pun ada...so penuhkan perut dengan lauk2 kenduri yer..
Lari lah diet i kalo camtuh..huuhuhu...



Saturday, April 28, 2012

Kebosanan

Semalam syok...asyik outing..
Hari ni boring laks...
Nak kuar dh xtau nk g mane...
Dalam hati ni mcm rase something
Tp xtau rase apee...huhuhu
And I hate dis feeling

Esok dh kerja...malasnyer...
Tp kalau tak kerja lg boring giler kot..
Nak tido, kepanasan...
Plus xngntuk sgt...
Nak layan TV pun mls...
Walaupun Astro dh bg tgk free all channel kan?mabuk pulak bila terlalu bnyk channel nih..korang xrasa cmtu ker?

Entry merungut je tau..
Apelah ko ni Irina..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, April 27, 2012

Bingung

Tora datang lagiiii...taraaa...
Tgh syokk tido, adik rayyan tido, aki tido, chu tido..Reezq j yg xtido..
So tau2 j lah, mcm2 hal dia buat..
Ketuk sana, ketuk sini..bg bising nk suh org bgun..and of cos lah tujuan utama nk kacau adik kan...

So pe lagi, mama yg ngntuk ni terus transform jd rimau..dh larang leklok tak dgr...hah, ambek ko..kena 2,3 das..melalak mcm kena sental ngn seterika...pastu mula lah smbil melalak dtg kt mama..nk suh mama pujuk lah tu..sori lah yer...semangat rimau tgh meruap-ruap nih..bolayan..

Makin mama xlayan makin kuat dia nangis sampai teran2...tau lah tu taktik nk bg muntah.so dpt tarik perhatian mama..eeiii..geram betul tau...

Suh tido tak nak..pastu mula la kacau org sana...kacau org sini...huhuhuhu..bikin sentap..

Eh, ape kena mengena ngn bingung kat atas?entah...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, April 26, 2012

Bicara Khamis

Wallaweh....hari ni hari Khamis...hikhikhikhik....
Suke lah tu...of coz la kan...esok lusa cuti...sape tak suka...
Petang ni nak ambik kete kat bengkel, pastu terus cabut balik rumah nenek..
Saya memang excited tiap kali nak balik rumah ma saya...
Biarlah satu negeri je pun...tapi excited tu tetap ada...
Anak mak lah katakan....
Tapi on Friday nenek nak pergi rantau panjang...huhuhuh...
Boring la...huhuhuh...lepak kat umah if takde nenek...
Tak boleh nak manja-manja...(padahal nak manja nak suruh nenek masak)...heheheh..


Mmmm...setakat ni takde perancangan lagi nak buat apa...
Layan TV j lah jawabnyer...
Ok, kematian idea nak menaip...huuhu..
Perut super duper kenyang....
Kalau leh landing ni pun best jugak...
Mmmm..start dari semalam tak berjumpa lagi bos ni..
Bz benar bos saya ni...kesian dia...huhuhu...


p/s - entry merapu....sila klik x...

Wednesday, April 25, 2012

9 bulan dan 2 tahun 5 bulan

Assalamualaikum...
Hari ni 25hb kan??hari gaji kan??heheheheh..
Memasing senyum melebar dan penuh bersemangat jer datang kerja kan??
Yelah dalam akaun masing-masing ade jumlah yang lumayan..
Mesti macam2 dah kat dalam kepala ade kan?

Mmmm...saya pun sama...terlalu banyak benda dalam kepala yang nak dibeli...
Tapi bila difikirkan balik, sume tu adalah keinginan...so better tangguh-tangguhkan dulu..
Ianya bukanlah satu keperluan...cewah...ko duk kat ofis leh lah ko berilmiah macam ni..
Cuba letak kt shopping complex...sawan jadinyer...hehehe

Hari ni jugak Rayyan turned 9 month...hoyeee....kejap jer rasanya...ape milestone rayyan setakat ni?heheheh..

  • gigi belum tumbuh lagi...
  • tak menunjukkan tanda2 nak merangkak pun...
  • dah boleh duduk tanpa sokongan (tapi sekali sekala tumbang jugak)
  • dah blh transfer dari duduk ke meniarap
  • bila letak berdiri dah leh tahan sampai 10sec without sokongan
  • mulut sangat bising...bertempik jer kerjanya....
  • suka tengok kartun, indahnya iman..iklan..if dengar iklan favourite cepat2 tuju arah tv...
  • lam walker dah terer sangat...jangan biarkan pintu toilet terbuka...kalau tak adelah penghuni kat dalam tu nak main air...
  • manja jugakkk...
  • sekarang dah minum FM...malam jer bf...
  • sume makanan dia tibai..suap je mesti tak reject...


