? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, November 15, 2010

Bubur Reezq....

Salam Semua....tergerak hati lak nak buat entry pasal bubur reezq....walaupun hanya berkesempatan buat bubur ni time hujung minggu jer...tapi tetap mama buat kan????heheheh..hari-hari lain, wan yang buatkan...hehehehe....

Eleh..pasal bubur pun nak kecoh2 kan??macam lah i sorang je yang tau buat...tapi takpelah...sebagai bukti yang mama pun buat bubur untuk reezq...nanti bila reezq besar reezq leh baca kan???hehehheeh


ini lah budak pemakan bubur....sangat suka bubur..nestum tak masuk list dah sekarang ni.....
ok...bahan2 yang diperlukan ialah....isi ayam dan kentang satu biji....cuci bersih...
beras agak2 2 genggam...ikutlah kalau nak buat banyak....lebihkan sedikit beras tu....beras pun cuci bersih yer....
lepas tu letakkan kentang...ayam dan beras tadi...campurkan je sume dalam satu periuk...hhehehe...dengan api yang sederhana k????
ok...selepas lebih kurang setengah jam kot...i tak tengok masa....bubur akan masak seperti ni...tapi yang i buat weekend baru ni sedikit hangus..heheheh....lalai tengok tv kat depan...lupa bubur reezq kat dapur...blh gitu????tengok macam air nasi tu kurang kan???so kita leh tambah air panas masa nak blend nanti....
blend???yes..reezq still lagi makan bubur yang diblend walaupun dah nak masuk setahun umur dia.....kalau bagi yang tak blend...alamatnye tercekik lah reezq....huhuhuhu...
ini bubur yang telah siap diblend....kalau letak carrot pun ok jugak...tapi kali ni tak letak pulak....so bubur jadi warna suci gitu...heheheheh....

Sekian, selamat mencuba yer....ehehehhe


1 comments:

penglipur lara said...

same cam qaseh...umur nk msuk setahun pun msih diblend lgi buburnye....tkut tercekit sbb bdak ni jnis gelocoh n makan laju,,,,