? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, May 5, 2010

Jalan-jalan

Sempena cuti tiga hari baru ni....kitorang (mama, papa ngan reezq)....hehehe..telah membalikkan diri ke kampung...cewah...padahal, tak cuti tiga hari pun balik jugak...hahahah...nanti kalau tak bailk menangis lak aki ngan nek kat umah tu kan???heheheheh....
-
Bila balik kampung, macam biasa lah, lepaking time...and time mama untuk memalaskan dan memanjakan diri..hahaha..boleh gitu??heheheh...ye lah, reezq, nek yang uruskan..mandi...pakai baju...susu lak, cu mah yang handle..hahah..amannyer dunia aku..hahahah...sampaikan tido pun, reezq tido ngan nek ngan aki...mama ngan papa tido tak ingat dunia...hahahha...
-
Ok, hari jumaat tu ktorang tak g jalan mana2 pun...just rehat2 kat umah...pagi jumaat tu, mama, cu mah and aki wat aktiviti kemas rumah besar-besaran...basuh sampul kusyen..kat hall je lah..tak larat kalau nak buat satu umah...sayangnyer pic tak ambik..hehehe..
-
-
Hari Sabtunyer....kitorang satu family dapat invitation dari pak sedara i, dia ajak lunch kat umah dia...so, dah satu rahmat dah...tak payah masak lunch..hahaha...gambar semasa lunch pun tak ambik..syok sangat makan tak hengat....dietla katakan...ahahahah...
-
Lepas makan n sume perut kenyang, balik la pulak kan...sebelum tu singgah mydin, beli bahan nak buat puding...papa reezq mengidam puding lagi....pe yang reezq wat kat mydin yer???hehehe....aki bawak dia naik ni...tapi tak masukkan syiling la..just duduk2 jer....bila reezq besar baru lah boleh letak syiling tuh...heheheh..
ok, bahagian pegang stereng dah lepas dah tuh...
sebelum kuar simpang, kena tengok kiri kanan dulu...

bila dah terlampau pandai, pegang stereng sebelah tangan cukup ok..hahahah
-
cukup citer kat mydin dan cukup citer untuk hari sabtu....kesimpulannyer, satu family asyik duk gelak ngan gelagat reezq cinonet tuh...yes, i akui, dia lah punca kebahagiaan ktorang satu family..hehehe...
-
-
Citer hari ahad lak camne???hehehe...kejadian ini tidak dirancang pun sebenarnya....aki reezq la last minute punyer plan...oh yer, pagi ahad tu, cu mah request nak makan nasi goreng tom yam hasil tangan kakaknyer yang hot ini...hahahah....bangga gitu bila ada orang request masakan i..hahahah...poyo...
-
Cadangnya nak g berkelah...kat mana2 air terjun kan...ye la, leh sejukkan badan sikit, tapi memandangkan bila teringat badan akan letih yang amat, ngan kulit yang confirm2 akan terbakar, so niat suci murni itu dilupakan begitu sahaya....kitorang satu kereta berangkat ke Dungun...bukan sesaja nak g Dungun, tapi aki reezq nak hantar pesanan kuih yang sepupu i kirimkan...alang2 menyeluk pekasam, sumenya pakat ikut...
-
-

hensem tak saye???ahahah...ni kat umah sepupu mama...reezq panggil pok sukri...abang emer, pnjam spek kejap yerk....

tuan punya spek takde kat umah, so apa salahnye pinjam wat bergaya...sungguh poyo muka reezq di saat ini, pakej lak ngan mulut yang muncung....mulut muncung tu baru pandai buat k???bila reezq concentrate kat satu benda, otomatik mulut dia jadi camtu....

jom, bercanda di tepi pantai..hehehh

wah, kalau papa beli satu untuk reezq ni kan best????

yang ni dinner before balik umah...jarak dungun ngan KT adalah dekat sejam..reezq pun dah ngantuk time ni...
tak duduk diam....ada jer nak dibuatner....

lastly...papa kesayangan mama...heheheh.....tu j la cerita jalan2 kami....



2 comments:

mamamarissa said...

amboi reezq, auntie nak pinjam spec tue bleh?? :D

IrinaSairah said...

boleh jer auntie...bagi marissa pakai erk???tapi spec ni pun reezq pinjam gak..hahahah