? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, March 3, 2009

A.K.U.M.A.S.I.H.T.A.K.K.U.A.T.

Masa aku balik umah mak aku kat Chendering weekend lepas, di pagi yang hening lagi sunyi..(sunyi ke???bangun pun matahari dah lama kuar!!!)hehehe....

Abah : Irah, abah nak wat cukur kepala Marissa 9hb ni..(masa tu kebetulan hubby kuar bilik)...nak wat sekali tak untuk Qaireen???
Aku : (Kebingungan, speechless)
Hubby : Mmm...ok jer...tak kisah...brp RM sekor kambing...
Abah : Dalam RM 400 atau RM 500 gitu la...
Hubby : Ok la...tak kisah..mana2 jer...
Aku : ????????

Actually aku sangat la berberat hati untuk join majlis tu...tak tahu la...rasa berat sangat...memang la bagus buat majlis aqiqah tu...tapi...korang pun faham perasaan aku kan???aku rasa tak sanggup nak menghadapi majlis tersebut...
Iyer la...majlis aqiqah ni mesti la ada adegan potong rambut baby...jemputan yang datang pun mesti nak tengok baby, kan???aku???celah mana baby aku nak dukung...hubby nak kendong baby sape masa orang lain nak potong rambut tu???maksud aku bukanla nak boikot majlis tu...aku leh je involve..tapi taknak la distatekan sekali yang majlis tu untuk arwah Qaireen gak..seperti biasa...AKU TAK NAK ORANG RASA SIMPATI TENGOK AKU...AKU TAK NAK ORANG RASA KESIAN TENGOK AKU...itu yang aku tak nak..dan kalau ada gak golongan umat yang buat macam tu...hanya akan buat aku bertambah sedih...aku tak kuat lagi untuk bersikap seperti biasa...
Aku masuk bilik...masa tu Hubby kuar beli breakfast...aku sms hubby...

"Bukan sayang takmboh wat skali abang. tapi sayang rasa diri sayang ni tak kuat lagi nak tengok along ngan kak long pegang marissa, orang potong rambut marissa..kita???nak riba sape abang???sayang tak sanggup..biarla..insyaallah, wat sekali ngan adik Qaireen akan datang..."

Hubby pun reply...

"ok...sayang citer dulu ke ma..aiman tak kisah..."

Leh dia gurau2 lagi time aku nih tengah sentap..hubby aku ni memang....
Lepas tu aku p mandi...masa mandi tu dengar mak aku tengah basuh pinggan...aku pun bagitau yang aku tak nak join majlis aqiqah untuk Qaireen..nak wat lain kali...masa tu memang aku sebak giler...air mata aku sama laju ngan air dari shower tu...aku try cover sebaik mungkin agar mak aku tak perasan aku nangis...

Aku : Ma, irah tak jadi la nak wat aqiqah untuk Qaireen...buat lain kali la kalu ada rezeki...sekali ngan adik Qaireen ker...(nampak macam lancar j ayatnyer kan..tapi masa aku nak bercakap tu amatlah payah sekali...)
Ma : Tak pe lah kalau tak nak buat sekali pun...Ma tak kisah...

Aku rasa lega bila mak aku setuju ngan cadangan aku tu...pas mandi bila kuar bilik air, mak aku still lagi kat dapur...aku tengok mata dia merah dan berair...aku tahu, dia menangis...aku lagi la rasa hiba...sedaya upaya aku tahan agar aku tak meraung...seksa kan kalu kita tahan nangis ni..rasa nak meletup kat dalam ni...saat tu ingin jer aku terkam n peluk mak aku...tapi aku tak nak panjangkan adegan tu...mak aku pun tak cakap pe masa aku kuar bilik air...aku tahu dia pun sedang tahan diri dia dari menangis...aku ingatkan aku jer yang sedih, rupa2nya mak aku pun turut rasa pe yang aku rasa...ye la kan, peraan ibu sangat kuat kat anak2 dia...dia macam dapat tahu pe yang kita rasa...i love you so much, ma....
So, memang dah decide, aku ngan hubby tak joinkan majlis aqiqah untuk arwah Qaireen...tak pe kan sayang???qaireen tak marah mama kan???bukan mama tak nak buat untuk Qaireen..nanti bila ada rezeki, mama akan buat sekali ngan Adik Qaireen akan datang..insyaallah kalau ada rezeki...mama tak lupakan Qaireen...

6 comments:

Makcik said...

Alaaa...Lek ar... Masa masih panjang... Bukan takat adik qaireen... Adik adik adik dan adik qaireen pun bleh lagi... chill up bebeh..

Puteri Nuur At- Terawis said...

Rileks :) Sek sok buat dnegan adik qaireen... bukan sorang jew, tapi ramai-ramai yer..

Take it easy, k? and, move on!

Ummi Aiman n Wife Faizal said...

Irina... jgn pkir sgt2. Saya paham perasaan awk. Ssgguhnye saya pun mempunyai seorang anak.. dan nama nye aiman. ble hubby awk reply sms.. aiman tak kisah.. nok suke kuat se.. tapi duk kat opis... mane leh suke kuat2.. ok, take care.. sori mencelah.

IrinaSairah said...

Makcik, Kak Put n Ummi Aiman...

Thanks for the comment...yup, adik n adik n adik...hahahahha

blurry said...

Cool babe,aku ni ahli nujum. Mulut masin orang kata..anok mung in future is sedozen..Insyaallah...yang penting berusaha...

Juliana Latif said...

waaa...aku nangis lagi baca entry ni...