 



Reezq lak hari ni turned 2 tahun dan 5 bulan...dia ni tak usah cakap lah...dah banyak akaiii...ade jer dia wat perangai untuk tarik perhatian kita...

  • still lagi pelat bila bercakap...sebutan K jadi T...
  • dah tau nak buat sound binatang...if kita sebut lembu dia tau lembu tu bunyi camne...
  • terer bab menghafal nama family members..ajak sekali dua jer terus ingat...
  • dah pandai layan upin ipin tru youtube...if kat umah nenek, bangun  tido jer terus ngadap pc....
  • dah tak tido ngan mama since adik rayyan dilahirkan....(tido ngan atok dan wan)
  • bila kita marah, dan2 dia akan mintak susu, air n etc...sebab dia nak tengok reaksi kita ni layan ke tak dia lepas kita marah dia...if kita layan, that mean kita ni macam dah maafkan dia...sebab mama lepas marah dia, mama tak akan layan dia...wat dono jer...hikhikhikhik...
  • still tak minum air masak...asyik minum ribena jer...
  • makan pulak, alhamdulillah...dia makan nasi...kuih...takdelah depend kat susu semata-mata...
  • bila tengok mama bersiap mesti nak ikut...tapi once mama ckp mama work, terus dia diam...heheheh...





Apa-apa pun perangai anak2 mama...korang tetap istimewa di hati mama...tiada galang gantinya...mama sedar kamu berdua hanyalah pinjaman untuk mama...dan mama bermohon kepada Allah agar pinjaman ini akan kekal sehingga mama menutup mata...mama marah bukannya tanda mama tak sayang...tapi mama nak didik anak-anak mama...supaya tak spoil...and mama akan sentiasa berusaha untuk jadi mama yang terbaik untuk korang...






p/s - tetiba jer jadi entry sayu dan pilu..mama rasa nak nangis...anak2 mama dah makin besar...hukhukhukhuk...

Tuesday, April 24, 2012

Selamat Hari Lahir, Ma Yang Tersayang.....

Syukur ke hadrat Ilahi....kerana Dia telah memberi kesihatan, kekuatan, kebahagiaan kepada ma saya yang tercinta...Puan Shamsiah Abdullah..Alhamdulillah...dalam usia beliau yang telah mencecah 51 tahun pada tahun ini, Allah mengurniakan kesihatan yang sangat baik untuk ma....

Belum terbalas rasanya jasa-jasa yang telah ma curahkan kepada saya...ma lah tempat saya mengadu, segala masalah hidup saya...walaupun telah bersuami dan mempunyai anak sendiri, tempat ma sangat istimewa di dalam hati saya...tiada galang gantinya...saya sangat bertuah mempunyai ma yang sangat memahami saya...bukan sekadar anak, tapi juga sebagai kawan rapat...yang pastinya sangat-sangat rapat...

Walaupun saya tidak lagi sebumbung dengan ma, tapi jiwa saya tetap bersama ma...mesti nak dengar suara ma walaupun sekejap....oh, betapa saya rindukan ma di saat ini....

Masih teringat-ingat semasa zaman persekolahan dulu...dalam hati saya sentiasa memberontak bila ma sentiasa menyuruh saya melakukan kerja rumah...membasuh, memasak, mengemas...terasa macam ma tidak sayangkan saya dengan menyuruh saya melakukan semua kerja-kerja itu...sekarang sedarlah saya bahawa semua itu adalah didikan ma untuk membentuk saya menjadi seorang isteri dan mama sekarang...kalau tidak, mesti saya terkial-kial untuk memasak buat santapan suami dan anak-anak bukan?hehehehe...

Tiada kata lagi yang dapat saya luahkan...tiada madah untuk saya pujanggakan untuk menyatakan betapa agungnya kasih sayang ma terhadap anak-anaknya...sanggup berkorban segala-galanya...terima kasih ma....








SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE 51
SEMOGA MA DIPANJANGKAN UMUR, DIMURAHKAN REZEKI
BAHAGIA SENTIASA BERSAMA ABAH YANG TERSAYANG




p/s - present tak beli lagi nih?ma nak ape?nanti kita kuar berdua shopping pe yang ma nak erk??oh yer, malam ni kita pergi makan ikan bakar dulu...heheheheh...

