? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, February 8, 2009

Semangat Baru Ke Ofis After Cuti Lama...

Patutnya post ni aku masukkan awal2 lagi..tapi disebabkan oleh pic yang lambat diuploadkan, so ni baru leh post..heheh..before aku bercerita tentang tajuk di atas, aku nak mengexposekan dulu diri aku yang dah kembang ni...sila jangan sentap ok..hehehe...


Adik aku kata aku macam Buk Arini bila pakai tudung ni..ala Arini n Irina tu macam lebih kurang je kan..sesuai la tu..hehehe...

Ni disebabkan kebosanan yang tahap gaban menunggu hubby di dalam keta, perangan giler aku pun kuar la..pose sorang2...



Ha..ni baru la masuk ke tajuk yang sebetulnya..sementelah aku bercuti panjang baru2 ni..so bila nak masuk kerja tu, kita kena la beli something yang dapat menaikkan semangat untuk gi ofis..so aku nak kongsi ngan korang pe yang aku beli untuk menaikkan semangat aku...hhehehe...

Aku beli sepasang Vincci..murah jer..(nota:abaikan kasut yang berdebu tu...sebab pakai dulu baru nak ambik gamber..)
dulu dah ada satu..tapi warna merah..terasa diri ku macam makngah...so yang merah tu aku dah selamat masuk tong sampah..yang ni pinky..baru la jiwa muda sikit..heheh..
pe yang buat aku beli ni??hehe..masa aku pregnant dulu...aku yang amat la malas nak solek..nak pakai compact powder pun malas..aku cume pakai bedak ni jer k ofis..takde lipstik..takder eye shadow..apatah lagi blusher..adik ipar aku bagi la bedak ni..besh gak pakai bedak ni..so bila dah habis yang tu..aku beli lagi..tapi yang ni lain sikit, sebab ada glittery finish..berkilat2 muka aku..auww..hehehe..
compact powder ni aku beli sebab berkenankan warna bekas dia..shiny pink..jenama IN2IT jer..ok la jugak bedak ni...leh la..kalau kita berpeluh, muka kita tak la lenjun sangat ngan peluh tu..dia menyerap peluh la kiranya..masa aku beli ni ada promosi..percuma satu refill pack..jimat duit aku....
tak pernah lagi aku beli eye shadow yang aku akan pakai sampai habis..mesti sekerat jalan punya..bila aku dah mula boring, terus aku tak pakai..pastu terbiar j kat dalam bekas make up tu..n yang ni pulak aku tak tahula lama mana aku akan pakai...tapi kalau warna macam ni senang nak matching dengan apa jua warna baju..n aku rasa aku akan pakai sampai habis kot..hahaha...azam, kemain...eheheh..
ha..kalau bab blusher..ni adalah blusher kedua yang aku beli seumur hidup aku...blusher yang first dah habis aku pakai..magic kan???hehehe...tapi blusher kali ni macam tak melekat sangat la ngan kulit...keras semacam jer..takkan dah expired kot...tensen aku kena tonyoh 5,6 kali kat pipi ni...
Baru aku teringat yang aku ada jugak beli maskara..tapi camne aku leh terlupa untuk ambik gambar tu erk???mm..takpe la..takder rezeki maskara tu nak glemer lam blog aku...hehehe...

4 comments:

Puteri Nuur At- Terawis said...

Ina,
Bersemangat masuk keje ni..
Bagus.. bagus...

aiSya iRa said...

u hav been tagged!!
visit my blog http://sumonesumwhere.wordpress.com/

lady elle said...

disbbkan mu letok gmbr compact powder tu, aku tlah mengusah bedak tuh kat kedai td.. hahaha.. aku pon tetibe bekenan gok, maka akan ku beli suatu ari nt, yg penting bile bedak yg aku pakai skang da abes la.. hahaha

IrinaSairah said...

Kak Put,
Semangat ini sentiasa saja naik dan turun..hehe..ntah pape kan???

Lady Elle,
Beli, jangan dok beli..kang kalu lambat, habis kekgi..ahahah...