? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, January 31, 2012

Gaduh Laki Bini....

Ok..macam hot jer tajuknyer kan??hehehe...entahlah tetiba jer datang lam kepala nak tulis pasal ni...tapi isinyer takde lagi??hehehe....


Bila dah namanya suami isteri kan...aku rasa tipu lah kalo ada cakap dia tak pernah bergaduh dengan pasangan dia..melainkan dia baru kawen semalam...so takde chance lagi nak bergaduh kan..heheheh...even masa bercinta pun ada adegan gaduh2 kan???plus gaduh-gaduh manja gitu..makwe merajuk pakwe pujuk...pakwe merajuk makwe wat pe lak???penampar nak??hahahha...


Ibarat lagu P.Ramlee, sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri...betul tuh...mcm aku nih dah almost 4 year kawen...lagi la tipu kalau cakap tak pernah bergaduh...means bergaduh tu bukanlah bertumbuk ke ape...like aku, kalau aku bergaduh ngan laki aku....takde tahap perang2 mulut punya...masing2 banyak diam jer...tak bercakap...ni namanya perang dingin...tapi dalam hati dan kepala tu macam2 pikir..tu aku lah...tak tahu lah kat dalam kepala laki aku macam mana pulak kan..hehehe...


Satu hal lagi, laki aku ni kalau aku marah ke ape...dia diam jer...dia tak balas sangat...biasalah perempuan ni kan...bila tengah hot tu..cakap pun macam peluru kuar dari machinegun lah...aku pun macam tu...rasa nak sembur sume kat dalam hati masa tu...tapi dah bila tak de respon macam berperang sorang2 lah pulak...cuba korang bayangkan...tak sakit hati ke macam tu...kita cakap bagai nak rak dia diam jer...mungkin tu cara orang lelaki kot...ambik jalan berdiam diri sebab tahu isteri tengah marah...so bila dah kita marah, orang tak layan..kononnya aku mogok tak bercakap....dalam kereta pun tak bercakap...aku ni kategori tak boleh lah nak diam jer...nak2 bila dah berdua jer lam kete...rasa cam pelik jer...sepanjang perjalanan dengar radio jer...biasanya lam keadaan normal aku leh kalahkan dj2 radio tuh...heheheheh...


Bila buat mogok tu dengan harapan adalah orang pujuk kite kan...tapi laki aku jenis takkan pujuk..he knows me better....yup..aku akui aku nih marah kejap jer..last2 aku baik dengan sendirinya dan aku lah akan bercakap macam biasa dan macam takde pape berlaku sebelum tu...tapi depends on isu yang digaduhkanlah...tapi mostly perkara yang remeh-temeh dah yang berulang-ulang je kan????bagi aku lah kan...bila bergaduh, pastu tak bercakap...so kita akan rasa rindu nak cakap...nak mesra2 ngan suami kita....so bila keadaan dah back to normal, rasa sweet sangat...rasa macam baru jatuh cinta...haktuihhh..hahahaha....padahal anak dah 2...eh takpe kan kalau rasa camtu..untuk kebaikan gak...heheheh...


Tu bagi diri aku lah....orang lain mungkin lain lak situasinya...walau bergaduh macam mana pun...rasa sayang tu tak pernah kurang....sape tak sayang laki woiii....


(out kejap nak masuk surau pam susu untuk rayyan...)


(ok sambung balik)...


bila dah pam susu...macam idea aku pun terpam sama masuk dalam botol..hahaha..terus hang tak tahu nak sambung pe lagi...ok lah..daa...c ya...




2 comments:

Mama'cfa♥ said...

hahaahah biasala tu kn.. sama la mcm husbnd org.. kite dok beria ia bebel die bleh snyup je.. pahtu mcm awak ckp la bebel sowng mcm xde ape2...haha sudahnye kite gak yg tegur n bckp ngn die..kan2...dorng takut lau belawan nti lain plk jadinye.. so makin dilayan pompuan ni bebel bejele2 nti so baik laki die je dgr...tp dlm hti kite nk ngis je sbb xdpt pujuk.. hampeh

IrinaSairah said...

Mama'cfa,
hahaha...kelakar lak..ade gak orang yang sama kes ngan kite..hahahaha