? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, July 12, 2009

Nak Buat Tag Tentang [Pasangan Saya]




1. Tempat pertemuan anda dan suami untuk pertama kalinya

Mmm...bila first time jumpe erk???seingat aku tahun 2005..akhir tahun da...masa tu aku wat praktikal kat Fakulti Sains dan Teknologi, Kustem (sekarang ni UMT)...masa tu aku tak tahu pun hubby asyik usha aku jer...al maklum ler kite ni dak praktikal jer...masa praktikal dulu aku jarang ada kat ofis..aku asyik kat lab jer..leh chatting..hehe..so ada la beberapa kali hubby datang ofis aku..tapi tak jumpa...dan ktorang betul2 jumpa kat gerai tepi pantai teluk ketapang..wah, kiranya first date la tu..heheh...



2. Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan...

Mmm..macam mana perangai hubby dulu erk???sama je kot ngan sekarang...nak kata pemalu tu tak jugak..tapi hubby ni berani la..dia gentle jer ambik aku kat umah..kiranya mintak restu dari mak apak aku dulu la...masa tu aku mula respek dia...dalam hati, berani gak mamat ni erk???heheh...satu lagi perasan yang hubby ni cukup hormat kat orang tua...heheh...(kembang la empunya diri nih kalu dia baca)...



3. Tempat 'dating' di mana dia meluahkan perasaan pada anda...

Mmm..ada acara rasmi ke erk tentang meluahkan perasaan ni???ntahla..ia terjadi begitu sahaja tanpa disedari bila..heheh...barulah real gitu...heheheh...



4. Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?

Start kenal tahun 2005...tunang tahun 2007 dan kahwin tahun 2008....berapa jangka masa dia tu erk???korang kira la sendiri...hehehe...


5. Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Dah setahun lebih dah...alhamdulillah...semoga perkahwinan ktorang kekal sepanjang hayat....


6. Kejutan yg pernah dia buat pada anda...

Rasanya yang paling berkesan kat hati aku nih masa time baru2 kenal dulu la...dia call nak ajak lunch..masa tu hari kerja..aku on j la...dia ambik kat ofis...rupa2nya dia bawak aku balik umah dia...lunch sekali ngan parents dia...wah...rasa tak tertelan nasi yang aku makan tu...ntah rasa pe dah nasi tu...tu la first time jumpa parents dia...control giler...ye la...tak terduga kan...kalu dah rancang tu leh gak plan..nak sembang pe...nak buat pe...masa tu geram jerk kat hubby sebab dia wat mengejut camtu...tapi sweet moment la..hehehe...takkan ku lupakan....



7. Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga...

Memandangkan usia perkahwinan kami ni masih lagi muda, maka banyak la perancangannyer..heheh..nak umah sendiri...nak anak...nak mantapkan kewangan...dan macam-macam lagi...hehehe..


8. Bagaimana dia melayani karenah anak2?

Disebabkan tak ada anak2 lagi...aku perhati cara dia layan anak sedara dia j la...so far nampak hubby ok jer...suka kat budak2...nak pegang baby pun tak kekok sangat...even dia takde pengalaman jaga adik-adik dia sebelum ni...tapi kalu nak tahu yang betul, kena tunggu baby dia kuar dulu la...baru la kita leh test camne kan???leh ke pakaikan lampin baby...leh ke wat susu baby???hehehe...



9. Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...

Alhamdulillah...sangat la baik...saling hormat menghormati...semoga hubungan baik ini sentiasa berkekalan..aminn...



So, nak suh sape pulak buat ni???ha, macam biasala, sape yang baca dia kena wat la...kalau dah buat tapi rasa rajin nak buat lagi...buat la..hehhe...

3 comments:

Darwisy said...

bace tapi malu nak wat..kang I ni malu2 n sopan santung dijaga..berhati mulia sentiasa tidak kira apa bangsa..iri hati mesti dijauhi, hidup kita dimulia..hahaha..yer sila nyanyi..

IrinaSairah said...

Ala...malu2 pulak dia...buatla..buatla..nak tahu gak...

redspider crystal said...

gambar atas skali tu...so...sweetttt...