? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, July 9, 2009

Nak Bayar Hutang Tag Anak Burhan...

Dah lama dah tag ni tertangguh...hehehe...gigih aku ambik gambar malam tadi...ngan kamera telefon pun jadi la...dig camera aku kat umah mak aku...adik aku pinjam...tak ambik2 lagi...rindunyer kat kamera aku tu...ok..sambung citer yer...aku senaraikan pe yang aku guna jer sekarang...kalu nak kumpul sume harta aku tuh...alamaknya sampai petang la aku buat entry ni jer..hehehe...


untuk rambut, aku guna Herbal Essences (Colour Me Shiny)..ok ler pakai ni..wangi n rambut pun jadi lembut jer..sebelum ni aku pakai Clear (Namaku Nicole..hahah)..tapi bila start mengandung aku tersuka bau ni laks...murah pun murah...
Untuk shower lak aku guna Dettol..yang original ok..yang bau lain aku tak suka...yang ni aku kerap pakai masa aku alahan baru2 ni...aku takleh bau wangi2 sangat..so aku beli dettol ni...sila maklum, bukan Dettol yang dalam botol jernih tu okeh..termasuk la gambar dia..yang tu aku wat lap jamban jer..hahahha...
Sebelum mengandung dulu, guna yang ni...tapi bila dah start morning sickness, dah takleh nak guna..suh hubby jer yang guna..tapi sekarang dah boleh guna...best bau Tracia ni..beli yang Lightning punyer..motif nak kulit putih gebu...tipu jer sume tu..dah kalau berkarat..kat situ la jugak..hahahah...
Okey, untuk pencuci muka, baru jer beli nih...kawan aku syorkan Clinelle since muka ni telah tumbuh jerawat dengan pesatnya...dia kata elok..so aku beli la pencuci muka dulu..yang lain tak beli lagi memandangkan masih banyak lagi...nanti tak terguna ok...
Untuk kulit yang halus mulus dan tulus, silerla rajin untuk menyapun losen ok...aku ni pun bukannyer rajin sangat...tengok mood jer...ni pun dah lebih setengah tahun beli...tak habis2..masih berat lagi...dulu beli yang St. Ives jugak tapi jenis lain...kali ni nak try yang Collagen Elastin lak...wah..tak kedut la kulit aku...jangan jeles yer anak burhan..hehehe...best gak losen ni...wangi...tak melekit sangat....
untuk memastikan badan kita tidak berbau, sila la pakai deodoran ok..aku pakai Butterfly dari Avon jer...wangi...tak payah pakai perfume pun takpe...hehehe...aku ni tak memilih sangat bab deodoran ni...Rexona pun aku tibai, Nivea pun aku tibai...tapi bila start alahan mengandung, butterfly ni jer yang aku leh gi...yang lain sumenya tengik kat hidung aku...
Untuk krim malam pulak, aku pakai L'oreal White Perfect Night...yang ni pun dah lama beli...tapi tak gak habis2...boring dah aku nak menepeknya tiap2 malam...tapi kalu letak atas jerawat ok la..mula2 rasa pedih...esok, confirm akan berkurangan la bengkak jerawat tu..n jerawat pun cepat jer kering...nanti bila dah habis aku nak beli yang Clinelle lak...dah lama rasanya aku gunakan rangkaian L'oreal ni..mungkin muka aku dah imune dah ngan produk ni sebab tu dah takde kesan lagi kot sehingga kulit muka aku telah menunjukkan protesnya dengan mengeluarkan jerawat...huhuhu...
Ni satu lagi kes nak perabiskan stok...krim siang...aku tak pakai toner sekarang ni...malas..terus aku gunakan pelembab...guna produk L'oreal gak...bila nak habis aku tak tahu...
Lepas jer aku letak pelembab tu, kegemaran aku sekarang ni..terus letak bedak debu nih kat muka...konon2 gantikan loose powder la...hahaha...giler nak jimat duit..best tau bedak ni...bau buah anggur..ahaha...masa nak tdo malam2 pun aku pakai gak...

lepas pakai bedak debu tu, baru la aku tepekkan muka aku ngan compact powder ni...

n lastly lipgloss....aku tak pakai lipstik sekarang ni...malas ok..hanya calitkan lipgloss ajo...
eh, ingatkan dah last dah...ada satu lagi...lepas dah siap sume..semburlah sikit perfume...sekarang aku guna Hugo Boss...ni hadiah masa kawen ni...tak habis2 lagi aku guna...stok untuk diperabis gak ni..ada 2,3 botol lagi lam almari yang lum diclearkan lagi...aku nak beli yang lain lak....huhuh...
-

Sekian laporan aku untuk anak burhan...harap beliau berpuas hati...hhehehe....
So, sape yang baca entry ni, kalo korang tak buat lagi, korang wajib buat ok????leh la kita share2...


5 comments:

juliana said...

alang2 dah baca entry ni kena buat la kan..hehe...tp sblm tu nak tau la tag ni sebenarnya tentang aper ye? ttg barangan aper yg digunakan seharian ker?

IrinaSairah said...

iyer...barangan yang digunakan sehari-hari...lupa lak nak letak tajuk..hehehe...

Lazyf... said...

syampu Clairol mmg best gilerrrr!!!bau dier cam harum n fresh sajork!!!

StingRay said...
This comment has been removed by the author.
duOne_sTarz said...

perfume anda same bentuk botol ngan aku. hee.. Myb yang ko punya perempuan kot. aku punya warna hitam..best