? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, February 16, 2010

Kenduri Aqiqah Muhammad Reezq Esqandar

Assalamualaikum....lama cuti otak pun dah beku..pun juga malas untuk ke ofis pagi tadi..tapi sekarang ni dah lunch hour..so dah mai semangat dah...semangat nak balik umah lak...hhahaha...rindu kat reezq bucuk tu..hehehe...
-
-
Ok...Ahad lepas berlangsung lah Kenduri Aqiqah reezq....alhamdulillah, sumenya berjalan dengan lancar...lauk kenduri pun cukup...tak la membazir..boleh la bagi kat jiran2 dan saudara terdekat tapau lauk...
-
-
oh yer..special thanks to kawan2 yang sudi hadir...time kasih sangat2 kerana memeriahkan lagi majli reezq ni...mmm...reezq also sporting that day...even mengantuk tahap gaban, dia takde la nangis2...reezq kan good boy mama..hehehe...
-
-
mmm...pe kata tengok pic j la...nak xplain banyak2 pun tak reti gak..
-
-


kita mulakan dari awal yer..heheh..2 hari sebelum majlis tu, papa, mama, reezq, aki dan nek pergi la umah kawan aki untuk mentengok lembu...bucuk usah kata la...padan muka, sape suh ikut kan???hehehe...
so, ini la lembunyer...pandai tengok kamera...hahah..dah arwah dah ko erk???takpe, mati dalam iman....
ni masa papa tengah mewakilkan kepada tuan lembu untuk sembelih...siap ada baca macam niat gitu la..kena wakilkan sebab papa takde masa lembu disembelih nanti..so kena wakilkan la...kenduri aqiqah ni juga untuk kakak qaireen...sebab tu terus papa beli lembu sekor...so, reezq 2 bahagian, kakak qaireen 1 bahagian...lagi 4 bahagian, masukkan nama anak sepupu papa...takpe la kan papa, dari bahagian tu kosong, better masukkan j nama dorang...sedekah tu..

reezq yang sangat sporting kalu bab bergambo..heheh..kepanasan tuh..sampai berpeluh-peluh..
ha..kat belakang tu la kandang lembu...sempat lagi posing..nak g dekat panas lak...
ha..yang ni sehari sebelum majlis..wat doorgift sket...wah..wah..aunt gigih ptong daun pandan tu yerk..hehehe
daun pandan...buat bunga rampai....siap sembur perfume mama lagi..nak kasi lagi wangi.hahaha...dah tak ori dah bau bunga rampai tu...


ni pulak aktiviti kat dapur...thanks kat sume yang menolong yer....

reezq ngan cu mah....


eh...eh..mama nak ambik gambar rupanya...sori mama, reezq tak sedar la..heheh

meh reezq ambik gambar mama lak....nak????

si mata booolatttt....macam owl...

tengok pe tu reezq???

ni pic on the day...masa ni pagi...so pakai baju biasa dulu la..bersiap awal kang panas lak...

reezq like usual...loves the camera....


ok..masa ni acara dah mula dah..tergesa-gesa mama ambik cam lam bilik tau..main redah jer tru orang ramai tu..tak sopan jer rasanya...

tapi gagahkan jugak la..nanti takde la gambar orang gunting rambut reezq...masa ni reezq tido lagi..keletihan dah..sebab majlis ni start after solat hajat, tahlil lepas tu baru la gunting rambut reezq...letih reezq menunggu tau...sampai tertido....

sori papa, terpotong kepala papa...hahah...coz ni majlis reezq..so papa takleh enterprem k??hahaha...pa just tukang dukung reezq jer..hahahah..

haa...masa ni dia dah start sedar dah...sebabnyer kepala dia terkena air masa orang nak gunting rambut dia...


reezq renung jer orang yang gunting rambut dia tu...hehehe...









masa ni dah start nangis dah....hhaaha...dia rimas la tu orang duk man kepala dia..nak nak tido dia terganggu...hehehe...panik papa dia...

suasana kat luar umah...alhamdulillah...ramai gak tetamu yang datang....


selesai sudah...takde dah jambul reezq...hahahah...baju yang reezq pakai tu last minit mama beli..heheh..ingatkan tak nak beli baju baru...tapi fikir2 balik, tak leh jadi nih..kena beli gak..hahah...mama beli gak kasut untuk reezq..tapi tak pakai pun...huhu..tak sempat..


uncle2 kat ofis mama yang turut datang memeriahkan majlis..heheheh...thanks to uncle ihwan, gusti, sabri dan zulkarami....



Sekian sahaja..tak banyak pic yang diambil...memasing sibuk...cam terbiar begitu sahaja...if ada pak alang, leh suh pak alang jadi cameraman...huhu...pic mama on the day pun takde...sedihnyer...huhuh...rezeki reezq pun melimpah ruah that day...syukur alhamdulillah...
-
-
p/s :- masa tahlil, teringat sangat kat arwah Qaireen...miss her very much...al-fatihah...mama tahu Qaireen bahagia di sana...


2 comments:

Sutera Batik said...

Thanks for invitation.. Tp i x sempat pegi coz blk kg... Huhu... X sempat agi jumpe reezq ni

IrinaSairah said...

sutera batik,
takpe...tahu doh mesti ramai gu hok balik kg masa cuti baru ni...heheh..dakpe, mai la jumpe reezq bebile pun...