? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, April 26, 2010

Reezq's Update....

Sedang blur-blur tak tahu nak update tentang pe...tetiba teringat...tak citer lagi kisah cucuk reezq bebaru ni...Sabtu malam yang lepas, otw balik ke umah MIL, pergi cucuk reezq dulu...oh yer, sekarang reezq dah 5 bulan dah...kejap jer rasanya masa berlalu...
-
-
Otw ke klinik tu reezq dah tido...al-maklumla, petang tu syok sangat main sampai tak nak tido...i dah bimbang dah, if dia dah tido, masa cucuk nanti mesti dia nangis kuat punyer sebab dia tengah tido...macam 3rd jab before this...dia tido masa kena cucuk...hubby dah kejutkan dia tapi still tido..natijahnyer, bila doc cucuk, terus meraung...terkejut kot...
-
-
So sampai kat klinik dia still tdo...hubby yang dukung sementara i pergi register...lepas register i tengok dia dah bangun dah...siap sengih2 lagi...(rindu betul kat sengih dia tu)....tak lama lepas tu doc pun panggil...timbang dulu...mengharap la sangat yang berat reezq naik 1kg+++ memandangkan last timbang masa reezq umur 3 bulan...tapi hampeh...berat reezq naik 500gm jer dalam 2 bulan...so, sekarang ni berat reezq 6.5kg only....doc tanya, lasak sangat ke reezq ni sampai berat tak banyak naik..tapi reezq memang aktif sangat sekarang ni...tak senang duduk...meniarap tu of coz la...
-
-
k, sambung citer, masa nak cucuk tu, doc suh i tiarapkan dia, doc nak cucuk kat punggung...i dah pegang dia kemas2 dah..takut dia bergerak masa doc cucuk...ingatkan akan kedengaran lah tangisan mahal dia tuh...rupa2nya rileks jer dia...tak nangis langsung...terkejut pun tak...bagus betul la anak mama ni...lepas tu i mintak cream sikit kat doc sebab punggung reezq dah naik merah2...ruam, biasa la tu..and masa kat kaunter ubat, i belikan jugak digital termometer...dah lama niat nak beli, tapi tak terbeli...senang sikit nak monitor suhu badan if reezq demam...
-
-
perkembangan reezq???mmm...masih lagi level meniarap dia tuh...kadang2 dia angkat punggung dia...dah boleh angkat dada sikit2...tapi kalau meniarap lama2 mula la nak mintak tolong orang...mula la merengek...sangat suka senyum..nak2 ngan papa dia...tiap2 pagi, masa i bangun nak mandi, i akan ambik dia dari katil dia, n letak kat sebelah papa dia..confirm dia akan toleh kat papa dia...renung lama2 pastu sengeh memanjang..padahal papa tengah syok tido...
-
-
oh yer, sekarang ni reezq dah mula makan...i belikan dia cerelac...beras punya....i pun ada belikan jelly blackcurrent brands heinz...selang2 makan, tak la reezq boring...tapi bila balik umah aki n nek, nek suapkan reezq kuih tepung bungkus, tepung pelita...kuih2 tradisional lagi...reezq lak bkn main, asyik nganga jer...takpe, bln depan insyaallah berat anak mama akan meningkat..chayok...chayok...latest pic of reezq still in camera...malas lagi nak upload...hehehe

4 comments:

Emacupcake said...

yup...bagus ina beli digital termometer, leh monitor suhu bdn anak..ema klu rasa bdn imanina pns jer mesti letak termometer bwh ketiak..hehehe...

IrinaSairah said...

tu la ema...lama dah niat nak beli..baru beli..heheheh...

rubbysuzy_86 said...

jelly blackcurrant brands heinz tu mcm mne bentuk die...??? nk bg cerelec tu manis eik??anak kiter pun dh stat beri makan...kdang2 wt bubur nasi,kdang bg biskut rusk...cerelec tu kiter cmpur ngan susu die....kenyang la tu...

ElyaElmo said...

banyak nye keperluan untuk baby...hik3
berapa RM boleh habis dlm sebulan kak??