Monday, April 23, 2012

Kaedah Perancangan Keluarga, Yang Mana Satu yer???

Ehem..ehem...
Assalamualaikum semua...
Hikhikhik...

Ape gelak2?heheheh...
Malu sebenarnyer kalau nak bercerita pasal tajuk kat atas..
Tapi nak malu pe kan?benda umum j pun...kah kah kah...

Eh, sebelum ni saya tak pernah lagi amalkan pape kaedah perancangan keluarga yang macam makan pil ke...IUD ke...etc...just main rancang2 sendiri yang tiap2 bulan mesti berdebar menunggu kehadiran cik P...heheheh...tak ke cuak camtu kan?
Masa sebelum mengandungkan Rayyan macam tu lah..tapi Alhamdulillah...sempat lah Reezq umur 11 bulan..saya lekat lagi...sempatlah dia leh berjalan...

Tapi sekarang ni....saya dah nekad nak amalkan perancangan keluarga yang lebih efektif..tak nak main teka teki tiap2 bulan...bukannya tak nak anak..tapi saya rasa badan saya perlukan rehat dan saya perlu lebih fokus pada kedua-dua hero saya yang sedang membesar tu...

Ada jugak yang cakap...eh tak nak tunggu dapat heroin dulu ker?jawabnye, biarlah dulu...biar hero2 tu besar dah dapat jadi bodyguard yang berjaya dulu...bukannya kita tahu kan next baby kita akan dapat lelaki atau perempuan...hehehehe...

So, sekarang saya sedang mencuba pil Yasmin...dah lama dah nak ambik pil ni..tapi sebelum ni kan saya fully bf kan Rayyan...so kalau ambik pil Yasmin ni...pengeluaran susu akan berkurangan...so saya takut bekalan susu untuk Rayyan tak cukup...sekarang ni Rayyan dah minum FM...so legalah hati saya..dapatlah saya meneruskan niat untuk makan pil Yasmin...bukan tak nak ambik pil Norriday yang sesuai untuk ibu2 mengandung...tapi kesan pil tu nanti, saya takutlah tubuh saya naik bagai dipam-pam...dah ckup susah payah saya nak kembalikan badan ke bentuk asal...nak jadi besar balik?macam tak sanggup..nanti stress bertambah-tambah...

So, today adalah hari ketiga saya ambik pil Yasmin..so mmg takde rase pape perubahanlah...baru tiga hari jer pun...heheheheh...harap2 saya tak terlupa nak makan pil ni setiap malam...atau kena set alarm kat phone kah?hahahahah...

Mmm...sekian dan terima kasih....

Sunday, April 22, 2012

Aku Pun Dah Blurr Nak Letak Tajuk Ape Lagi....

Good morning semua...assalamualaikum....
Oh yer...firstly nak ucapkan takziah pada kawan sepejabat saya
Zulkarami di atas pemergian ibu tercinta pada 20hb lepas..
Saya tak sempat nak pergi melawat...
Sori yer mi...
Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Amin...

Mmm...hari Ahad adalah hari lemau...bos pulak takde..so PA dia bertambah lemau...
Motivasi kerja adalah menurun...harap meningkat kembali selepas maggi rebus masuk kat dalam perut nanti..
Dah janji ngan Cik Muniey nak kuar breakfast jap lagi...tak sabar weh..
Tetiba jer rasa nak makan meggi rebus..macam tak boleh buat kat rumah...poyo betul...

Mmmm..tak de apa yang nak dikongsi sangat...kita layan pic budak berdua ni j lah...


 Ni otw balik ke rumah wan dan atok..tapi pic ni minggu lepas punya weekend...blh camtu?hahahah....
 Budak kecik tu poyo...kalau nak letak dia lam car seat, boleh jer...tapi lepas tu mama takleh pandang belakang...dan takleh tegur dia...sebab lepas tu confirm melalak nak kuar dari carseat...huhhh....
 Bila dah kuar dari carseat ni lah aktiviti dia...kacau papa drive...sangat excited bila dapat pegang stereng kete sambil berdiri...aduyai....
tengok tu..muka bangga...geram tau...mama gigit pipi tu baru tau....

Thursday, April 19, 2012

Skodeng Orang Mandi...


Ehem..ehem...

Pernah intai orang mandi tak?eh, orang tua2 kata kalau kita intai orang mandi nanti mata kita tumbuh ketumbit...tapi saye tak pernah kena lak ketumbit nih..so ternyata saya tak pernah intai orang mandi...orang intai saya mandi adalah..oppssss!!!!!!!!

