? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, September 14, 2009

Bercakap Pasal Masak Di Bulan Puasa...

Tengok blog orang lain..sume blh dikatakan ada entry masak2..jeles saya tau..
Setakat ni saya tak post pape pun lagi entry masak2 or makan2 kat blog ni sepanjang bulan pose ni..dah nak habis ramadhan pun...
Dan setakat ni juga, baru je sekali saya berbuka kat luar...tak termasuk berbuka puasa sorang-sorang kat spital selama dua hari...heheh...
Yang selebihnya, memang berbuka puasa kat umah j la..kesian kat saya kan??
Hubby gak yang best, selalu jer berbuka kat luar..ni yang jeles ni...tak aci...
Petang semalam, saya berbuka puasa bertiga jer...ngan PIL...cik mimi n hubby berbuka kat luar..huhuhu...sedih jer rasa...
Sepanjang bulan puasa ni jugak, saya jarang memasak...masak la jugak, tapi tolong2 gitu je la...goreng sayur...so takde lagi la full yang saya masak...that's y la tiada pic2 makanan yang saya masak...takkan setakat goreng sayur pun nak paste lam blog..hehehe...malu lak rasanya...
Bila balik kat umah ma saya kat Chendering lagi la saya naik lemak...tak buat kerja sangat...asyik tercongok kat depan tv...bila masa lagi nak bermanja kan???lagipun abah saya tak bagi sangat saya buat kerja due to keadaan saya sekarang ni...hehehe...
So, pe lagi, bermalas-malasan la saya...hehehe...sampaikan air hubby pun, ma yang tolong buatkan..jahatkan saya???hhehehe...
-
-
Tahun ni, raya pertama sekali lagi kat umah hubby...tak nak mengalah dia ni...hhuhuh...tapi takpe, tengahari leh la balik Chendering...abang long pun raya pertama kat umah mak mertua dia..so, sunyi la sikit suasana umah kat Chendering di pagi raya nanti..sabar erk ma, kejap jer sunyinya tu...heheheh...nanti anak-anak mu akan kembali...
-
-
Hari ni rasa lemah jer...sebab lepas sahur tadi saya muntah...so, sume makanan dah kuar...lapornyer rasa...huhuh..lambatnyer bos pergi miting, tak sabar nak membawa diri ke dalam surau...nak rehat2....huhuh..sian kat bos leh PA yang pemalas macam ni..hehehe...

1 comments:

MarkDriver~~~~ said...

berputih mata la ma abah abg mie saimah n saya.. berlima sahaja.. Mesti banyak kene wat kerja nanti nie.. hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa