? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, September 13, 2009

Dah Kuar Wad Dah...heheheh...

Salam Sume...cewah...ceria jer bunyinyer...eheheh...
Mestila ceria sebab dah dapat kuar wad..kan?kan?kan??
Firstly nak ucap mekasih la kat sume yang bagi comment kat post saya yang lepas...
Terharu sangat..ramai yang take care kat kiter erk???hehehe...time kasih sume...
Nak ucap time kasih gak kat Kak Ckin yang sudi gak lawat kita kat wad..heheh..
Malu rasanya...ye la, sakitnyer tak seberapa...hehehe...
-
-
Ok...ni saya nak citer kronologi masa kat spital erk????
-
8 September 2009
1) Bertolak dari rumah ke hospital lebih kurang jam 4 petang gitu..(masa otw ke spital sayu giler, duk bergenang air mata sensorang)..hahaha...macam orang nak hantar pergi jalankan hukuman mati..hahhah
2) Sampai hospital, terus pergi ke bahagian kecemasan (padahal tak cemas pun)...
3) Pergi kat kaunter saringan, pegawai yang bertugas suruh pergi terus ke bahagian wad bersalin..(wah, dah cuak dah masa ni)
4) Naik tingkat 2, terus daftar masuk wad...cek itu, cek ini, isi borang tu, isi borang ni..sangat la mengambil masa...kena ambil darah lagi..encek hubby kena tunggu kat luar masa ni...
5) Tak boleh masuk wad kelas 2 sebab dah penuh,kena cek in kat kelas 3 dulu...terpaksa la redha..ya ampun, sangat la berhimpit ok...setel sume lam kul 6 lebih..dah dekat ngan waktu berbuka, mintak hubby tapaukan makanan berbuka...(sayunyer bila fikirkan kena berbuka kat spital...huhu)
6) Bila sume dah balik, termenung sengsorang...dah start bosan...tengok kiri, makcik..tengok kanan makcik..huhuh...
7)Lepas berbuka, mandi n sembahyang..lepas tu nurse panggil suh masuk bilik scan..doc scan..bagitau kes saya ni bukan kes uri kat bawah pun...elok jer uri saya kat atas...lepas tu saya tanya la doc tu, so pe masalah kandungan saya sebenarnya nih???doc tu leh cakap dia tak tahu..hampeh betul jawapannya...
8) Lepas sesi scan, kena cucuk kat bontot ubat untuk matangkan paru-paru anak..adui..sakitnyer memang tak tahan..masa jarum tu masuk tak la sakit sangat, masa ubat tu ditekan masuk, rasa nak meraung jer..huhuh...lepas tu nurse bagitau saya dah leh pindah ke wad kelas 2...lega rasanya....
-
-
9 September 2009
1) Macam biasa la, sahur sengsorang kat katil...dah tum takkan nak ajak orang lain lak kan????nasib baik dah suh hubby tapaukan burger...nak nangis lagi..tetiba rindu kat hubby...huhu...
2) Pagi tu, ada kuar darah sikit...tapi brownish jer...pakar datang cek...dia suh ambik darah lagi..sebab nak tahu punca pendarahan saya...habislah darah saya...dah la puasa...
3) Petang tu, ada doc datang wat pemeriksaan, doc tu bagitau memang kes saya ni bukan kes uri kat bawah, tapi kes uri saya tak berapa nak melekat kat dinding rahim..macam longgar la kiranya...so thats why la jadi berdarah...huhuhu...so, pe jalan penyelesaiannya??ada ubat ker???doc cakap takde, cuma macam biasa la, saya tak leh lasak2...adui...bab lasak2 ni la yang saya tak reti...saya dah tak tahu nak macam buat macam mana lagi...saya dak tak basuh baju, saya dah tak menyapu...takkan lipat baju pun leh dikategorikan sebagai aktiviti lasak gak???saya dah jalan pelan-pelan...macam orang dalam pantang lagaknya...macam mana lagi saya nak buat yer???doc tu cakap, lepas ni if bleeding lagi, saya akan kena admit lagi dan begitulah seterusnya sampai la saya dah sampai masa nak melahirkan...mati la macam tu...dah la kes bleeding saya ni on and off....sekejap ada sekejap tak ada...
-
-
10 September 2009
1) Pada hari ni, darah dah tak kuar dah...doc cakap, if sampai petang pun dah takde darah, saya leh discharge...wah, seronok tak terkata...tak sabar nak balik rumah....hehehe...
2) So, petang tu, call hubby suh datang cepat, proses hal discharge lak...lam kul 6, balik umah ma kat chendering...cek kat buku mengandung, rupa2nya takde mc pun yang doc bagi..mc dikira dari tarikh saya masuk wad...hampeh tul..so, disebabkan itu lah, saya telah tercongok kat ofis pagi ni..huhuh...kedekut tul la doc tu...huhuhu...
3) So, kesimpulannya, saya kena sentiasa berhati-hati...doc bimbang if uri saya tu tertanggal terus dari dinding uterus, dan boleh menyebabkan oksigen tak sampai pada baby saya...ya allah, jauhkanlah semua itu...tak sanggup untuk saya bayangkan...huhuh....
-
-
-
Hari Jumaat hanya lepak kat umah jer...encek hubby takde...hari Khamis malam tu dia dah membawa dirinya ke Kuantan untuk shopping mopping...jelesnya saya...huhuhu...kalau tak fikirkan keadaan saya, rasa jer nak lompat ikut sekali..hehhee...so, kirim j la kat hubby...
-
Hari Sabtu lak, saya telah berjaya menjalankan satu projek yang telah lama dipendam...heheh...iaitu projek merebondingkan rambutku yang menggerbang ini...sakit mata tengok rambut yang menggerbang macam langsuir, nak2 lepas mandi, masa nak tunggu rambut kering tu...sakit hati menengoknyer...naik kematu bontot tunggu nak siapkan rebonding tu...dah la orang ramai kat salon tu...tapi aku tetap gak gigih menunggu sebab aku suka hasil cina tu..heheh...
-
-
p/s-so, sekian sahaja dulu laporan saya yang panjang lebar nih...di harap tuan puan membaca dengan jiwa yang tenang...kalau rasa berserabut tu siler jangan baca yer...hehehe...

5 comments:

lady elle said...

doc pesan jgn buas, jgn gi lompat2 ats katil plok yer~~ hehe.. mu gane? sehat x? jage molek bby mu tuh yer, x lmae doh tu.. x sbr aku nk g tgk ank angkat aku tuh.. hehehe.. take care na..

juliana said...

ina ni jenis fragile...mmg kena berhati-hati..mmg takleh lasak langsung...banyakkan rehat..jaga diri baik2 k..

Darwisy said...

weh..bukan ke kalu tak silap r...if pregnant tak muleh rebonding..ubat rebond takut jejas baby..ni kedai chinese yang mamaepi cakap..mase pregnant dia nak gi rebond tapi chinese tu tak kasi..

Hehhe taktaulaaa..
Oh yer..ape kate untie minum milo anda sehat dan kuat..
mesti boleh kuatkan auntie ngam beby..heheh

cahaya said...

ha..jaga kandungan baik2 tau...jangan ganas2 sgt...(^^,)

AIFAIS said...

irina, selepas nie jgn lasak2. rs2nye drive kereta pun xleh.angkat bakul yang penuh baju lagi ah. jaga kandungan yek. ummi aiman sentiasa mendoakan keselamatan n kesihatan irina.