Rayyan sekarang dah pandai nak main2 air....bebaru ni kat rumah nenek, saya dan mak saya sedang masak kat dapur...rayyan kt dalam walker...tetiba jer dia hilang...rupa2nya dia dah menyelinap masuk bilik air...ngan walker2 sekali...nak main air rupanya...

Tu kejadian lepas lah...pic kat bawah ni kejadian latest...chu dia rendam terus dalam baldi ni hah..suka sangat lah dia...leh main air camtu..tapi rayyan  tak leh berdiri lagi, so kena pegang la dia...

 Pic is blurr...biasalah..kate from kamera phone...cubaan membeli kamera baru adalah masih gagal..tidak mendapat kelulusan...hisy...geram tau...

 Duk main tepuk2 air...sampai mama pun jadi mangsa...nak angkat dia marah..tak puas main air...abg tak nak lak join masa ni...tapi bagus jugak..if not, memang dengan mama sekali lah mandi jawabnyer...tak masak lah lunch that day..hikhikhik...

Cubaan nak pegang air yang kuar dari paip...eksperimen gak tuh...

Oh yer...sekarang ni rayyan is not anymore fully breastfeed...dia dah start minum FM...mmm...and saya dengan rasminya telah berhenti mengepam susu kat office...tapi time malam dia still breastfeed..jangan nak speku yang saya mengandung lagi yer..heheheh...daaa....

Wednesday, April 18, 2012

Wordless Wednesday ~ Ketiduran



Sekarang mama pun rasa nak pergi landing kat Nenek lah...huhuhuh...

Tuesday, April 17, 2012

Budak Rambut Pacak

Ini adalah anak teruna kedua saya...sedikit manja orangnya...pantang nampak mama mesti nak ngan mama...
Beza benor perangai ngan abang...
Adik suka makan...bagi lah ape pun..dia telan...nasi leh mkn cam tu jer..
Bubur tak suka makan...nak makanan pejal..
Tak nak yang lembik2...
Hero la tu kononnyer kan?
Sangat laju lam walker...pantang nampak pintu bilik air terbuka..laju je dia masuk...
Nak main air...
Sangat suka dengan air ni..
Nanti mama bawak pergi air terjun nak?heheheh


 Mama tak pandai nak buat rambut pacak2 ni..biasanya ni kerja mak sedara dia...tapi mama mencuba j lah...heheheh...nampak tak pacak tu?heheheheh...dah panjang dah rambut adik ni..nak kena caras balik nih...

 Pipi boolat....buat mama geram rasa nak gomoi je tau....
Mama, nak ikut..kalau wat muka cam ni..melting habis rasenyer...sayang rayyan sangat2...

Monday, April 16, 2012

Homemade Coleslaw


Masuk jer kerja terus feeling2 mcam blog masakan pulak yer..heheheh...
Saye tak reti masak....so kalu dapat resipi yang ringkas saye cube...eh, cam best pulak guna kata ganti diri saye...macam sopan...haktuihhhh...

Bebaru ni tgk kat blog Kak Filla pasal dia buat coleslaw nih...tetiba terliur weh..dah lah masa tu puasa...hari ni tak puasa...mcam tak ada tenaga...so lagi la bersemangat kan..balik kerja pergi cari bahan2 nyer..ape jer pun..mayonis untuk coleslaw..tapi takdelak mayonis tu..so tibai mayonis untuk salad..hentam sajelah...and the rest is kubis dan lobak...

Balik rumah, terus buat nih...and berbuka pose ngan nih...kenyang la jugak kan?memang sesuai untuk orang yang berdiet...minum soya/susu strawberry ngan coleslaw...nyum..nyum..



Ini lah rupa coleslaw saye...buat sikit jer pun..saye je yang makan...nak buat banyak2 takut tak jadi sebenarnya...so lepas ni kalau termengidam nak makan coleslaw tak perlu ke KFC dah..masuk dapur zap zup zap...siap!!!!!!tapi kena ada satu lagi bahan yang paling penting..bagi saya lah..iaitu RAJIN...betul tak kawan-kawan?heheheheh...


Sekian....


p/s : entry saya yang ni tak emo kan?mendapat suntikan semangatkah?i'm not sure yet...hikhikhik

Saturday, April 14, 2012

Rambling....

Dah masuk hari sabtu...awal pagi sabtu...tapi mata ini masih mau lena...
Walaupun hakikatnya otak mau berehat...
Penat dan lelah...
Setelah mengharungi 1 hari Jumaat...


