? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, December 16, 2010

Membebel Di Pagi Hari.....

Kenapa aku kata membebel???ye lah, sebab tak tahu nak post pasal ape sebenarnye...tapi gerak hati ni nak suh post something jugak....macam mane keadaan aku sekarang????mmmm....alhamdulillah...still sihat...baby pun sihat...alahan????mmm..tak ada lagi muntah2 setakat ni...cuma aku rasa pening2 camtulah...satu lagi rasa nak baring jer...malas nak buat kerja...tapi takleh lah macam tu kan....dulu masa mengandungkan reezq takpe lah....sekarang ni reezq nak kena tengok-tengokkan jugak....sian la kat reezq if aku biarkan je dia kan...dia pun nak manja2 gak ngan mama dia ni...huhuh...

Mmmm...ok...pada mulanya aku sendiri pun macam terkejut gak yang aku ni mengandung...tak la lama...adalah dalam 2,3 jam...macam tak percaya....tak bersedia pun ada jugak...banyak perkara yang perlu difikirkan....ye lah...masa nak test tu, mata aku blur2 jer tengok 2 line...nak kata happy tak jugak...nak kata sedih...wat pe aku nak sedih kan???macam lah aku mengandung takde bapak....teragak2 nak beritau hubby...duk fikir pe reaksi dia???happy ke???terkejut ke????tapi nak tak nak kena lah bagitau jugak....tak suka lah nak buat surprise2 perkara macam ni.....heheheh....

Pe reaksi hubby erk???mula2 aku tnjukkan alat tu, dia macam terkejut la..blur2....eh, ade ke????dia tanya aku camtu pulak...heheheh....ye lah, takkan nak gurau2 pulak...after that he gave mu 2 kisses...and said congratulation...lega rasa hati aku....ye lah...orang yang mengandung ni perlukan semangat kan???hehehehe....tapi sekarang ni aku dah leh terima hakikat....aku syukur ngan rezeki yang Allah berikan...dan aku berdoa agar kali ni aku dapat anak perempuan lak....gantikan arwah Qaireen...heheheheh....

Mengandung kali ni takleh lah nak manja2 macam dulu....takleh la nak melepek aje kat kerusi/katil...kena la gagahkan diri....nak layan kerenah reezq yang makin mengada2 sekarang ni....harap2 kandungan kali ni lebih lasak...tak macam reezq dulu...takleh aktif sikit, mula la bleeding...if perkara camtu jadi lagi...agak susah lah kan..harap2 Allah permudahkan semuanya....aminnn....

Pe lagi nak bebel ni????tetiba hilang idea lak...hehehehe....mmmm...pejam celik dah hujung tahun dah....waktu ni tahun lepas aku sedang pantang...lepak je kat umah....sambil main ngan reezq....heheheh...tahun depan aku pantang waktu bulan puasa...baik punya timing...jenuhlah nak mengganti puasa nanti...huhuhuh...

Ok lah dulu...betul2 kekeringan idea ni...nak tempek gambar sekeping dua pun malas...daaa...c u again...selamat berhujung minggu....


2 comments:

penglipur lara said...

salam irina...

mai nak tanye ckit mse sblm tahu ina mengandung ni ade buat family planning x??? saje mai tanye sbb mai ingat nk planning dulu...tunggu qaseh besar ckit bru nk fikir psal adik..tp klu dh ade rezeki alhamdulillah....
mai skang dh tukar cre planning..tkut xjdi so mai nk mntak pnjelasan ckit.....

IrinaSairah said...

ehehehehe....ina dok planning mane pun....planning main2 orang kate...nok kabo pun dok reti gok..hahahah...tapi tu ar, rezeki tuhan nok bagi kan...kita terima dengan hati terbuka...tapi kalu mai nok planning...plan molek lah...hehehehe