? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, July 28, 2009

Kisah ISAC Exam...

Kejadian pada : 23 Julai 2009

Ok, baru ada mood & idea untuk mengepost...heheh..
Nak citer pasal exam ISAC bebaru ni...seawal 7.00 pagi kitorang dah bertolak dari UMT ke INTAN, Kemaman..kena bertolak awal, sebab jarak UMT ke INTAN ni lebih kurang 3 jam gak..exam start jam 10.00 am..mati ler..nak ambik exam satu jam cuma...tapi perjalanan dah makan separuh hari...
Dengan berbekalkan karipap satu hinggit dan juga bekalan roti dan air milo hasil tajaan anak burhan, maka bertolak la kami satu van ke sana...sampai sana almost 10.00 am..berdebar gak takut terlewat...at last kul 11.35 am baru start exam...kena menunggu lak kat luar makmal tuh..dengan perut yang lapar lagi..
Exam berjalan dengan lancar...tapi agak bising dalam makmal tu dengan pertanyaan by pertanyaan..soalan objektif agak susah la...ntah pape jer soklan yang ditanya..sempat gak bincang ngan mama darwisy..hehehe...

ni dah lepas exam dah..posing dulu sebelum kuar makmal...mama darwisy nampak mok la dalam gambar ni..hakikatnya slim giler..huhuhu....
bukti aku ambik exam...pc ni la aku guner...mintak2 ler lulus...

Lepas jer habis exam terus bergerak....bergerak ke mana???JOM KITER KE MESRE MALL!!!
hahahah...tu la destinasi ktorang seterusnya...aku tak pernah singgah ke mesra mall ni...lalu jer...so pergi isi perut kat mesra mall..ok la tempatnya tapi takde la besar sangat...kedai pun tak banyak...tapi ada big apple kat sana..aku rembat sekotak/12pcs...teringin sangat nak makan..hehehe...

mama darwisy sedang mengetest kameranyer...

hasil kelaparan...satu nasi ayam ngan teh o limau...nyum..nyum...

ni lak hasil rembatan aku..heheh..ada body shop kat dalam mesra mall tu..niatnyer nak masuk tengok2 jer..dah terikat lak ngan benda alah ni...so terbang duit aku...tak pikir banyak..mentang2 la gaji baru masuk hari tu..hehehe...
sampai umah lebih kurang kul 4.00pm..so tired...
n natijahnyer...aku telah mendapat mc pada hari ahad...sebabnyer...aku ter'bleeding' sikit pada pagi jumaat...
huhuhu..berdebar giler aku masa tu...nasib baik dah stop bleeding...sumpah, aku taknak long travel lagi...ni pun sebab terpaksa..untuk exam kan..nanti aku lambat nak confirm lak...huhu..so keputusan telah dibuat...aku terpaksa cancelkan rancangan aku untuk hadir kursus birotatanegara yang dijadualkan pada 12-16 Ogos nanti...(time kasih kat Kak Aida di atas kerjasama anda..)hehehe...
Oh yer...lupa nak info kat korang sume...pada Ahad tu jugak, 25 Julai 2009, mak sedara aku (Che De) telah kembali ke rahmatullah...almost 3 minggu jugak dia terlantar sakit...diserang strok...ngan sakit jantung lagi...semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.. Amiinn...


8 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

ooo...baru amik yer exam ISAC tu..
he he he he..gud luck..
insya allah lulus tu nanti
lagipun soalan x susah mana kan...
ptk lagi ler susah..hu hu hu

erm...take care tau
ngandung2 jgn jejalan jauh2 sgt....jgn penat2 sangat...

re : yeee....hidup PA kan...ngeh ngeh ngeh

Sutera Batik said...

Aku yg duk kt blakang ni pun risau tgk mu kat depan... Van melompat mcm kuda..
Nyway thanks bg pinjam tipon ritu.. Ehehe

Darwisy said...

Hahhaa..jgn lupe..tiap kali rase mcm van nak melambung jer..aku mesti kate..Na..akat perot!..hahhahaha..

satu pjalanan yg bagos dan mengebestkan...

Hopefully..baby okey..dudok elok2 yer beby..tnggu smilan bulan baru buka tinkap ekkk!! hehehhehee

IrinaSairah said...

huhu..tu la..melambung-lambung aku di dalam van tersebut..hahah...

redspider crystal said...

pray for your pass on this exam..

Anak Burhan said...

al-fatihah pada yg telah pergi dahulu..

kita cuma menunggu giliran kita.

tahniah isac dah lulus!!!!!

Anonymous said...

salam, ada tak contoh soalan exam tu...
tq

Anonymous said...

mcm knal je husband ni..hahaha