Penat sangatkan diri ini..
Iyer kot..penat mental selayaknyer...
Aduh, tak selesa dan tak ingin dalam situasi begini..
Tapi Alhamdulillah...masih sedar diri..masih waras lagi...


Asyik emosi jer entry kebelakangan ni...
Ye la kan...jenis entry bergantung kepada mood penulisnya...
So sekarang mood penulis tidak berapa nak stabil...
Tapi nak ucapkan terima kasih kepada seseorang
Walaupun seseorang itu tidak mungkin membaca entry ini...
Terima kasih kerana menghilangkan rasa yang tidak enak itu...walaupun seketika..
Terasa macam tidak mahu saat itu berlalu...
Dan terima kasih di atas semua sokongan yang diberikan..
Jua di atas setiap perkhabaran...
Diri ini memang rapuh...
Tapi seakan menjadi kuat bila dapat meluangkan masa bersama seseorang itu..
kepada pembaca, usah disoalkan siapa seseorang itu..saya tidak akan menjawabnyer...kalau tanye tu memang tak reti base...heheheeh..


Uish...panas betul lah malam ni...duduk dah bawah kipas ni tapi still lagi berpeluh...rasa nak g mandi jer...
Eh, bila tak tido lagi masa ni mula la perut ni mintak diisi..
Makan last pun kul 6pm tadi...tapi ok la tu kan...kata diet..hahahha
Pose still ada 3 hari lagi untuk dilunaskan...hope by next week aku dapat beraya lah...
Hopefully....hahaahah..
Mmmm..dh lost idea...bengong betul...streamyx tetibe dc..
K lah..daaa....



Thursday, April 12, 2012

Masih Tidak Dapat Menghadam

Terkejut...
Speechless...
Tiada reaksi selanjutnya...
Hanya rasa melayang-layang...
Bingung...
Tiada air mata yang menitis..
Jauh lagi rasa bahagia yang menyelinap...
Semuanya kabur...
Tiada lagi jalan itu..
Jalan yang masih diharap-harapkan...
Adakah ini dinamakan kifarah?
Jika itu benar ya Allah..
Aku redha...


Tapi sesungguhnya jalan itu telah kabur..
Sekabur pandangan mata dan hati...
Semakin kecil dan mengecil..
Dapat disimpulkan bahawa


Hati ini telah mati.....

Tuesday, April 10, 2012

Sayu Hati...Sayu Sekali....

Bila cek jer folder gambar, mesti muka mamat ni berdua je yang ada...muka mama jarang yang amat...kalau ade pun, tak senonoh lah hai....so, mula lah nak update entry tergaru2 kepala...sangatlah mak mak ini blog kan?asyik tepek gambar anak jer...huhuhuh....

And kalau keluar ke mana2...aku mmg tak sempat nak snap lah...nak2 kuar ngan laki aku..segan nak ambik pic...nanti mula lah dia wat pandangan yang ntah apa2...so lepas tu niat aku nak snap mati kat situ jer.hahahahha...

 Ini budak kan...gigi tak tumbuh sebatang pun lagi...umur dah nak masuk 9 bulan...ayoo...gaya2 nak merangkak pun takde jugak...lebih suka terlentang and rileks jer..tapi jangan lah bagi nampak mama dia...mesti meraung nak mintak diangkat...tapi mama dia buat tak tahu jer...lepas tu dia senyap lah...heheheheh

 Bila tengok anak2 time tido macam ni..aku selalu rasa sayu hati...tak tahu nape...kalau ade siangnyer aku marah2...mesti aku nyesal tak sudah...tapi masa nak marah tak pulak kau ingat nak nyesal ke ape kan?bad mom...huhuhuh...adik rayyan tak kena marah lagi setakat ni...hehehehe...tapi dua orang ni dah pandai bergaduh dah..berebut mainan la..ape lah...mcm biasalah, abang yang menang lepas tu adik menangis kejap...nanti 2-2 dah besar sikit, dah panjang akal sikit, mama dia pengsan agaknye..

berbeza betul budak 2 orang ni..kadang2 tak caya...eh, betul ke 2 ketul ni lahir dari perut aku...betul...kadang pernah aku terpikir gitu...bajet muda remaja lagi lah katekan...reezq dah nak masuk 3 tahun...rayyan tiga bulan lagi turn 1yo...blh dah nak tambah lagi sorang nih..eh..hahahah..biarlah dulu...biar lah dulu..biarlah dulu...huhuhuhuhu....

pagi tadi kan, tersentuh hati sangat..mcm ni, abg reezq ni kan suka buat kat adik dia...dalam bilik tadi, adik duduk atas katil, kat tepi katil tapi tak lah tepi sangat...aku n laki aku pun ade lam bilik tu...lepas tu abang reezq masuk...aku tau dia mmg tak tahu pe yang dia buat tu salah...mungkin bagi dia benda tu bergurau...dia pun tarik tangan adik sampai adik terkedepan...and sikit lagi adik nak jatuh n if laki aku tak sempat nak pegang rayyan tadi, mmg rayyan jatuh tergolek lah...terus laki aku jentik tangan reezq...bukan lah isu jentik tu yang aku terasa...aku pun biasa jentik tangan dia...ye lah...nak ajar kan...tapi lepas dari papa dia jentik tu, dia terus monyok..tak nangis..pastu dia kuar bilik masuk bilik atuk dia...nak mengadu aku rasa...tapi aku cepat2 ambik dia n cakap...abg, meh mama dukung abang...dia punya happy aku nak dukung dia tu bukan main lagi...oh, tersentuh hati nurani mama tau..

Aku sedar aku tak banyak masa untuk anak2 aku...petang balik kerja aku sibuk hal dapur pulak..aku ada time ngan anak2 aku time aku mandikan dorang..pakaikan dorang baju...tu j lah kot..lepas tu aku bz dengan kerja lain..main2 pun camtu jer...mesti reezq terasa jugakkan?rayyan lain lah...dia breastfeed..nak tak nak mmg dia akan ada ngan aku...even sekejap2...siannya kat abang reezq...huhuhuh...sedih ni..nak nangis ni tau...huhuhu...

p/s - tak de pesanan...diri ini bukanlah terbaik....huhuhuh....

Monday, April 9, 2012

PeNaT

Fuhhh...ok, ni bukan entry merungut yer..ni entry melepaskan lelah jer...hikhikhik..

Lama tak up entry via BB ni..kadang tak smpat nk publish, mata dh pejam..kehidupan seharian mnyebabkan letih dan penat..sama la tu kan?heheheh...

Now, sedang bergolek2 ats katil wit Rayyan..abg Reezq kt luar landing ngn atok dan wan..kalau Reezq pun join bergolek atas katil ni, maka tak berehat mane lah mama...silap2 jadi rimau..hahaha..

Reezq...Reezq..mama tak tahu dah nak buat camne..makin kuat pulak dia membuli adik..pantang nmpak adik,tgn tu laju jer nk buat adik..adik duduk elok2 atas toto, dia pergi tunjal dahi adik smpai adik terlentang ke belakang..macam mane lah mama tak jadi rimau...bila adik baring2..dia pergi tampar2 perut adik..adik pulak, if tak sakit sgt dia tak nangis..tp kalau melampau sgt, dia akan nangis..aku igtkan bila dah lama makin ok..tp tak...aduh...

Hah, penat tak dgr bace aku bebel...kt luar tak dpt nk bebel, so aku bebel kt dalam ni j lah...lenguh tgn taip kt keypad kechik ni...

Baju dah penuh bakul tunggu nak lipat..aduh..tak dapek lah nk wt mlm ni..aku rase letih sgt..ptg td duk bersilat kt dapur...buat sup ayam j pun..hahhaha..niatnya untuk bukak puasa..sekali tak sempat dow..haahah..minum air ngn mkn coleslaw jer utk berbuka td..sedih...eh tp kenyang lah..siyesly...

Ngantuk dah ni...till then..bye...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011

Assalamualaikum...
Mesti ramai yang tengok ABPBH malam tadi kan?
Aku of course lah tak lepaskan peluang...
Tapi malam tadi tengok berseorangan jer..
MIL tido, husband main futsal...anak2 pun tido...
So, agak kureng kehangatannya di situ...
Dah lah malam tadi sejuk kan?

Ok back to the ABPBH?
Macam mane?puas hati tak?aku blh katekan setuju lah..keputusan macam fair and square..
Jom kita tengok balik sape pemenang2 nyer...


Dato' Siti Nurhaliza
Pemenang bagi Anugerah Seri Perak
~ tak perlu dipertikaikan lagi lah dia ni kan?memang layak pun..tapi nampak macam Siti tak nak masuk kategori ni..tapi demi menghormati majlis, dia masuk jugak..bagus2..kalau tak mesti ada yang kate kerek lah minah ni..heheheh...

Johan Arif As'ari
Pemenang bagi Artis Baru Lelaki Popular
~ sangat sporting masa Mas Idayu ajak menari..hehehe..tapi mata tak lepas tengok kat Nabila Huda...and paling sweet tak lupa mention nama Nabila masa ambik trofi...heroin hati saya...kelas gitu...

 Tasha Shila
Pemenang bagi Artis Baru Wanita Popular
~ agak terkejut sebab dia yang menang...aku bajet ixara aishah atau neelofa...tapi dah rezeki dia kan?lakonan dia pun not bad wut?nak2 kalau watak antagonis...

 Johan Raja Lawak
Pemenang bagi Artis Komedi Lelaki Popular
~ masa ni dah bajet dah, kalau tak zizan, mesti dapat kat johan...dah tu plak masa tu zizan dah menang 1 kategori...so adil lah kan..if not kecik hati johan..pandai pengundi kita nih...heheheheh

  Didie Alias
Pemenang bagi Artis Komedi Wanita Popular
~ tak ade muka baru pun dalam kategori ni...sume yang lama2 jer...tapi sesuai lah dapat kat didie kan?berbaloi hasil kerja keras dia sebelum ni...pakai pakaian yang entah ape2...teringat zizan ckp semalam, lor..ingatkan kanopi...kah kah kah kah...

  Tiga Suara
Pemenang bagi Artis Duo/Berkumpulan Popular
~ yang ni pun seperti yang diduga...dorang best...tapi kalau ning leh hadir lagi best...

  Aaron Aziz
Pemenang bagi Pelakon Filem Lelaki Popular
~ lu memang terbaik...hensem pulak tuh...hikhikhikhik....

  Maya Karin
Pemenang bagi Pelakon Filem Wanita Popular
~ bila haris dah menang, lojiklah izzah pun menang kan?baru lah ngam ho kata orang..aku setuju...aku setuju..lagi pun calon lain tak berapa nak gempak sangat...takkan lisa lak nak menang..kah kah kah kah...katenye undian dari peminat kan?

Fizz Fairuz
Pemenang bagi Pelakon TV Lelaki Popular
~ memang nampak lah muka dia ni terkejut giler masa diumumkan dia menang...mesti dia bajet abang aaron yang menang tu..sebab tu dia tak sangka...sampai takleh nak cakap...jalan nak ke stage pun lemah longlai jer...nasib baik tak pitam kat situ...

 Fasha Sandha
Pemenang bagi Pelakon TV Wanita Popular
~ Fasha pun terkejut masa diumumkan sebagai pemenang...mungkin dia ingat ramai yang tak suka kat dia kot...ye lah, berkenaa peribadi dia...tapi baguslah Shamsul Yusoff, puji Fasha open camtu...heheheheh...

 Zizan Razak
Pemenang bagi Pengacara TV Lelaki Popular
~ ingatkan pak nil yang menang lagi...tapi rezeki berpihak pada zizan...tapi zizan pun layak..ni mungkin lepas zizan jadi pengacara melodi kan?siap pak nil berlari ke pentas..aku ingatkan zizan yang suruh pak nil ambik bagi pihak dia..kah kah kah..rupa2nya paknil nak sampaikan trofi tu...aku rasa pak nil bangga sebab dah ada pengganti dia...bukannya pak nil nak cover malu sebab dia kalah..pak nil dah banyak kali dah menang kategori ni...

 Farah Fauzana
Pemenang bagi Pengacara TV Wanita Popular & Penyampai Radio Wanita Popular
~ farah deserved this...tapi mcm boring sebab asyik dia jer yang menang...hahahahha...tapi i love farah fauzana....ngeeee...

 Faizal Ismail
Pemenang bagi Penyampai Radio Lelaki Popular
~ abang botak ni memang best...takde tandingan lagi rasanya....

 
 Hafiz
Pemenang bagi Penyanyi Lelaki Popular
~ suke tengok persembahan hafiz ngan adira malam tadi...so sweet....lg sweet kalau diorang tengah bercinta kan?tapi dah putus dah kan?huhuhuhuhu

Yuna
Pemenang bagi Penyanyi Wanita Popular
~ ala...yuna tak datang...tak best lah...huhuhuhu....

Corat-coret :
  1. Persembahan Siti Nurhaliza tak sempat nak tengok...pergi buat ape ntah kat dapur..tgk status kat FB, ade yang kate, aik, mane tudung tok ti?hehehe..so aku tak tgk lagi...tak leh nak komen..kah kah kah kah....
  2. Persembahan last pun tak tengok...ape lah aku nih...sebab duk kelentung kelentang kat dapur tengah2 malam...husband request maggie...so lets bedal maggie tengah2 malam...
  3. Dah tu jer...segala kesalahan haraplah dimaafkan...
  4. Sumber pic : google

Sunday, April 8, 2012

Padan Muka Aku....

Dah tak pepasal hari ni datang kerja log in jer dah 8.02 am...
Sakit ati i tau..patutnyer sempat....tapi tertinggal kad akses nak masuk ke ofis lak...
Bukan main lagi aku cepat2 masuk lif, marah lif lagi sebab lembap...
Nak bukak pintu ofis cam biasa tak dapek...aduyai....
Sempat lagi selongkar handbag nak ambik kunci..kah kah kah...
Suddenly teringat Khamis lepas orang dah edarkan kad akses...
Kad tu pulak baik punye aku gantung kat cermin pandang belakang lam kete..
So, dah lambat...kiranya aku lampirkan entry ni lah kan untuk sebab aku lewat hari ni..


Mmmm...hari pertama kerja pun dah spoil dah...mencik tau...
Dah lah cuaca pun mendung jer...mendung lah mood aku nak kerja hari ni..
Mata tetiba rasa senak pulak...macam2...
Adakah ini dinamakan sindrom Sunday Blues?
Tak suka..tak suka...huhuhuh...


Hari ni aku pose....so kalu lepas pose aku hari ni...still ada 5 hari lagi..
Waa...tak sabar ok nak perabiskan ganti pose nih...
Kalau boleh nak pose direct minggu ni..kalau laratlah...
Tapi pepagi hari ni aku dah rasa lain macam...
Oh irina, jgn diturutkan sangat nafsu tu..
Ok, saya yang menurut perintah....


Hari Rabu ni cuti...yahooo...
Tapi lagi best kalau hari Khamis pun mencutikan diri..
Barulah leh direct 4 hari...tapi cuti lama2 pun watpe kan?
Bukannya nak g jalan2 ke mane pun..habis2 memerap kat umah jer..
So boring...


Arggghhh...no idea lor...
Till then, bye....

Friday, April 6, 2012

Santai Jumaat

Hari Jumaat sangat heaven kan?tak payah nak kelam kelibut bangun nak gi kerja...hehhehe..
pagi ni, celik mata, rayyan dah takde kat sebelah..confirm2 lah sudah diambik oleh nenek dia..
Malam tadi sampai umah nenek, sorang pun takde kat umah...nenek dan aki pergi meeting..meeting sokmo.. chu lak pergi rumah kawan dia..takut sensorang kat rumah katanya..mama pun pentakut nak masuk rumah..so tunggu chu balik dulu lah..so melepak 3 beranak lam kete..hahahha...

Tak best lah keyboard kat umah nenek nih...rasa kekok jer menaip...eh, aku kan kalau menaip tru laptop lagi lah rasa macam orang cacat..hahaha...mungkin sebab tak biasa kot..sepanjang hidup aku nih tak pernah lagi aku purchase laptop...rasa macam tak perlu kot..masa belajar dulu aku pakai pc tu jer...masuk kerja dah ada pc n internet kat office..sekarang pulak, dah ada BB...so tak ada keperluan untuk beli laptop...

Pagi ni hujan...lebat jugak...syok jer cuaca sejuk camni...breakfast lak ngan jemput-jemput bilis...syokkk...makan kat depan tv...mandi pun tak lagi..kata hujan...hahahhaah...eh, tengok tak slot SERAM kat TV3 malam tadi...aku tak boleh lah kalau citer hantu based on pocong nih...aku rasa hantu yang paling aku takut ialah hantu pocong...hahahah...bodoh lah citer tu...memang tak sanggup aku nak tengok..adik aku lah tu beria nak tengok...pahtu dua2 tutup muka...kah kah kha kah...rayyan gak rileks jer..namanya budak kan..tak tahu pape... hikhikhikhikhik....

Tengahari ni nenek nak masak ikan singgang...best2...kalau ade tempoyak best nih...plus lak ngan budu...lepas tu bersin tak henti2 lepas makan...hahahha....hari ni nak buat apa yer...boring jer rasa...petang ni nenek nak meeting lagi...ala..boring tau...asyik meeting jer nenek ni...kita nak g mane ye abang n adik?kalau cuaca elok nak bawak dorang kuar lah...

p/s : meluangkan masa dengan anak-anak adalah sangat heaven ok? setelah 5 hari bekerja..